Дмитриј СЕДОВ – ПРАВИ ЦИРКУС СА „ДЕЦОМ МАЈДАНА“

Запад започиње нови чин кримске мистерије  у коме једну од главних улога игра  лутајући циркус   са представом  „Деца Мајдана“.

Требало  је само да ракетни разарач „Трактон“ уђе у акваторију Црног мора,  па да се одмах авети у облику руске армије материјализују и да „Украјинска војна база у Севастопољу“ буде  у истом тренутку гађана… Да нико не би посумњао да они што нападају припадају руским јединицама,  авети су помоћу камаза са руским таблицама  изломили капије и успут добро измлатили новинара који се ту случајно нашао.  Сто украјинских војника се преплашило од двадесетак оних који су напали, забарикадирало  у згради штаба и јуначки одолевало  свим претњама. Са првим зрацима зоре авети су, пошто су завршиле свој посао, исчезле.

Ни протестантски пастор који је постављен на чело кијевске хунте, ни западни кореспонденти  уопште не сумњају да су руски војници преплавили Крим. Само се препиру у вези са њиховим бројем: НАТО  сматра да их је близу 20 хиљада, а „деца Мајдана“ летву дижу и на свих 30. Уосталом, и што би се уопште препирали? Па то се може   лако утврдити!  Треба   само да се прикажу снимци флоте руских десантних бродова  који  војску искрцавају на обалу, или можда неколико стотина авиона ИЛ-76 који су ту армију довезли на аеродром у Симферопољу, а можда и хиљаду и по јединица војно-транспортне технике које је трајект  превезао  преко Керченског теснаца. Јер никако другачије (железницом или друмом ка Симферопољу) таква армија не може   пређе границу Украјине – непримећено и без дозволе.

У концепцију постојања руске армије авети добро  би се уклопио и подземни тунел од границе Руске Федерације до Перекопа, али због великих трошкова Москве за Олимпијске игре у Сочију  неко би могао такву варијанту да прихвати са сумњом.

Зато у вези са главним питањем, како се руска армија нашла на Криму царује загонетна тишина која се може објаснити само на два начина: или су код комуникационих сателита НАТО-а  истовремено цркли сви  обавештајни уређаји, или  у Бриселу и  Вашингтону, ма колико да су  се трудили, нису успели да измисле убедљивије објашњење.

Али ево шта привлачи пажњу: још нису  успели ни да смисле објашњење, а већ захтевају да се војска изведе са територије Крима. У ствари, то и јесте идеја-водиља читаве представе: обзиром да Руско министарство одбране није у стању да изведе авети  онда је могуће мирно окривити Русију  да је  ступила на ратну стазу са Украјином и да је почела интервенцију. Али, нема везе  – постоји могућност да се агресору пружи одлучан отпор!  Прогресивна јавност (читај: конгрес САД) ће агресора осудити, и Бела кућа само треба да сакупи компанију од савезних држава како би сви заједно Русију испребијали  помоћу санкција, а успут, види – молим те,  наставили „ширење“  НАТО-а  ка истоку на одавно прихваћен  начин – увођењем контингента „миротвораца“  на територије које се граниче са Кримом. Па није се ваљда тек тако, зар не, амерички ракетни  разарач  нацртао на хоризонту, лепоте ради? Да није можда за заједничке вежбе са несрећном Румунијом, која има још само један разарач који ради само на петролеј?

Све у свему,  нема ничег специјално чудног у реакцији Запада на оно што се дешава на Криму.

У украјинској кризи стратези НАТО-а   заједно са својим штићеницима који се зову „деца Мајдана“  праве кикс за киксом, те на крају њихова представа  почиње да личи још више на празновање „Апри-ли-лија“ који су они,  не тражећи дозволу од становника Одесе,  са првог априла пребацили на први март. Стварно им треба поставити питање – зашто су  морали да увреде баш тај духовит и весео град, познат по становницима, пуним  живота и виспреног  духа.

srb.fondsk.ru

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *