Геј парада за глобалну публику

Пише Никола Мартић

Западњачка индустрија забаве увелико меље остатке европског система традиционалних хришћанских вредности. Паралелно са хомосексуалном парадом као симбoлом либерализма стижу изјаве западних званичника у којима се напада православље

Брадате жене и жене од гуме, паланачка представа путујућег циркуса из претпрошлог века поплавила је медијски простор глобалног села. Песма „Евровизије“ претворена је у мултимедијалну геј параду. Победник/ца такмичења шокирао/ла је светску јавност: опсцена варијанта транссексуалности бачена је публици у лице без икаквих узуса пристојности. Кажу забава – а у суштини је нешто много озбиљније.

Нови светски поредак почео је нову офанзиву на остатке старе европске хришћанске културе и традиције. Преседан на недавно одржаном „Еуросонгу“, где је победио/ла особа са телом жене и главом човека (као некакво митско биће) представља одлучан корак ка разобличавању онога што је остало од темељних цивилизацијских вредности ствараних последње две хиљаде година, од распећа Богочовека Христа у Јерусалиму, преко установљавања Цркве Божије, све до данас.

Савремени псеудоевропски систем вредности коначно је скинуо маску са лица и показао се у правом светлу. У центар пажње западњачке индустрије забаве, која увелико меље остатке европског система традиционалних (хришћанских) вредности, доспео/ла је „геј суперзвезда“ из Аустрије, победник/ца „Еуросонга“ од чије се појаве просечном традиционалном човеку (а у Србији и Русији особито православном вернику) ускомешају најтананији осећаји.

 

Билтов систем вредности Изјаве шведског дипломате Карла Билта о „опасностима православља за западну цивилизацију“ нису, нажалост, биле тек ексцентрични испади просечног политичара намењени „унутрашњем тржишту“. Те неофашистичке изјаве биле су прецизно упозорење на то шта је следеће на реду у савременој „офанзиви на Исток“. А победа аустријског „човека-жене са брадом“ Кончите Вурст (у преводу, сасвим гнусно: Кончита Кобасица) развејала је све сумње у то да швеђанин Билт ипак можда мало претерује.

Карл Билт је недавно поново нагласио да „Путин демонстрира приврженост не међународним вредностима, већ православним“: Он је рекао да је „православље опасније од исламског фундаментализма и да због тога представља највећу опасност за западну цивилизацију“. И тачно је: ако под „међународним вредностима“ Билт подразумева пропагирање „еуроскаредности“ за истинско добро и „еурогнусобу“ за узвишено и лепо, онда је сасвим у праву – православље, у том случају, и јесте велика опасност за опстанак овог наопаког (неевропског) система вредности.

Јер, шта је православље? Православље је „Божија наука и живот у Христу“, свест о томе да човек није сам себе „створио и породио“, па да може, ничеовски, са собом чинити како му воља (а како не ваља) већ да је створен као „слика и прилика Бога живога и истинитога“, и да је позван да буде део Христа Бога који је на крсту разапет како би победио смрт и својим ускрснућем показао људима ко су, одакле су и куда треба да иду.

[restrictedarea]

Отац Рафаило Бољевић, сабрат манастира Острог, у једној од многих својих беседа верном српском народу рекао је и следеће: „Црква у времену је својеврсна евакуација становништва… из овог поља страсти и лудила у којем владају духови из поднебесја… из света који нам намеће разна хтења и непознате апетите… у којем је све лажно, тако постављено од самог ¸начелника лажи‘, и њиме све надахнуто. Кад кажемо Црква, мислимо на оно мало Божије стадо које дише Духом светим. Све остало је затворено у некој ¸кугли‘ где људи живе изоловано и препуштени времену… И у тој кугли се људи рађају и узрастају, па се упознају, онда се жене и удају, одузимају и додају, купују и продају, старе, умиру и из те ¸кугле‘ се избацују у вечне муке… Страшна лабораторија, браћо и сестре, страшна и језива и тешко је дуго задржавати пажњу ума на том сатанском експерименту, на жалост врло успешном − јер је на многима успео тај експеримент вађења човека из човека…“

 

Изопачени идоли данашњице Источна друштва, а пре свега Русија, увелико су покренула иницијативу за уклањање ове наказности из јавног живота, разуме се, како би се најмлађи нараштаји заштитили од овог и сличних садржаја. Тзв. „парада поноса“ (та савремена светковина греха) у Русији је забрањена на 99 година. Информативни одсек Руске православне цркве саопштио је да недавно одржани „Еуросонг представља покушај увођења нових културних норми, још једну карику у ланцу културног легитимизовања порока у данашњем свету и корак ка одбацивању (европског) хришћанског идентитета“. А руско Удружење родитеља тражило је забрану емитовања „Еуросонга“ уз образложење да је ово такмичење постало „парада содомије и легло европских либерала“.

Да ли ће и какав став поводом овог културолошког конфликта са западним светом на дневни ред ставити и српска интелектуална и културна елита (уколико је још има) остаје да се види. Треба, међутим, имати на уму још и ово:

Некада су велики људи страдали у најстрашнијим мукама јер нису хтели да се поклоне идолима. Данас те људе зовемо свецима и прослављамо их у молитви и „тихој песми“. Кроз историју је „протутњало“ још много неименованих, анонимних светаца, посебно Срба у данашњој Хрватској за време Другог светског рата.

Избор је, дакле, увек исти, само су идоли постајали све изопаченији.

[/restrictedarea]

Један коментар

  1. Ah,taj,Karl Bilt,uvaženi šveđanin,kojim moralnim životom žive?Njegovi prijatelji,amerikanci nemaju više Indijanaca,koje su nemilosrdno istrebili,prigrabivši njihovu teritoriju,večno traže neke krivce u drugom,ne sagledavajućisvoju izopačenost,surovost i zlo,koje jedino nose u sebi.Nemajući više veštica,da bi ih spaljivali na lomači,krive pravoslavlje i,velikog Putina.Bilt pripada onima,što su ubijali s nebeske visine,nas i našu decu i,gle,zovu se,”Milosrdni Anđeo”u ime čega i koga?Boje se više pravoslavlja no islama,ne,hteli bi svet u kome bi samo oni postojali.Omraženi zapadnjaci,spaljivali su ljude i decu,napal bombama,u Vijetnamu,na licu su upravo imali satansko životinjski,iskeženi osmeh.Ubijanje,samo ubijanje,to ste usavršili,a večna propaganda,da ste ugroženi od drugih,svi znamo,da to nije tačno.Uživajte u svojim Končita Kobasicama,tako bi učinili uslugu svetu da nestanete s lica zemlje.Za pravoslavce ne brinite,još manje za baćuške Ruse.Mi,veoma volimo zdrav seks,žensko s muškim,tako se plodimo i uživamo.Vi,negujte svoje nastranosti.Perite ruke i duše dok ste živi,krv nevinih nikada nećete sprati,sve dok ne izgubite i ono malo razuma.Nakaze zapadnjačke,ne dirajte našu veru pravoslavnu!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *