Дмитриј СЕДОВ – О ТОКУ ОПЕРАЦИЈЕ, “7-17”

Ленгли

                                                                                  Директору ЦИА – Џону Бренану

Поштовани мистер Бренан!

Дозволите ми да Вас обавестим да је прва фаза операције “7-17” урађена у складу са планом. Догађаји по питању активизације украјинског и светског јавног мњења против проруских терориста путем уништења малезијског цивилног авиона, спроведени су у назначено време. Операција је остварена непосредно изнад зоне борбених дејстава, што одговара жељеној слици догађаја. Светско јавно мњење је активизирано до потребног нивоа.

Долази време за почетак друге етапе операције – скупљање доказа о умешаности доњецких бораца у обарање авиона. У ту сврху се оперативно формира тим експерата под нашим руководством, чији је задатак елиминисање непознатих елемената у току истраге. По завршетку те етапе, доказни део ћемо презентовати међународној јавности, што нам омогућава да истакнемо захтев о наметању мира украјинским сепаратистима уз помоћ међународног миротворачког контигента.

На тај начин ће се зауставити катастрофалан развој ситуације у овом делу Европе. Биће сачуван пријатељски режим у Кијеву, а ми ћемо моћи почети у Украјини са реализацијом наших комерцијалних и стратешких планова.

Истовремено, у току операције су се појавиле тешкоће које је неопходно хитно отклонити. Дозволите ми да Вам укратко изложим ситуацију по том питању.

Прво бих желео истаћи да се ток операције «7-17» увелико разликовао од операције «9-11» и по спољним и по унутрашњим условима реализације. Ако смо у току операције “9-11” могли контролисати информативни простор и спречити цурење нежељених информација, са Украјином ће то бити много теже због постојања алтернативних медија код сепаратиста, московске пропаганде и развијене интернет мреже.

На пример, када су 2001. године у САД три независна професионална удружења – Удружење ватрогасаца, Удружење авиадиспечера и Удружење пензионисаних сарадника ЦИА – направили независне извештаје о нашој умешаности у рушење кула-близнакиња, ми смо одмах блокирали све извештаје о томе, а реферати упућени Комисији за истрагу су нестали. У принципу су радници у америчким медијима (под нашим утицајем) схватили да није паметно компромитовати нашу велику земљу таквим сведочењима и дошло је до пражњења напона.

Биће много сложеније блокирати информативни простор Украјине, јер се база са непосредним доказима нашла у рукама сепаратиста и њено кориговање је отежано због муњевитог цурења информација.

Тако су се већ појавили коментари фотографисаних делова авиона од стране независних војних експерата. У тим коментарима се указује на трагове погодака ракете Р-27 «Топор» или Р-73 са шипкастим бојевим главама, којима су опремљени ловци МиГ-29 и Су-27.

Тако да испада да наша верзија, да је авион оборен од стране терориста уз помоћ система ЗРК «Бук1М», почиње да губи темељ под собом.

Неопходно је предузети све мере како би одломци нестали током истраге, а фотографије се прогласиле монтажом. Наши и одани нам стручњаци из Украјине већ раде на томе, али већ осећамо отпор европских представника и молимо да преко могућности руководства извршите притисак на ОЕБС. Сматрамо да приврженост атланској солидарности не дозвољава Немцима и Швајцарцима да стану на страну сепаратиста.

Посебну узнемиреност изазива одливање информација на «Твитеру» од стране шпанског диспечера, који је радио на аеродрому у Кијеву. Усудићу се да га кратко цитирам:

“Пре него што нам узму телефоне или ми разбију главу, ОН ЈЕ СРУШЕН ОД СТРАНЕ КИЈЕВА!”

10: Авион је оборен, то није хаварија:

11: Кијев је постигао оно што је желео. Ја сам већ то напоменуо у претходним твитовима.

12: Ово није обична авиокатастрофа. Прете нам из Контролне собе.

13: сваког тренутка ће нам одузети телефоне.

14: Пре него што нам узму телефоне или ми разбију главу, он је срушен од стране Кијева!

15: Имамо потврду. Авион је оборен. Кијевске власти већ располажу информацијом. Оборен је. Сада смо спокојни.

16: Шта раде страни сарадници у диспечерском торњу? Прикупљају информације.

17: Када будем могао, наставићу да пишем.

18: Авион B777 је летео у пратњи два украјинска ловца све до момента док је он нестао са радара.

19: Уколико власти у Кијеву желе да кажу истину, два украјинска ловца су летела упоредо са њим неколико минута пре тога, њега је оборио ловац.

20: Одмах пошто је B777 нестао, кијевски војници су саопштили о паду. Како су они то знали?

21: У 7:00 су саопштили о обарању авиона, нешто касније су заузели нашу командну собу. Странци су још увек тамо.

Подаци са твита већ се шире интернетом и проблем је у томе што твитови немају конкретног аутора. Неопходно је предузети све напоре преко Агенције за Националну Безбедност како би их неутралисали и искомпромитовали. Њихова посебна опасност је у томе што они указују на извршиоца – Ваздухопловне Снаге Украјине. Сужавање тока истраге до утврђивања ловаца у ваздушном простору у току операције, може озбиљно поткопати наше позиције.

Поред тога, употреба ловца није могућа без доста широког круга учесника који представљају потенцијалне сведоке у предмету.

На пример, док у САД ми све до сада успевамо да блокирамо истрагу о “Боингу” који је по нашој верзији ударио у Пентагон, а у ствари је био потопљен ловцима у океану, већ у Украјини је отежана слична блокада информација, услед свеопште корупције државног и армијског апарата. Свакако ће се наћи они који желе да продају тајну информацију и побегну у Русију.

Притом уопште није пожељно да ми применимо методу елиминације сведока као у предмету «9-11», јер, понављам, ми немамо такву потпуну контролу информисања као у САД. Ако смо током локализације непожељних последица «9-11» ликвидирали око 40 активних сведока, овде је много теже прикрити чињенице ликвидације. Уништење аеродромске администрације, официра за навођење и за радио везе, може довести до озбиљног скандала.

Због тога сматрамо да је потребно детаљно припремити и разрадити верзију да је уништење авиона дело Ваздухопловних Снага Русије.

Поред тога, узнемирујуће је и то што још не успевамо да почнемо процес осуде сепаратиста и Русије на међународним форумима. Чак и на састанку ОЕБСА где се налази већина наших савезника, нисмо успели да спроведемо тезу о осуди терориста, имам у виду сепаратисте и Москву. Наша и Украјинска делегација је на тој дискусији остала у мањини. Због тога је ток операције “7-17”, радикално другачији од тока операције “9-11”. Тада смо добили пуну међународну подршку.

Сматрамо да је најозбиљнија грешка у прорачуну наше садашње операције управо у томе. Ми нисмо рачунали да је за протекло време светско јавно мњење унеколико променило своја гледања на нашу ослободилачку мисију у свету. Предлажем да се ради спасавања положаја ангажују резерве пребега из КГБ, као и представници украјинске СБУ. Дакле, треба хитно организовати широку дебату у Конгресу пребега из ГРУ Резуна, који је војни експерт и он може говорити о плановима те организације ради уништавања авиона у периоду заоштравања међународних околности. Представници СБУ могу представити аудиозаписе преговора пилота на руским ловцима непосредно у време уништења авиона. Ми ћемо хитно направити записе на лицу места, уз привлачење потребних стручњака.

Поред тога, ми не искључујемо најнегативнију варијанту развоја ситуације, код које ће наша умешаност у рушење авиона постати необорива. То се може догодити уколико увидимо да наши напори на уклањању непожељних момената у току истраге, не донесу резултат.

У том случају нама не преостаје ништа друго него да нанесемо масовни авиоудар снагама украјинских Ваздухопловних снага по месту обарања авиона, пожељно је баш у тренутку кад тамо буду радили представници ОЕБСА.

Потом се инцидент може приписати сепаратистима, који имају на располагању ловац СУ-25.

Није искључено да ће то бити једини излаз из ове ситуације.

С поштовањем. Чекам Ваше инструкције.

Резидентура ЦИЕ у Кијеву.

“Фонд стратешке културе” (srb.fondsk.ru)

3 коментара

  1. Gresite postovani Dmitrij,gresite.Kakve crne rakete P-27,P-73 i druge zardjale skalamerije.
    Avion je oborio V.V.Putin.Licno! Jednim hicem iz ktatke devetke! Kroz prozor predsednickog aviona
    na povratku sa samita BRIKS- a.U cilju provere sistema GLONAS? Postoji i snimak jos puseceg pistolja,
    sve relevantne i kredibilne agencije(AP-AFP-ROJTERS-BETA…) su ga dobile,ali, za sada cute k’o zalivene ,cekaju
    da se prvo pojavi naYOU TUBE.A,ako me pitate kako sam to saznao?Pa,lepo!Reko mi jedan covek od poverenja,
    koji je kum coveku cija je zena sestra od tetke bastovanu dobro obavestenog i anonimnog izvora,bliskom
    Sluzbi.Pa ‘ajd’sad’ ,ako niste pristalica teorija zavere, da mu ne poverujete.

  2. “… ток операције «7-17» увелико разликовао од операције «9-11» “!

    Боинг 777 ,… данас министарство одбране Русије показује графичку карту догађаја, када два сухоја прате боинг 777, и то у време 17.17, а лет малезијског авиона је означен са МХ 17 (MH 17)

    Дакле, превише сличне бројке!!!( svuda sedmice i po neki kec)

    И данас Украјнинска војска највише удара на руске градове, и Запад ћути у сред трагедије у вези малезијског авиона!

    Мотив је јасан да се на сваки начин уништи све руско и да се дискредитује Русија и Путин.

  3. А трагедија малезијског авиона се десила датума:
    – 17.7 ( седамнаестог јула)?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *