Упркос кризи, НИС скоро као 2012.

„НИС је у 2013. години остварио консолидовани профит од 48,4 милијарде динара, што је приближно нивоу из 2012“, изјавио је генерални директор те компаније Кирил Кравченко на презентацији годишњих резултата

Добри резултати пословања НИС-а остварени су упркос економској кризи захваљујући ефикасности, смањењу трошкова и увођењу нових технологија, чија примена ће се наставити и у 2014. години“, истакао је Кравченко.
„НИС је на име различитих пореза у 2013. уплатио у буџет Србије око 120,6 милијарди динара, што је чак 30 одсто више него претходне године и према прелиминарним резултатима та нафтна компанија учествује у пуњењу српског буџета са око 14 одсто“, навео је Кравченко. Он је указао да је НИС 2008. године пунио буџет Србије са осам одсто, што значи да је од тада дупло повећана уплата НИС-а у буџет Србије.
Кравченко је напоменуо да се ове године навршава пет година од како је руски „Газпром њефт“ постао већински власник НИС-а и од тада је руски партнер уложио две милијарде евра а у наредне три године уложиће додатних 1,5 милијарди евра.
Инвестиције НИС-а у прошлој години су порасле за око шест одсто у односу на 2012. и износе 57 милијарди динара. Највише се улагало у производњу, промет и прераду.