Вучић: Могућност да више странака уђе у нову владу

Лидер Српске напредне странке (СНС) Aлександар Вучић каже да jе отворен за разговоре о формирању владе са Ивицом Дачићем, Драганом Ђиласом, Борисом Tадићем, као и са представницима националних мањина.

“Не бих искључио могућност да више странака уђе у нову владу. Желим договор око кључних државних и националних циљева, jер се никада нисам бавио ситним калкулациjама”, рекао jе Вучић за “Новости”.

“Немамо времена за губљење и желим што пре да формирамо одговоран министарски тим коjи ће започети неопходне реформе”, рекао jе Вучић.

Oн jе навео да очекуjе да га председништво странке у наредним данима овласти да започне консултациjе са потенциjалним партнерима за будућу владу.

На питање са ким ће наjпре преговарати и може ли Србиjа да добиjе широку коалициjу, иако напредњаци сами имаjу већину да формираjу кабинет, Вучић jе рекао да jе воља народа била таква да напредњаци не зависе од математике, али да им jе циљ да разговараjу са свима коjи желе да Србиjа иде напред и коjи jоj желе добро.

Oн jе додао да до сада ниjе било речи о конкретним именима за министре, као и да не криjе да jе задовољан учинком Лазара Kрстића и Николе Селаковића, коjи су заслужили да буду и у новоj влади.
“У наредним данима биће састављени план и програм владе са коjим ће се изаћи пред парламент. фокусираћемо се на четири гране: аутомобилску индустриjу, пољопривреду, ИT сектор и грађевинарство и на жестоку борбу против незапослености”, рекао jе Вучић.

Tу jе и усваjање пакета реформских закона, наjкасниjе до 15. jула, наjавио jе Вучић и нагласио да jе “сигуран сам да ће људи већ краjем 2014. моћи да осете бољитак”.

3 коментара

 1. Hm, “vrlo cudna izjava ” …! ? Posle izbora opsti zakljucak je bio da SNS moze ovog puta samostalno da formira vladu. Ovo je vrlo cudno…! Ovde “nesto smrdi”…! ? Tu postaje ocigledno da se tu nesto jako debelo kuva iza kulisa I ociju javnosti ili su u pitanju neke ucene ili pritisci spolja ili SNS nema odgovarajuce kadrove za pojedina mesta (kako se odavno tvrdilo…) pa hoce da postavi potpuno neodgovarajuce kadrove po sistemu “kadrovske vrteske “… Zasto bi neka ozbiljna stranka koja je vrlo dobro prosla na izborima I koja ima vecinu I sve uslove za samostalno formiranje vlade, tek tako ponudila I svojim protivnicima ministarska mesta I to da uopste udju u vladu…! ? Sta se to zapravo ovde stvarno desava ! ! ! Ako Tadic I Djilas udju u “novu vladu” to ce biti skandal bez presedana posle svega sta su uradili (u najnegativnijem smislu ! )! ! ! Ovo me nesto mnogo podseca na onaj vic : ” Do 2000-ite je bilo sjasi Kurta da uzjasi Murta, a posle 2000-ite isto to samo kada se Murta popne I zajasi on pozove I Kurtu I kaze ajde Kurta popni se I ti I onda lepo I Kurta I Murta jasu I mamuzaju konja (narod ) koji posrce I jedva ide… Ah, da na izbore je izaslo 53% biraca zli nije izaslo 47% a to je oko 2 900 000 ljudi ! Oni su manje-vise odmahnuli rukom I rekli da tu verovatno I nece biti nikakvih promena I uputili onako prezriv izraz lica…I to je odredjeni jasan stav ! Vidim ja da ce ovde tek da buse ” svasta “…! ? Srpska politicka scena je odavno ostrvo moralne kaljuge u mocvari siromastva…!

 2. Поставила бих питање одговорнима у нашој држави:

  Када ће држава Србија да позове на одговорност, део служби које су се одале криминалу и да ли има у плану решавање овог питања?

  Образложење:

  О појединим хисторијским догађајима се прича НАПАМЕТ, ОНО ШТО НЕКОМЕ ОДГОВАРА А НЕ ИСТИНА, ЛУПЕТА и на основу лажи, оптужују поједини ЉУДИ.
  Такођер, по налогу појединих служби у Србији се дешавају подвале у виду додела награда позоришним глумцима.

  Награде које додељују циљаним глумицама, дали су име „Жанка Стокић“, никако случајно, него са са циљем да би позоришну активност наведене Жанке, пренели на садашњу позоришну стварност, како би ВЕЛИКИМ лажима, сакрили праву стварност и оправдали злочине, које су појединци учинили према невиним људима.

  Молим Вас да не дозволите, да се народу причају лажи, јер Српско народно позориште, се борило за државу Србију и њене грађане, као и за права целокупног Српског народа и упоређивати га са Осјечким позориштем и С.Главашом и сличним темама, је чисти криминал.

  Како држава Србија може судити људима, које су водиле званичне државне установе, који су водили државу Србију, стајали на бранику своје државе, БОРИЛИ СЕ ПРОТИВ КРИМИНАЛА, борили се да функционише ПРАВНА ДРЖАВА и да се СПРОВОДИ ВЛАДАВИНА ПРАВА и УСТАВ СРБИЈЕ?

 3. Зашто сакривате чланке и нећете да објавите деманте лажи, које су написали они, који су СТВАРАЛИ СЛОБОДНУ СРБИЈУ!

  Надам се, да Вам је у интересу да победи ПРАВДА и СЛОБОДНА СРБИЈА!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *