МИП РФ: Кијев је изабрао насиље на југоистоку Украјине

Специјална операција на истоку Украјине у уторак однела је животе демонстраната. Раније су представници присталица федерализације јавили да је нападнут аеродром у Краматорску. Убијено је најмање четворо људи, а неки извори говоре о десетинама мртвих. Активисти самоодбране кажу да је оружани сукоб завршен.

Коментаришући ове догађаје, представник руског Министарства спољних послова за људска права, демократију и владавину права Константин Долгов је рекао да су се украјинске власти одлучиле за насиље против становништва југоистока. Он је додао да је курс украјинских власти такође усмерен на „потпуно игнорисање легитимних захтева великог дела становништва земље“.

Самоодбрана Славјанска спремна да брани аеродром

Припадници „Десног сектора“ и националне гарде спремају се да нападну аеродром у Славјанску, рекао је координатор снага самоодбране града.

„Сада је аеродром Славјанска у потпуности под нашом контролом, али приближава нам се све већи број наоружаних људи. очигледно је да нас сваког трена могу напасти. Спремни смо да одбијемо напад“.

Медведев: Украјина на рубу грађанског рата

Украјина стоји на рубу грађанског рата, изјавио је премијер Русије Дмитриј Медведев.

Премијер је изразио наду да ће они, „који сада доносе одлуке“, „ипак имати довољно памети да не изазову тако страшан потрес у земљи“. Медведев је рекао да мисли на „фактичку власт у Украјини, која је преузела управљање земљом после државног удара“.

Дмитриј Медведев као једини начин за очување Украјине и смиривање ситуације види „стварање нормалних услова за развој земље, дијалог са својим људима, својим народом, поштовање интереса свих етничких заједница“.
http://serbian.ruvr.ru

Један коментар

  1. Дали се понавља већ виђено у распаду Југославије. И онда се ишло
    на преговоре са онима који нису желели мир.Русија понавља исте грешке тражи од нациста да седну за конференцијски сто. То значи
    Русија признаје ТЕРОРИСТЕ СА МАЈДАНА признаје Америчкој политици
    утицаја у свом ДВОРИШТУ када дође време обрачуна њене ракете немају онај ефекат који трба да имају. Са Кримом није расутог завршено обједињење целокупног руског народа.Српска лоша политика
    прелази и у руску политику времена Козирјева.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *