NA IVICI – ZDRUŽENA VEŽBA RUSKIH STRATEŠKIH NUKLEARNIH SNAGA I VAZDUŠNO-KOSMIČKE ODBRANE

Putinu i njegovim gostima iz ZND bilo JE demonstrirano odbijanje raketnog i avio-udara velikih razmera kao i nanošenje masovnog parirajuće-uzvratnog raketno-nuklearnog udara. Vežbom su bili obuhvaćeni strateški bombarderi, nuklearne podmornice Tihookeanske i Severne flote, mobilni nadzemni strateški raketni sistemi, kompletna vojna infrastruktura Vazdušno-kosmičke odbrane i četiri vojna okruga.

Ruski lider se sreo sa kolegama iz Belorusije Aleksandrom Lukašenkom, Jermenije Seržom Sargsjanom, Tadžikistana Emomalijem Rahmonom i Kirgizije Alzambekom Atambajevom. Putin je zajedno sa njima prisustvovao „planiranom treningu upravljanja oružanim snagama Ruske Federacije“. Bila im je demonstrirana primena raketnih jedinica i artiljerije, avijacije i PVO radi uništavanja kopnenih snaga protivnika i odbijanja raketnog i avio-udara velikih razmera.

Posebna „stavka“ bila je: nanošenje masovnog parirajuće-uzvratnog raketno-nuklearnog udara. U ovu operaciju bi bile uključene ruske snage za nuklearno obuzdavanje i snage protivraketne odbrane Moskve za odbijanje nuklearnog udara protivnika.

Svrha „treninga“ bila je provera sistema upravljanja Oružanim snagama Rusije, pouzdanosti prenošenja naredbi i signala od Nacionalnog centra upravljanja odbranom RF u vojne okruge i do komandnih punktova većih vojnih formacija i pojedinačnih jedinica. Posebno do komandi i jedinica Raketnih strateških snaga, jedinica Vazdušno-kosmičke odbrane i komande i jedinica dalekoletne strateške avijacije.

„Treningom“ su bili obuhvaćeni strateški bombarderi, nuklearne podmornice Tihookeanske i Severne flote, mobilni nadzemni strateški raketni sistemi i kompletna vojna infrastruktura Vazdušno-kosmičke odbrane.

Ruski lider je, inače, sinoć održao operativno savetovanje sa stalnim članovima nacionalnog Saveta bezbednosti na kojem je razgovarano o „aktuelnim pitanjima međunarodne politike“. Jedna od tema bila je, naravno, i „situacija u Ukrajini“.


Fakti, Raša Tudej

Jedan komentar

  1. Dali je ovo školska nastava ili?? Putin zahteva od Rusa da ne izađu na referendum kome verovati.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *