Борбе на истоку Украjине, бомбардован центар Луганска

KИJEВ – Украjинска воjска гранатирала jе центар Луганска, а у нападу на руски гранични пункт Новошахтинск, уништени су аутобуски терминал и седиште царинске службе, пренели су данас медиjи.

Према речима очевидаца, украjинска воjска извршила jе два ваздушна напада на густо насељена цивилна подручjа, а власти у Kиjеву поручуjу да су одговориле на гранатирање коjе су извршиле сепаратистичке снаге.
“Први авион поjавио се око 11 часова и погодио центар града, уништивши полициjску станицу, зграду суда и jош две куће. Нећемо знати броj жртава све док се рушевине не рашчисте”, рекао jе шеф локалне администрациjе Владимир Билоус.

Oн jе рекао и да jе ситуациjа на месту другог напада jош гора: деветоро људи jе погинуло, а 11 рањено. Mеђу жртвама jе и петогодишња девоjчица и њен отац, пренели су руски медиjи.

РИA Новости подсећаjу да у Луганску живи око 15.000 људи, коjи нису били директно умешани у борбе између владиних снага и представника самопроглашене Народне Републике Луганск.

Украjинске власти саопштиле су jуче да jе у оближњем региону Доњецк, од почетка сукоба на пролеће, погинуло 279 људи, од чега 160 цивила. Подаци за Луганск jош нису обjављени.

Tакође данас, украjинска воjска напала jе и руски гранични пункт Новошахтинск, у тренутку када су путници пролазили царинску контролу, пренео jе Итар-Tас с.

У међувремену, украjински председник Петро Порошенко, именовао jе генерала Валериjа Хелетеjа за новог министра одбране, што jе парламент прихватио.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *