Осмех Чеда Чупића

Милорад Вучелић, главни уредник

Каква проницљивост и хиперсензибилност краси наше политичке аналитичаре када по задатку треба да открију руски утицај на формирање и састав наше нове владе! Никада не чусмо те исте пробисвете који већ деценију и по опседају наше медије да су детектовали или бар наслутили да је нека држава Запада утицала на кадровски састав било које владе у Србији. Реч је, ваљда, у тим случајевима, о реализацији подразумевајуће пожељности.

Припадници ове аналитичарске пошасти ојачани оцвалим полит- социолошкињама и полуинтелигентима истовремено грубо демонстрирају потпуно одсуство препознавања неонацизма и фашизма у Украјини. За то немају ни око ни било какву  аналитичку апаратуру. Њихов основни постулат је – све што је руско нама је страно, а све што је против Русије нама је блиско! Зато у Србији готово нико не подиже глас поводом чињенице да се  овде не обележава 9. мај, Дан победе над фашизмом, а не обележава се управо зато јер су Руси и Црвена армија у тој победи одиграли највећу и пресудну улогу.

Већ трећу деценију они појаву нацизма на силу проналазе и препознају у Србији и добро живе од  тога. Сачинили су и обновили најгоре антисрпске пропагандне стереотипе  наших ратних непријатеља, које су здушно прихватили јучерашњи и данашњи страни политичари и медији. Направљена је права интернационална мрежа лажи и окривљавања, која се бескрајно и унедоглед плете. Произведе се код нас нека опака лаж против Срба и Србије, онда је страни медији прихвате као непобитну чињеницу, а затим се на тај страни извор позову исти они у нашој земљи који су измислили поменуту ствар да би подупрли и интернационализовали своју смишљену домаћу лаж. И тако унедоглед или бар до Хашког трибунала.

Затим долазе вајни теоретичари који све то тобоже теоријски уобличавају и подразумевајуће, користе лажи да би до краја извели своје, на предрасудама засноване, закључке. На такве теоретичаре се онда у свом извођењу доказа позивају и наши полуинтелигенти. Без имало зазора, не стидећи се, они су срећни када својим овешталим и насилно изведеним стереотипима могу да „попуњавају празнину“ код Холма Зундхаузена и његове „Историје Србије од 19. до 20. века“, која је у нашој стручној јавности доживела поражавајућу критику.

Може се појавити на стотину нових чињеница и документованих истина, али то неће ни померити с места наше и стране стереотиплије. Не помаже ни то што је тужилац у Хагу у процесу против Милошевића одустао од тачке оптужнице за велику Србију, што је други тужилац одустао од српске кривице за масакр у Улици Васе Мискина у Сарајеву, ни то што је у потпуности срушена српска одговорност за гранатирање Маркала. Не помаже ни скорашње обелодањивање докумената из Клинтонових архива. Ни истина и покајање бившег немачког канцелара Герхарда Шредера. Не помаже ни изјава немачког посланика Ханса Кристијана Штребела да је „бомбардовање СРЈ кршење међународног права“. Не помаже ни то што је он основано рекао „да су САД, Немачка и друге земље прекршиле уговор склопљен с Милошевићем о Косову“.

[restrictedarea]

Тачније речено, све ово помаже историјској истини и истини уопште, али то није у домену наших потплаћених стереотиплија и денунцијаната. Друга они задужења имају. Они ће учинити све да таква открића и докази не дођу никада у центар пажње народа јер би се и на тај начин могла успоставити критичка јавност у Србији, а њеним успостављањем и многе ствари ставити на право место.

Када се пре много година писало о ватиканским  „пацовским каналима“ у којима су се скривале усташке главешине и сам Анте Павелић (а затим илегално као и многи други нацисти распоређиване у земље Северне и Јужне Америке) наше су потплаћене стереотиплије подсмешљиво говориле да смо заведени „теоријама завере“. Пре неки дан ова давнашња сазнања потврђена су и документима ЦИА: „Ватикан скривао Анту Павелића“. Неко наивнији би се можда и упитао па како то да не верују организацији за коју и сами раде? Они упућенији знају да се на истом задатку не морају радити исте ствари, па тако има оних чије је задужење да показују своју уздржаност у односу на нека открића тајних служби и да то чине баш по налогу тих истих служби. Многи од њих имају и право да стварају привиде своје самосталности, као нека врста „спавача“, све до неког одсудног часа када се морају испрсити и отворено спроводити налоге.

Немало су се наши медији згражавали што су украјински федералисти притворили седморицу посматрача ОЕБС чији је задатак био да неутрално изврше увид у стање ствари у узаврелом подручју грађанског рата. Установило се да су ти неутрални, објективни и цивилни посматрачи сви одреда официри НАТО. Међу њима су била и четворица немачких војнообавештајних стручњака у рангу мајора и пуковника! Реаговао је оштро и јавно потпредседник немачке владајуће ЦСУ Петер Гаувајлер питајући се шта раде НАТО официри у цивилу у источној Украјини? Нико код нас ни да се присети оног Вилијама Вокера, такође неутралног посматрача на Косову, који нам је „наместио“ Рачак. Колико су само тадашње и данашње политичке и аналитичке другосрбијанске перјанице суза пролиле што је од стране српске државе протеран са Косова. Неки овде још пате због тог „неразумног“ потеза.

Управо у време када се у Србији говори о аутоцензури и цензури у медијима, а притом се и не помишља да се она највише види у односу на извештавање о догађајима на Криму и у југоисточној Украјини, западни медији демонстрирају шта за њих значи појам слободе информисања и одсуства цензуре. То је, ваљда, тај пример за угледање. Читајући претходне бројеве „Печата“, могли сте се лако уверити са колико се бестидности, посебно у Америци и Енглеској, врши антируска пропаганда и отворено подржавају украјински нацисти.

Ни код нас ситуација није много боља. То се нарочито препознаје у односу према оном ужасу који се догодио у Дому синдиката у Одеси, где је сасвим извесно настрадало 46 противника пучистичког режима у Кијеву. Обавезно прочитајте текст Николе Врзића: „Кристална ноћ ¸Десног сектора‘“ и погледајте пратеће фотографије, као и текст „Гвоздена завеса Си-Ен-Енa“ Николе Мартића  у овом броју „Печата“. За јавно обзнањивање поменуте трагедије, чији су виновници и егзекутори јуришници „Десног сектора“, велике заслуге припадају знаменитом америчком публицисти Вилијему Енгдалу, који каже да ове фотографије и видео-снимци документују „дивљачки и унапред планирани напад чланова ¸Десног сектора‘, у дослуху са украјинском регионалном полицијом и кијевском владом…уз потпуну подршку Вашингтона“.

Ни западни а ни наши медији нису ни приметили ни коментарисали симболе налик свастици и ознаке „СС Галиција“ исписане на овој згради а ни погрдне речи на рачун црно-наранџасте траке Светог Ђорђа, која је постала симбол победе над нацизмом у Другом светском рату.

Значење и поруку нашег општег симбола победе над нацизмом и фашизмом има фотографија Чеда Чупића Љуба, која краси насловну страну овог броја „Печата“. Реч је о јединственој слици партизанског народног хероја снимљеној непосредно пред стрељање које су извршили фашистички окупатори и њихови црногорски сарадници 9. маја 1942. године.

Његов надмоћни осмех у сусрету са смрћу остаје заувек велико надахнуће свима онима који су се борили, који се боре и који ће се борити за нашу, бољу страну света. Битка траје.

Честитам вам Дан победе над фашизмом.

[/restrictedarea]

8 коментара

 1. Antihrist je vec odavno rodjen- u Vatikanu!! Svo svijetsko zlo dolazi iz mracnih katakomba Vatikana!

 2. Друго србијанска радна обавеза. Стисак песнице и обојени бојовници, улицама Београда и наранђастог Кијева, Грузије све у склопу Русије. Кога да окривимо коме да се дивимо, кад се у нашим
  кухињама скувало. Наши пиромани угарак прихватили и пожар по арапском свету ширили. Тај Вилијам Вокер познат је из Јужне Америке, није се он прочуо на овим теренима.Па онда имамо пацовски канал ватиканског Јеронима. Гос, Вучелићу а шта рећи о лидерима СССРа и СФРЈ који су знали које тај Курт Валдхајм и наша
  КОЗАРА. Украјина и њени НАЦИ-ФАШИСТИ раде, одрађују оно што су њихови претци чинили при уласку нацистичке армаде на територију СССРа. Хлеб Со дочекао је окупатора. Косово срце Србије!! Ко нам га изчупа? Дали Жути-Картел, Преображени протестанти СНС, или је то отровно семе раздора чучи у нама, Гос, из Печата.

 3. Ako predsednik Nikolic,Vlada ili predsednik Vlade ne reaguju na teske optuzbe da je Republika Srpska “genocidna”,da je “RS greska” kako kaze Kirbi…DA NEMA REPARACIJA…ZA NATO RAZARANJE I UBIJANJE…ili da je NATO spasio Kosovo “srpskog genocida”,kako kaze odlazeci Rasmusen…a pri tom,pre 5 dana,Nemac kaze da NIJE BILO GENOCIDA VEC OPASNOST OD PROGONA,KOJI JE I DELOM POSTOJAO ALI TEK PO OTPOCETKU NATO BOMBARDOVANJA…tada je jasno da Srbija sustinski nema institucije,da srpski narod nema na koga da se osloni ni u svojoj kuci.Sve je vec toliko jasno.

  SRPSKI NAROD,politikom “tehnicke vlade”,i stalne drame koja nam se dozira,NALAZI SE U “TEHNICKOJ KOMI”,ili vestackoj komi,jer je i vlast VESTACKA.
  Zato narod ne veruje svojim ocima,ni svojim usima,vec “veruje” samo onima koji nam doziraju stepen tog vestacki izazvanog stanja.

  Vucic je u izborima govorio da “ne obecava kule i gradove”,a obecao je Kulu od 170 metara i Grad na vodi.(???)
  Sada je vlada donela Zakljucak o tome…ceo projekat”Beograd na vodi” se gradi na oznovu vladinog zakljucka???
  Toliko o pravnom poretku.
  Beograd na vodi,SRBIJA NA RAKIJI!

  Ono opasnije je,sto je u jednom ekstremnom islamskom,velikobosanskom i antisrpskom listu,kao sto je Slobodna Bosna,jedan muslimanski ekstremista,najopasniji trenutno u Bosni,koji se zove Zlatko Lagumdzija,rekao da mu je “Vucic dao garancije da se nece mesati u unutrasnje stvari BiH”?!

  U sta se to Vucic nece mesati,u sprecavanje razaranja RS i srpskog naroda,STO JE JEDINA POLITIKA LAGUMDZIJE???
  U sta se nece mesati?

  Dodik je bio blizak Tadicu,pa i Dacic se javno izjasnio za Tadica a ne Nikolica,pred drugi krug predswednickih izbora…pa sta sada,HAJDE DA SATREMO DACICA…I DODIKA…I SVE KOJI SU “NELOJALNI”???
  Kakva je to ,ne politika,vec PSIHA I PSIHOLOGIJA???

  Sada Vucic ide u Sarajevo…on je uvek nasmejan sa stranim drzavnicima,jedino je OZBILJAN kada se obraca srpskom narodu i srpskim medijima…JEDINO!!!POLITIKA ILI PSIHA???

  Neka trazi da se Lagumdzija i Izetbegovic pred njim i pred kamerama izjasne ZA POSTOVANJE DEJTONSKOG SPORAZUMA I DA OSTAVE RS NA MIRU.

  Ovo je sve los san,oni sto su krali frizidere ,u nase ime,i to nazivali ratni trofej,sada ce po Srbiji otimati narodu frizidere,zbog reformi,jer nemaju ideju kako da jedno drustvo funkcionise.

  Siromasi nigde ne kupuju stanove,NI ZA 130 EURA PO KVADRATU,jaka drzava daje stanove na koriscenje,jaka drzava gasi firme i ima socijalni program,jaka drzava ima kadrove koji misle o svome narodu i privredi.
  U Srbiji se spasavaju propale firme a DRZAVU NIKO NE FERMA 2%.
  VUCIC SE SKORO ZAPITAO “NE ZNAM NI KAKO FUNKCIONISEMO”…PA LAKO,ZADUZUJETE SE 200 NA SAT.

  KAKAV JE TO “DOMACIN”,KOJI SVAKI DAN SVOJU PORODICU ZADUZUJE I ZADUZUJE???
  NIKAKAV…TAKVA NAM JE I VLAST.

  P.S.Veran Matic je opet,verovatno po hiljaditi put,dobio neku nagradu…kolektivne (van)institucionalisticke kolektivne orgije samozadovoljstva i zamozadovoljavanja,se nastavljaju.MOZE IM SE.

 4. АУТОБУС “КО ТО ТАМО ПЕВА”

  Мадлена Олбрајт нам је, својевремено, због својих нескривених симпатија и страсти према Милошевићу, обећала “да ће Србе вратити у камено доба”. Речено – учињено, али, за сада, само до пола. Наиме, јесте да нас је све стрпала у “временски аутобус”, али, кад смо, путујући натраг кроз историју, стигли до епохе “дивљег запада”, она није могла да одоли, зауставила је аутобус и истрчала напоље, да се придружи геноциду над индијанацима, о чему свака каубојка сања, још од раног детињства. Изгледа да јој се много допало и да је потпуно заборавила на нас, оставивши нас да чекамо, заглављени у аутобусу “Ко то тамо пева”, у времену које по свему подсећа на дивљи запад, са два сендвича у руксаку, које штедљиво грицкамо све ове године. Mи сад не знамо на чему смо. Хоће ли за волан наше машине да ускочи Рус? Тај би нас џабе, као браћу, вратио у 21. век и понудио да са њим путујемо и даље у светлу будућност. Али изгледа да код путника у аутобусу превладава песимизам и скепса да су Руси непоуздани возачи, да често седају за волан под гасом, воле да возе брзо и рискантно и не фермају саобраћајне знаке стоп и халт и уопште, слабо читају латиницу, па би нас у том случају саобраћајна полиција са НАТО РАДАРИМА стално држала на нишану, заустављала и кажњавала искључењем из саобраћаја на сваком километру. Лјуди се боје да тако никуд не би смо могли да стигнемо, јер би нам западни ветар дувао у лице и успоравао нас, а сви би се трудили да нас, као у игри “не љути се човече” “поједу” и врате у кућицу. Како ствари тренутно стоје, расположење у народу је да нас преузме педантни и поуздани Немац, који вози без грешке и поштује све прописе, које зна напамет, јер их је сам и скројио, по својој мери. Он ће, истина, скупо и са каматама да нам наплати, зарачунаће нам све чега год се буде сетио (а има слоновско памћење) и одраће нам кожу с’леђа. Али, с’њим смо некако делили зло вековима (он нама донирао, бесповратно), на њега смо већ навикли, са швабом нема никаквог изненађења, јер од почетка до краја знамо на чему смо. Уосталом, он ће нас одвести тамо, где смо ионако кренули, кад нас је возила Мадлена, а карте бушио Били (Кид) и наставио да буши Буш и Барак – У КАМЕНО ДОБА. Предусретљиви немци ће понуду галантно обогатити још једном гратис опцијом – иза нашег аутобуса ићи ће, као логистичка подршка, још један аутобус, без прозора. Овај аутобус има уграђен плин. На њему ће писати “специјална вожња – душегупка”. У тај аутобус ће моћи да пређу они који изразе жељу да брзо заспу и никад се не пробуде. Тај ће их аутобус одвести тамо где су немци одвели половину Срба током прошлог века. Дакле, нема проблема, након тек завршених избора ми имамо шофера и “МИ ЗНАМО СВОЈ ПУТ”. На сваком од путника је само да изабере у којим колима жели да се вози.

  • Nekada su nam komandovali SNEL,SNEL,SNEL…(BRZO ,BRZO,BRZO),
   terajuci nas u vagone za Ausvic…
   ili jednostavno na streljanje.Odzvanja u usima i danas.
   Danas Vucic BAS TU REC upotrebljava,najavljujuci da ce do Zrenjanina izgraditi 4 trake,sto nece biti auto put,vec “brzi put”,pa kaze,”IZGRADICEMO SNEL STRASE”!Bas na nemackom?
   Odvratno i uzasno.
   U dodvoravanju Svabama,isti kaze da ce “Vlada biti kao Bajern”…
   Direktor Bajerna Uli Henes je uhapsen,jer je krao i nije placao drzavi porez.Eto modela za ovu Vladu.
   Keramicari,vlasnici pecenjara ,soferi,djukanovicevci…
   isplivali do drzavnih cinovnika…da Srbiju vode???
   Nema smisla vise rec reci.
   OVO JE TOTALNI SUNOVRAT

 5. Тотални суноврат, ЈАШТА него суноврат јер су бирачи дали му БИЧ У
  РУКЕ и може да виче SNEL STRASE јер је постао ПРЕОБРАЖЕНИ протестант
  ГЕРМАНСКОГ семена. Ми Срби смо то омогућили и дали ШАРЛАТАНИМА да
  воде државу.

 6. Znate li ko je strijeljao Čeda Čupića- Ljuba?
  – četnici

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *