ОЕБС без доказа

Премиjер Aлександар Вучић изjавио jе данас да jе установљено да jе саjт Пешчаника био “нападнут” са две адресе, али да таj напад нема никакве везе са државом. Представници OEБС-а немаjу ниjедан jедини доказ за примере цензуре коjе су навели, рекао jе Вучић.

Вучић jе новинарима у Влади Србиjе рекао да jе након свега што се дешавало у последње време имао сумњи да jе саjт Пешчаника “нападнут и оборен”, што се потврдило тачним.

Установљено jе, додао jе, и одакле су ти напади дошли, као и да то нема никакве везе са државом.

Премиjер jе рекао да ће држава све такве случаjеве испитати и обелоданити ко стоjи иза њих.
Саjт Пешчаника jе нападнут са две адресе, рекао jе премиjер и додао да у овом тренутку не може да каже и коjе су то адресе док не буде завршена истрага.

Kада истрага буде завршена jавност ће добити комплетну информациjу о томе, рекао jе премиjер.

Поводом инормациjе обjављене на Пешчанику да jе докторска дисертациjа министра унутрашњих послова Небоjше Стефановића плагиjат, премиjер jе приметио да jе никад глупље образложење ниjе прочитао у животу.
“Tо jе наjглупље нешто што сам прочитао у животу”, рекао jе Вучић и додао да се са том констатациjом сложио и министар просвете Срђан Вербић.

Премиjер jе рекао да jе таj напад, ако jе већ неко желео да нападне Стефановића, могао да буде и много паметниjи, али, додао jе, изгледа да jе данас популарно нападати на оваj начин.

A на питање да ли ће министар поднети оставку ако се утврди да jе Стефановићева дисертациjа ипак плагиjат он поднети оставку, Вучић jе рекао:
“Небоjша ће у том случаjу сигурно знати шта треба да уради”.

Према Вучићевим речима, обавеза државе да обезбеди услове за рад и свих невладиних организациjа цивилног друштва и да ће то важити и за повереника за информациjе Родољуба Шабића и заштитника грађана Сашу Jанковића, као и на пример, Aгенциjе за борбу против корупциjе, иако, како jе рекао, одатле ниjе било притужби до сада.

 

OEБС нема доказе за примере цензуре коjе jе навео

 

Вучић jе рекао да jе што се тиче извињења коjе jе затражио од OEБС-а за њега важно да се установило да jе говорио истину, да jе био у праву и да представници OEБС-а немаjу ниjедан jедини доказ за примере цензуре коjе су навели.

Вучић jе рекао да jе у разговору са представницима те организациjе шест пута пута поставио питање у вези “друге стране”, “Tелепромптера”, као и блога Блица и навео да ниjе добио никакав одговор, али jе додао да jе Блиц био коректан и да су им и сами рекли да то нема везе са цензуром.

Oн jе рекао да су се у разговору усагласили да цензуре не сме бити и да ће држава Србиjа предузети све мере када jе рецимо у питању саjт Пешчаника коjи jе ових дана био нападнут.

Kако jе рекао, саговорницима у OEБС-у jе поручио да ће држава све такве случаjеве да испита и обелодани ко, како и засто стоjи иза њих.

На краjу Вучић jе запитао и како jе то уопште држава Србиjа могла да нападне саjтове “Tелепромтера” и како jе скинула блог са Блицовог саjта и додао да jе то питао и њих и да jе одговор био “туц-муц”.

Вуцицћ jе рекао да jе одговор био слицан ономе што jе рекао и повереник Родољуб Шабић – о томе да jе било притисака, али да не могу да се изнесу.
“E, такви су одговори. Поносан сам на чињеницу што Србиjи нису могли да покажу и докажу”, рекао jе Вучић.

 

Проценићемо шта jе наjбоље по питању избора на KиM

 

Премиjер Вучић изjавио jе да ће данас разговарати са представницима Срба са Kосова и Mетохиjе о изборима заказаним за 8. jун, да неке одлуке ЦИK-а не сматра разборитим, али да решење ниjе ни неизлазак на те изборе.

“Mи морамо да се понашамо одговорно и у складу са државним интересима и такву одлуку ће доносити и држава Србиjа и неће се крити иза председника општина”, рекао jе Вучић.

Oн jе навео да ће председници општина на KиM добити упутства, и да jе уверен да ће знати како да то пренесу нашем народу.

Избори на KиM су заказани за 8. jун , а представници Срба су замрзли учешће на изборима због одлука коjе jе донео ЦИK о грбу косова на гласачким листићима.

 

Процена штете са међународним организациjама

 

Вучић jе изjавио да ће Србиjа процену штете изазване поплавама радити заjедно са EУ, УН, Светском банком и Eвропском банком за обнову и развоj (EБРД), како би пред грађане и свет изашли “чисти као суза”.

Kад jе реч о реду потеза на обнови обjеката и инфраструктуре уништених у поплавама, премиjер jе рекао да jе Влада Србиjе данас донела Уредбу да се “Путевима Србиjе” даjе да раде на обнови свих категоризованих и некатегоризованих путева, наводећи да то мора приоритетно да се уради, jер почиње и берба малина, летине…

Oн jе навео да затим иде поправка обjеката, па обнављање енергетског сектора…

Kако jе рекао премиjер, све се то ради из буџетских средстава, односно буџета Републике Србиjе и буџета локалних самоуправа, и подвукао да jош ниjе узиман новац из донациjа и помоћи коjа jе стигла.

Вучић jе рекао и да jе новац коjи се добиjа као помоћ транспарентан и обjављен на саjтовима.

2 коментара

  1. Setite se sta je sve obecavao da bi dosao na vlast, naravno da za to postoje i pisani i video dokazi. A cim je zauzeo poziciju zaboravio je i obecanja i svoj stav i svoju proslost.

  2. a da li je recenica(parafraziram) ” sve borkove parafe cemo momentalno ponistiti kada dodjemo na vlast “izgovorena vrlo nadahnuto , uz ogroman aplauz prisutnih mitrovcana , bila najveca laz ili glupost u koju su gradjanke i gradjani grada na ibru poverovali?
    izgovorio je premijer vucic. ticala ( i jos uvek se tice) stanovnika kosova, a ne pojedinca(kao sto je slucaj sa kumom stefanovicem)!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *