Весић: СНС може сама да формира власт у Београду

БEOГРAД – Kоалициjа око Српске напредне странке према садашњим подацима, имаће 66 мандата у новоj градскоj скупштини и потпуно jе извесно да ће моћи сама да формира градску власт, рекао jе данас кандидат на листи СНС Горан Весић.

Весић jе Танјугу рекао да су напредњаци освоjили убедљиву победу у Београду и да очекуjе да ће рокови коjи важе за формирање републичке власти бити и у граду, односно да ће до 1. маjа формирање власти бити завршено.

Oн jе рекао да поред листе коjу предводи СНС, у градски парламент улазе jош три листе, а да се jедна бори за цензус, али да jе потпуно извесно да ће СНС имати већину да самостално формира владу.

Весић ниjе могао у овом моменту да каже да ли ће СНС и поред тога са неким разговарати о уласку jош неке странке у градску власт и да ће странка о томе донети одлуку.

Tакође он у овом моменту ниjе могао да каже ни ко би могао да буде први човек града, али jе навео да ће тим коjи чини Привремени орган свакако бити проширен.

Весић, коjи jе и секретар Привременог већа Београда захвалио се грађанима на подршци и поручио да ће коалициjа око СНС настоjати да испуни своjа обећања, међу коjима jе изградња проjекта Београд на води.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *