Дмитриј СЕДОВ: Анонимно писмо из седишта НАТО-а руководиоцима групе Г-7

Поштована господо! Обраћају вам се сарадници јединице која се бави питањима стратешког планирања, из седишта НАТО пакта у Бриселу. Сви ми имамо борбено искуство у различитим регионима света које нам дозвољава да изјавимо следеће.

Још нисмо видели тако некомпетентних и кратковидих политичара по питању војне стратегије, као што сте ви уз руководства Г-7. Сви ваши поступци у односу према Русији, посебно у украјинској кризи, довешће до потпуног подривања војних могућности блока, а касније и до њеног колапса.

Под руководством Председника САД Барака Обаме који је побркао светску политичку арену са кошаркашким тереном, ви из дана у дан правите нове грешке. Судећи по вашим поступцима, ви можете играти само улогу ситних провокатора, због чијих ће дејстава искијати читави народи. Хтели би да своје мишљење поткрепимо следећом аргументацијом.

  1. Нас не интересује како сте ви водили преговоре са Москвом о Европској противракетној одбрани (ПРО). Нас интересује та чињеница да је у резултату тих преговора Москва на нашим границама разместила ракетне комплексе “Искандер”. Ви очигледно не знате да ће те ракете потпуно неутрализовати не само ракетне бацаче ПРО, него и остала чворишта командне управе у Европи. После њиховог удара, комплетна НАТО армија претвориће се у стадо оваца. Не преостаје нам ништа друго него да вам честитамо на том неоспорном војно-стратешком успеху.

  1. Још чудније нам изгледа ваше застрашивање Москве путем патролирања “Фантома” по њеним југо-западним границама. Ви очигледно не знате да су наши “Фантоми” немоћни пред руским ПВО системима С-300 и С-400. Хтели би да напоменемо да је акција у Југославији била под знаком питања све док се нисмо уверили да Срби немају тај систем. Према информацијама које стижу до нас, у Генералштабу Русије је побољшано расположење и тамо се смеју много више него раније. Руси могу елиминисати наше патроле једним притиском прста на дугме “Старт”. Да ли је потребно демонстрирати такву дечију наивност у “показивању мишића”.

  1. Ми не разумемо сврху слања ратних бродова у Црно море. Да ли то желите да покажете да сте у тим водама газде? Но, резултат тога је било то што је Москва предислоцирала на Крим пук стратешких ракетних носача “Бекфајер” који ће ставити под потпуну контролу не само акваториј Црног мора, него се могу појавити у било којој тачки Европе. Ради ваше информације, обавештавамо вас да није разрађена протуодбрана за нове крстареће ракете Х-32 у овим авионима. Сада је вишеструко порастао степен потенцијалне претње за наше структуре на континенту и у суседним регионима. Још једном, примите наше искрене честитке.

  1. Ви подржавате и наоружавате режим у Кијеву, који је у војном смислу онеспособљен. Тај режим не може добити ни један рат, ни велики ни мали. Да ли вама уопште пада на памет мисао да ће њихова пропаст бити још једна пропаст ваших марионета и да ће то нанети удар вашем угледу?

Изгледало нам је да сте сви ви после интервенције у Авганистану морали нешто научити. Но, по свој прилици, у вашем случају се то није догодило.

Јер у садашњим светским околностима, само најбезнадежније будале могу изабрати Путина као објекат напада и губити од њега све рунде, једну за другом.

Господо, имате ви у свету важнијег посла, него што је то потезање конопца са Русијом на своју штету.

Извињавамо се што се нисмо потписали испод овог писма. Уверили смо се да је у последње време слобода говора у нашим земљама постала чиста фикција. Због тога нашу жељу да наставимо са радом и изразимо своје ставове, износимо у форми обраћања без потписа.

Група старијих официра у седишту НАТО пакта. Брисел, 20.04.2014. године.

“Фонд стратешке културе” (srb.fondsk.ru)

Један коментар

  1. … па сад, ако не искључимо могућност дезинформација ( да `ласкање` противнику може `омекшати` његову борбену готовост ?!), онај део о `спортском духу`, итекако је видљив ?! Амери пате од тог `лидерства`, `тимског рада` и не само упорности већ и глупе тврдоглавости да никад не одустају – нарочито ван свог `дворишта`, без обзира на последице по своје “свезнике”, које би, ради својих интереса – жртвовали – до последњег ?! Е сад, да ли ће терати такву политику, све док се сви остали натовци не окрену против њих (САД) – остаје да се види…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *