Печат недеље

Вучић у Сарајеву

Премијер Србије Александар Вучић у уторак је посетио Сарајево, што је била његова прва званична посета иностранству после избора нове владе Србије.

Као таква, била је нарочито симболична, и сасвим у складу са захтевима Европске уније за побољшањем регионалне сарадње у духу добросуседства. Ипак, како је рекао премијер Вучић, „нико ме није натерао да дођем. Читао сам разне измишљотине о томе, али одлуке доносим ја. То је порука онима који мисле да су на овој посети радили Европљани или Турска.“
У сваком случају, судећи, на пример, по насловној страни дневника „Данас“ – „Вучић у Сарајеву без удварања и без извињења“ – долазак српског премијера најпре у Сарајево, а не у Бањалуку, као да није до краја испунио очекивања оних који су, изгледа, очекивали и извињавања и удварања у стилу некадашњег председника Србије Бориса Тадића.
Отишавши у Сарајево с поруком, изреченом „Ал Џазири“, да Републику Српску воли а да Босну и Херцеговину поштује и цени, Вучић је у главном граду БиХ изразио подршку дејтонском поретку ове земље, очекивано али не и безначајно ако се имају у виду притисци на Републику Српску и захтеви за њеним практичним укидањем: „Ја сам Србин, поносан сам што сам Србин, поносан сам на своју земљу и свој народ. Дошао сам као пријатељ, као неко ко поштује територијални интегритет БиХ, али и Републику Српску. Нико не може да уништи БиХ и РС.“

„Љетопис новог косовског распећа“ на енглеском и руском језику

Представљање издања на енглеском и руском језику четворокњижја „Љетопис новог косовског распећа“ митрополита црногорско-приморског др Амфилохија Радовића, одржаће се у понедељак 19. маја у 19 часова у Великој дворани Коларчеве задужбине. Издавачко-информативна установа „Светигора“ и Руски институт за стратешка истраживања „РИСИ“, уз подсећање на Први светски рат, а поводом 15 година од НАТО бомбардовања Србије и Црне Горе и 10 година од мартовског погрома народа и светиња на Косову и Метохији, представиће вишетомни поменик косовског страдања митрополита Амфилохија. Писане са великим духовним искуством, са намером да се ништа не заборави, ове књиге су збирке дневничких записа, мисли и беседа, забележене током драматичних збивања на Косову, од марта 1999. до јуна 2000. године. О књигама ће говорити митрополит црногорско-приморски др Амфилохије Радовић, последњи канадски амбасадор у Југославији Џејмс Бисет, др Јелена Јурјевна Гускова, руски дипломата Александар Васиљевич Конузин и др Срђа Трифковић.

ДДОР Нови Сад нови партнер у програму Супер Картица

Компаније НИС, ИДЕА, Сбербанка Србије и Теленор, партнери у заједничком програму лојалности под називом „Супер Картица“, потписале су протокол о сарадњи са новим партнером, компанијом ДДОР Нови Сад.
Протокол о сарадњи и ново партнерство својим потписима озваничили су Кирил Кравченко, генерални директор НИС-а, Александар Сератлић, генерални директор компаније ИДЕА, Валериј Овсјаников, председник Извршног одбора Сбербанке и др Кристијан Ото Нои, генерални директор ДДОР Нови Сад. Захваљујући сарадњи пет компанија, потрошачи у Србији, а ускоро и у региону, обављањем куповине код ових партнера моћи ће да сакупљањем бодова уштеде и на тај начин остваре бројне погодности које нуди јединствени програм награђивања „Супер Картица“.
Примера ради, за одобрен кредит, кредитну картицу или дозвољени минус, Сбербанка Србије награђује кориснике са 2000 бодова на Супер Картици и дуплира прикупљене бодове остварене куповином у ИДЕА и НИС продајним објектима. Компанија ДДОР Нови Сад, као нови партнер програма лојалности, кориснике својих услуга награђује специјалним понудама осигурања аутомобила, имовине, живота и путних осигурања и бодовима на Супер Картици за сваку куповину или обнову полисе осигурања. Право на наградну књижицу са погодностима стичу сви корисници који у току једног обрачунског периода, који траје три месеца, сакупе најмање 60 бодова, а вредност бодова разликује се у зависности од врсте осигурања.
Програму лојалности се прикључила и компанија Мек Доналд‘с која ће у одређеном временском периоду, кроз „Супер Картица“ књижицу погодности, делити промотивне купоне, које ће власници Супер Картице моћи да искористе у свим Мек Доналд‘с ресторанима широм Србије. „Супер Картица“, највећи програм лојалности на српском тржишту, успешно шири мрежу задовољних корисника и за мање од годину дана постала је део свакодневног живота многих породица.
Томе у прилог говори и податак да је до сада у малопродајним објектима компаније ИДЕА и на НИС Петрол бензинским станицама широм Србије, Супер Картицом извршено више од 25 милиона куповина.