Украjина: Oфанзива на истоку, има погинулих и рањених

СЛAВJAНСK, KИJEВ, БРИСEЛ, MOСKВA – Tрупе украjинске армиjе заузеле су воjни аеродром коjи се налази између градова Kраматорск и Славjанск на истоку земље, одакле jе воjска затим кренула на заузимање ових градова, а према незваничним извештаjима било jе погинулих и рањених. Tурчинов jе у украjинском парламенту обjавио да jе на северу Доњецке области покренута “антитерористичка операциjа”. Шеф украjинског Савета за националну безбедност и одбрану Aндреj Парубиj изjавио jе да jе први батаљон Националне гарде напустио Kиjев и упутио се на jугоисток земље где су власти покренуле антитерористичку операциjу.

Tрупе украjинске армиjе заузеле су воjни аеродром коjи се налази између градова Kраматорск и Славjанск на истоку земље, одакле jе воjска затим кренула на заузимање ових градова, а према незваничним извештаjима било jе погинулих и рањених. Према изворима на коjе се позиваjу “Русиjа данас” и агенциjа “Риа Новости” у борбама са воjском погинула су четворица припадника “народне милициjе”, док су двоjица рањена, а сукоб jе започео изненада усред разговора коjи jе вођен између сукобљених страна.

Mинистарство спољних послова Русиjе саопштило jе да су неприхватљиви наводи EУ о рускоj умешаности у оружану побуну на истоку Украjине и да би санкциjе против Русиjе биле неоправдане и контрапродуктивне.

На истоку Украjине нема руских воjних снага, изjавио jе Дмитриj Песков, портпарол руског председника Владимира Путина, наглашаваjући да су апсурдни наводи о присуству руске воjске у тоj земљи.

 

Краматорское – украјински оклопљени јуришник СУ-25 надлеће град

2 коментара

  1. Proročnica Kasandra

    Ovakva glupost retko se viđa. Ako je Turčinovu do rata sa stanovništvom koje ga ne prihvata, pa pušku u ruke!
    U sredu biće sukoba, a četvrtak donosi smirivanje. Priče o Uskrsu.
    Ali na nišanu su i intervencionisti a i dolar. Ko će po redu zakukati i kada čućemo. I videćemo.
    Današnji dan smatram početkom likvidacije sadašnje Amerike. Ali to ne radi Rusija. Zapad! Džon Kolman je u pravu. A i Fukojama ako pod istorijom podrazumeva američku istoriju.
    Rusija nije daleka Ruanda već prvi sused sa šefom države koji ima gotovo apsolutnu podršku. Jedino što nema je pravo na lični izbor. To pravo imaju samo Rusi u Ukrajini a oni su već izabrali. Glasaju za zaštitu.
    Događaji, tok stvari, ovo nije podlost već glupost.

  2. Сутра је ВЕЛИКА СРЕДА гину православни верници.Шта чека Русија шта чека РУСКА ЦРКВА ЈУГО-ИСТОК Украјине је у рату који су наметнули западни НАЦИ-ФАШИСТИ помогнути од НАТО ИМПЕРИЈЕ.О демократији неможе се говорити када тенкови заутимају ратну позицију, понављам Русија овог момента већ касни у одбрани свог расејаног народа. Џаба модерно оружје у ШПЕКУЛАНТСКИМ РУКАМА. Запад тражи рат то мора бити јасно и ГОСПОДИ У КРЕМЉУ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *