Жана Ранковић

(руководилац за маркетинг и ПР у Сава осигурању) добитник признања PRO.PR Awards за 2014. годину

У оквиру конференције PRO PR, која се ове године одржала по 12. пут у Сарајеву од 27. до 29. марта у хотелу „Hollywood“ свечано су уручена признања PRO.PR Awards. Свечаност PRO.PR Awards је утемељена како се не би заборавили појединци који су на стручан, етичан и креативан начин управљали комуникацијским процесима и доприносили развоју струке односа с јавношћу на подручју Југоисточне Европе.
На крају другог дана конференције одржана је свечана додела признања PRO.PR Awards 2014. Комисија на челу с председником Организационог одбора, господином Данијелом Колетићем, одабрала је добитнике овог престижног признања из више држава: Република Турска, Велика Британија, Белгија, Руска Федерација, шест држава – република бивше Југославије.
За једног од добитника овог признања одабрана је из Србије и Жана Ранковић, руководилац за маркетинг и ПР у Сава осигурању.
Приликом пријема признања Жана Ранковић се захвалила PRO PR тиму и уједно истакла да ово признање припада њеним пријатељима и колегама са којима је пословно сазревала, скоро пуних 18 година у Сава осигурању.
Поред функције односа с јавношћу Жана Ранковић је задужена и за функцију маркетинга у Сава осигурању. Она сматра да обе функције треба да буду компатибилне, посебно када сте у сфери финансијских услуга. На тај начин се остварују синергетски ефекти за компанију. „Једноставно, добра организација, константно усавршавање и бројни контакти олакшавају квалитетнију реализацију задатака. Проблема има као у сваком послу, али се држим једне реченице коју сам негде прочитала – ¸Где има воље, има и начина.‘“

Конференција је основана са циљем да се комуникацијским стручњацима омогући повезивање у покрету, што је генерални мото ове конференције, уз присуствовање предавањима реномираних стручњака из  угледних европских институција и удружења. Окупило се више од 200 учесника, стручњака и практичара односа с јавношћу из региона. Предавања су пратиле и панел дискусије.