Земље G7 се договориле о увођењу нових санкција против Русије

Лидери “велике седморке” (G7) договорили су се да брзо реагују по питању увођења нових санкција против Русије, известио је Ројтерс, позивајући се на саопштење G7.

Између осталог, како је наведено у саопштењу, G7 (САД, Немачка, Јапан, Велика Британија, Француска, Италија и Канада) су спремни да ојачају санкције против Русије, “имајући у виду потребу да се обезбеде мирни избори у Украјини следећег месеца”.

“Сложили смо се да ћемо деловати брзо по питању увођења додатних санкција против Русије. Имајући у виду потребу да се обезбеде мирни избори у Украјини следећег месеца, спремни смо да појачамо санкције,” – наводи се у саопштењу G7, које је објавила Бела кућа.

Раније, Ројтерс је пренео да ће САД и ЕУ у понедељак објавити нове санкције против низа руских појединаца и организација. Као што се очекује, листа санкција САД ће обухватити 15 лица, наводно умешаних у ситуацију у Украјини.

Амерички председник је у петак у телефонском разговору са председником Француске, канцеларком Немачке и премијерима Италије и Велике Британије, изјавио да је Вашингтон спреман да наметне нове санкције Русији.

Раније, САД и ЕУ су увеле санкције против Руске Федерације у вези са ситуацијом око Крима, чији становници су на референдуму у марту гласали за присаједињење Русији. Вашингтон и Брисел су утврдили листу забрањених појединаца и замрзнули њихову имовину. Од правних лица под ударом санкција нашла се само банка “Русија”. Међутим, земље G7 су запретиле санкцијама низу руских сектора економије у случају ескалације ситуације око Украјине.

Москва је више пута изјављивала да је разговор језиком санкција са Русијом неодговарајући и контрапродуктиван. Низ представника ЕУ је, такође, гласало против нових санкција против Руске Федерације, јер негативно утичу на привреду ЕУ.
http://serbian.ruvr.ru/news/2014_04_26/Zemlje-G7-se-dogovorile-o-uvodenju-novih-sankcija-protiv-Rusije-9053/

Један коментар

  1. Ne veruju ni oni u TE sankcije, ali najvažnije je ne priznati poniženje i poraz, a rasterati /u suštini/ strah! Rusija, ne samo što ima prirodne resurse nego ima ono što ONI nikad nisu, niti će ikada imati, a to je SLAVNU istoriju. I tu je i njihov kompleks! G7, kažnjavate sami sebe, tako vam i treba!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *