Билдерберг 2014. – Тамни коридори моћи

Пише Биљана Ђоровић

Шта садржи нови операционални план Светске владе за деловање у циљу даље реализације агенде Новог светског поретка?

Годишњи састанак групе Билдерберг, шездесет други по реду, одржан је ове године од 29. маја до 1. јуна у Копенхагену у Данској у елитном хотелу „Мариот“. Припадници војно-обавештајних структура, политичари, нафтни, банкарски, фармацеутски, медијски магнати, представници академских експертских елита, неоконзервативци, окупили су се како би током четири дана усвојили акциони план елите, чијом ће реализацијом увећати патњу човечанства по мери своје незајажљиве похлепе и силе.  Званично – састанак је имао за циљ унапређење америчко-европске сарадње, но иза затворених врата су се усаглашавали тактички планови за реализацију давно усвојених стратешких циљева успостављања агенде Новог светског поретка, монетарна политика и ратна агенда НАТО-а.

 

ТРИ СТУБА РАТА Списак учесника овогодишњег састанка клуба Билдерберг 2014. (никада не садржи сва имена већ само она која се откривају јавности) био је у знаку представника три стуба рата: владиних представника, нафтног и финансијског бизниса, а према неким извештајима, теме разговора на овогодишњем састанку су обухватале ситуацију у Украјини,  однос Русије и НАТО-а, као и злокобно Партнерство за трансатлантску трговину и улагања  (ТТИП) споразум који, према „Стоп ТТИП“, представља корпоративни пуч и увод у корпоратократију – владавину неколицине корпорација  које ће збрисати последње остатке правне заштите и достојанства људског постојања на планети. Према Полу Џозефу Вотсону, „ТТИП представља саставни део покушаја групе  Билдерберг да спасе униполарни свет стварањем „светске компаније“ − зоне слободне трговине, која би повезала САД са Европом. Баш као што је Европска унија почела као пука област слободне трговине, да би на крају била трансформисана у политичку федерацију која контролише више од 50 одсто закона и прописа својих држава чланица са невероватним презиром према националном суверенитету и демократији, „ТТИП је дизајниран да оствари исти циљ, само на већој скали“. Договор је предводио Обамин трговински представник  САД, Мајкл Фроман, инсајдер Вол Стрита и члан ЦФР, сестринске организације Билдерберга. Фроман је истовремено помогао да се изгради још један блок глобалне владе, Транспацифичко партнерство, сличан пројекат који укључује азијске земље.

С обзиром на то да је Билдерберг замишљен да створи јединствену валуту, евро, још далеке 1955. (председник Билдерберга Етјен Давињон се у интервјуу 2009. хвалио како је јединствена валута ЕУ, евро, уведена на основу замисли  групе Билдерберг) резултати европских избора су упалили све аларме међу Билдерберговим глобалистима, који су запањени чињеницом да се њихова супердржава ЕУ урушава као резултат популистичког отпора центрираног око анимозитета према неконтролисаној имиграционој политици у вези са ромском популацијом.

[restrictedarea]

ЗВАНИЧНА АГЕНДА НИЈЕ ИСТИНИТА Списак учесника јасно је указао на то да су рат и отимачина, орвелијански подведени под „привреда“, били кључне теме око којих је обезбеђен консензус банкара који прописују правила лажиране игре и корумпираних политичара који их спроводе у виду закона. Међу учесницима са званичне листе су: председник Гугла (Гугл ЦЕО) Ерик Шмит, оснивач Пејпела − Питер Тил, бивши директор ЦИА Дејвид Петреус; генерал-потпуковник Александер Кејт, бивши командант за сајбер сигурност САД, бивши директор Националне агенције за безбедност, члан Управног одбора Билдерберг групе Етјен Давињон, бивши председник  Ворлд бенк груп – Џејмс Волфенсон, представници плавокрвног племства Европе, преко 60 директора и чланова управних одбора најмоћнијих корпорација у свету, медијских магната.

Данијел Естулин,  најупућенији познавалац историје групе Билдерберг, аутор књиге „Истинита прича о клубу Билдерберг“, који располаже најпоузданијим доушничким извештајима, изјавио је за РТ да официјелна агенда овогодишњег састанка групе Билдерберг, која је представљена  јавности, није истинита. Информације које је он добио од инсајдера говоре о седам кључних тачака (од девет или десет) по којима је усвојен операционални план Светске владе за деловање влада у циљу даље реализације агенде Новог светског поретка − прва тачка је нуклеарна дипломатија: на састанку групе  Билдерберг разматрани су потези који треба да појачају притисак на Иран како би онемогућили склапање потенцијалног нуклеарног савеза између Русије, Кине и Ирана, чији се развој нуклеарног програма континуирано настоји да спречи.

Друга тачка је гасни споразум између Русије и Кине, који је веома забринуо Европљане у условима када економским санкцијама настоје да ослабе позицију Русије у контексту озбиљне политичке кризе у Украјини. Дугорочни гасни уговор са Пекингом доводи, потенцијално, ЕУ у опасност да буде замењена као приоритетни енергетски партнер Русије, а тиме и до подривања напора Вашингтона да кроз контролу транзита гасовода изолује Кину и Русију.

Успон националистичких евроскептичних партија на изборима за Европски парламент, од Британије до Мађарске и Грчке, унео је панику у глобалистичким редовима. Глобализација нема подршку народа и реализује се технократскозаконодавним наметањем загарантоване пропасти држава и народа. Централни план глобалиста је редукција популације, но за његову реализацију неопходна је сарадња политичког естаблишмента, која се широм ЕУ урушава.

 

МАНТРА О САЈБЕР СИГУРНОСТИ Четврта тачка састанка групе Билдерберг односила се на прописе ЕУ који се тичу заштите приватности на интернету и последица које ће таква политика имати за САД. Разоткривање размера електронског надзора, који спроводи америчка Агенција за националну безбедност и њени савезници у свету, изазвало је велике протесте група и појединаца који захтевају да се законске норме о заштити приватности поштују. Европски политичари ове захтеве не могу једноставно да игноришу (барем не одмах) – као што се показало кроз постепено слабљење немачке истраге о шпијунским активностима НСА.  Пета тачка се тиче стратешке оријентације глобалиста да уведу цензуру и ограниче слободу на интернету под мантром о сајбер сигурности. Под изговорима сигурности, настоји се умањење утицаја интернета као медија. Обама и његова политика били су разматрани као шеста тачка састанка клуба Билдерберг. Глобалистички врх је окривио америчког председника за издају националних интереса Америке како у Сирији, тако и у Украјини. Најновија доктрина коју је најавио – смањење употребе војне силе и употреба дипломатије и колективне акције – била је у фокусу разматрања клуба Билдерберг.

Климатске промене − стандардна орвелијанска мантра за даљу имплементацију Агенде 21 УН и вођење метеоролошких и климатских ратова били су такође предмет усвајања консензуса елите на састанку групе Билдерберг у Данској, овога пута под одредницом „Климатске промене, етички и економски изазови“. Да ли су билдерберговци разматрали успех употребе метеоролошког оружја у Србији, која никога није требало да изненади будући да је у окриљу ове моћне групе била најављена употреба пуног опсега оружја попут ХААРП-а и МУОС-а? Организација велике лажи о климатским променама и глобалном отопљавању неопходна је не само како би се неометано користило метеоролошко и друго електромагнетно и биолошко оружје већ како би се реализовао план нултог развоја друштва и онемогућио просперитет, што се увелико спроводи захваљујући пројектованој економској кризи зацртаној у плановима групе Билдерберг.

 

ЕЛИМИНАЦИЈА „БЕСКОРИСНИХ ИЗЈЕЛИЦА“ Данијел Естулин  веома је прецизно, на основу доушничких извештаја, описао улогу Билдерберга у увођењу света у економску кризу. По Естулину, клуб Билдерберг је 2006. године био пред дилемом: или продужена агонија, стагнација и депресија или интензивнија али краћа депресија, која ће трасирати пут за Агенду 21 УН као нов, одржив економски поредак, са много мање суверенитета, но са више ефикасности уз увођење социјализма фабијанског типа.  На основу одлука чланова групе Билдерберг, усвојених на састанцима 2006. у Канади и потом  2007. у Турској, уследило је напумпавање хипотекарног мехура, које је резултирало финансијским колапсом 2008. године. Просперитет и прогрес су строго забрањени у Новом светском поретку, чији планови укључују елиминацију четири милијарде људи до 2050. године. То су људи које Рокфелер и Кисинџер, у складу са нацистичким наслеђем, називају „бескорисне изјелице“. (Термин „бескорисне изјелице“ ушао је у јавни дискурс током суђења нацистичким ратним злочинцима у Нирнбергу).

Нажалост, недостају информације о плану Новог светског поретка за Србију. Данијел Естулин је у својој књизи „Клуб Билдерберг“ открио да су, на свом састанку 1992. године, уважени чланови клуба усвојили план о стварању велике Албаније и даљем комадању Србије, отимањем Војводине и њеним предавањем Мађарској. План је касније укомпонован у Агенду 21 УН − разбијање Србије по моделу регионализације. Но, овај кратки преглед незваничних информација о скупу светских  моћника завршимо подсећањем да постоји и један други план, чију реализацију убрзавају тамни коридори моћи, на чије су постојање иначе заборавили,  обневидели од злочина и греха у којима су се заглибили до краја и до дна: Божји план.

[/restrictedarea]

Један коментар

  1. …” Боже! Не дај им напретка, нека се разбију помисли њихове. За многа неваљалства њихова, обори их, јер се побунише на Тебе.” (Пс. 5.10)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *