НА ИВИЦИ – ЗДРУЖЕНА ВЕЖБА РУСКИХ СТРАТЕШКИХ НУКЛЕАРНИХ СНАГА И ВАЗДУШНО-КОСМИЧКЕ ОДБРАНЕ

Путину и његовим гостима из ЗНД било JE демонстрирано одбијање ракетног и авио-удара великих размера као и наношење масовног парирајуће-узвратног ракетно-нуклеарног удара. Вежбом су били обухваћени стратешки бомбардери, нуклеарне подморнице Тихоокеанске и Северне флоте, мобилни надземни стратешки ракетни системи, комплетна војна инфраструктура Ваздушно-космичке одбране и четири војна округа.

Руски лидер се срео са колегама из Белорусије Александром Лукашенком, Јерменије Сержом Саргсјаном, Таџикистана Емомалијем Рахмоном и Киргизије Алзамбеком Атамбајевом. Путин је заједно са њима присуствовао „планираном тренингу управљања оружаним снагама Руске Федерације“. Била им је демонстрирана примена ракетних јединица и артиљерије, авијације и ПВО ради уништавања копнених снага противника и одбијања ракетног и авио-удара великих размера.

Посебна „ставка“ била је: наношење масовног парирајуће-узвратног ракетно-нуклеарног удара. У ову операцију би биле укључене руске снаге за нуклеарно обуздавање и снаге противракетне одбране Москве за одбијање нуклеарног удара противника.

Сврха „тренинга“ била је провера система управљања Оружаним снагама Русије, поузданости преношења наредби и сигнала од Националног центра управљања одбраном РФ у војне округе и до командних пунктова већих војних формација и појединачних јединица. Посебно до команди и јединица Ракетних стратешких снага, јединица Ваздушно-космичке одбране и команде и јединица далеколетне стратешке авијације.

„Тренингом“ су били обухваћени стратешки бомбардери, нуклеарне подморнице Тихоокеанске и Северне флоте, мобилни надземни стратешки ракетни системи и комплетна војна инфраструктура Ваздушно-космичке одбране.

Руски лидер је, иначе, синоћ одржао оперативно саветовање са сталним члановима националног Савета безбедности на којем је разговарано о „актуелним питањима међународне политике“. Једна од темa била је, наравно, и „ситуација у Украјини“.


Факти, Раша Тудеј

Један коментар

  1. Дали је ово школска настава или?? Путин захтева од Руса да не изађу на референдум коме веровати.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *