Влада тражи седницу СБ УН због косовских снага

Влада Србије затражиће одржавање седнице Савета безбедности Уједињених нација због најаве формирања оружаних снага Косова и погоршања безбедносно-политичке ситуације на КиМ, каже министар без портфеља задужен за Косово и Метохију Александар Вулин.

Вулин је на конференцији за медије истакао да је Влада дубоко забринута због погоршања безбедносно-политичке ситуације на Косову и Метохији, почевши од каменовања српских ходочасника у Ђаковици, па до забране уласка грађана Србије на Косово, за шта, како је казао, још нигде нисмо могли да чујемо јасну и одређену осуду оваквих скандалозних и вандалских дешавања.

Вулин сматра да најава преласка косовских безбедносних снага у косовку војску мора да забрине читаву међународну заједницу.

“То је неприхватљиво и противно резолуцији 1244, у којој се јасно каже да не може да постоји војска на простору Косова и Метохије. То је територија под управом УН и може да постоји само једна оружана сила, а то је Кфор”, поручио је Вулин.

Истакао је да Влада Србије тражи хитну седницу Савета безедности на тему поштовања Резолуције 1244 и најновијих дешавања на Косову и Метохији.

Насиље, према његовим речима, као да је постало свакодневница на Косову и Метохји, усмерена је према Србима.

С тим у вези је поменуо и хапшење у Штрпцу, задржавање Срба у притвору и поред писмених гаранција владе Србије, забрана уласка министара владе Србије на простор Косова и Метохије и јучерашња несхватљива, немогућа за оправдати, забрана уласка предстваницима ДСС.

Један коментар

  1. Gospodine Vulin zar je moguce da vi trazite sednicu u UN? Zar vi koji ste se zajedno sa Vucicem u Dacicem odrekli rezolucije 1244 a dopustili da sve bude pod okrilje euleksa i Brisela. Sta zelite sada da postignete kada je za sve kasno jer ste se svega odrekli i siptarima sve poklonili za rad nekih obecanja EU.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *