Патријарх Кирил свима упутио позив да помогну Србији

Патријарх Московски и све Русије Кирил изразио је саучешће и упутио речи подршке породицама погинулих у катастрофалним поплавама у Србији. Руска православна црква је почела у Москви прикупљање помоћи.

„Желео бих да упутим посебне речи нашој српској браћи, па и Русима поводом ове страшне катаклизме која је погодила српски народ и Србију. Огромне поплаве су однеле већ десетине људских живота. Срушене су куће, уништени путеви, многи људи су изгубили све што су имали. Ове поплаве нас подсећају на трагедију Кримска. Сећам се како се наш народ одазвао на ту трагедију, помагао људима да се извуку из несреће и залече своје ране“, – стоји у посланици партијарха објаљеној данас на званичном веб сајту Руске православне цркве.

Патријарх Кирил је свима упутио позив да помогну становницима Србије. Подворје РПЦ у Београду и Московска патријаршија су почели прикупљање средстава и „организују помоћ да се олакшају страдања братског српског народа“.

„Желим да изразим саучешће свим људима који су изгубили своје рођене, блиске, да им упутим речи утехе и подршке. Сигуран сам да ви, драга браћо и сестре, имате снаге да се одупрете воденој стихији, имате снаге да повратите мирне услове живота. Молићемо се за вас и заједно са вама радити, да што пре заборавите на последице те страшне несреће“, – стоји у посланици патријарха Кирила.
http://serbian.ruvr.ru/news/2014_05_21/Patrijarh-Kiril-svima-uputio-poziv-da-pomognu-Srbiji-5070/


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.