Светски економски форум и права „топле браће“

Пише ВЛАДИМИР ДИМИТРИЈЕВИЋ

Уочи Зимске олимпијаде 2014, педесет двоје бивших и активних спортиста (од којих ће дванаесторо учествовати на такмичењима у Сочију) затражило је од  власти Русије да преиспита закон о забрани пропаганде хомосексуализма малолетницима

Светски економски форум, одржан од 22. до 25. јануара ове године у Давосу у Швајцарској, имао је панел дискусију на тему ЛГБТ права (коју су, тек да се зна, спонзорисали и „Мајкрософт“ и „Тајм Ворнер“). У расправи су учествовали, између осталих, Пол Сингер из „Елиот менаџмент корпорације“ (један од главних финансијера америчких републиканаца, који је почео да се бори за истополне „бракове“ од када му се син у 21. години „аутовао“ као „геј“) Ден Леб, оснивач „Трећег становишта“, председник „Кампање за људска права“, Чад Грифин, камерунска ЛГБТ активисткиња, Елис Нком и наравно Маша Хесен. Да, читаоче, у праву си: то је ОНА Маша Хесен, која је на скупу себи сличних „слободара“ у Сиднеју својевремено изјавила: „Овде се не ради о правима хомосексуалаца на брак, већ о томе да институцију брака као такву треба демонтирати. Породица не траба да постоји даље у класичном облику.“ Хесенова је била новинарка америчког „Радија Слобода“, ауторка књиге путинофобне пашквиле „Човек без лица: невероватни успон Владимира Путина“ и апологије „Пуси Рајот“.

Ова „панел дискусија“ јасно указује у којем правцу Друг Нови светски поредак наређује да се маршира и показује Русији, једној од најважнијих учесница скупова у Давосу,  да се Другу Новом поретку њено марширање у складу са традицијом одбране породичних вредности нимало не свиђа.

 

GAY FRIENDLY МИНИСТАР Иако их нико не позива у Давос, него им се наређења издају преко десеторазредних чиновника ММФ-а и Светске банке, наши политички патуљци вичу Другу Новом поретку, из свег гласа, „Разумем!“ и спремни су да сарађују са његовим локалним гаулајтерима на штету Србије која нестаје у демографском колапсу. Ево најновијег примера.

Крај јануара у Србији (баш око школске славе, Светог Саве) донео нам је још једну ЕУ „посластицу“: активисткиње из лезбијског удружења „Лабрис“ договориле су се са министром просвете Томиславом Јовановићем да се из наших уџбеника избаце сви садржаји „увредљиви“ за хомосексуалне особе и да се деци представе разни типови породице („самохрани родитељи, старатељске породице, породице без деце, као и право истополних породица на децу“ ) а да се уз све то афирмишу „истополна сексуално-емотивна оријентација, трансродност, трансполност и интерсексуалност“. „Лабрисовке“ су исказале бригу за нашу будућност ставом да „развој једног друштва зависи од младих људи који завршавају школовање и постају део радне и интелектуалне снаге ове земље и зато је добро да се о тим генерацијама посебно води рачуна НАРОЧИТО ИМАЈУЋИ У ВИДУ ЕВРОПСКИ КУРС ЗА КОЈИ СЕ ОПРЕДЕЛИЛА ОВА ВЛАДА“ ( подвлачење В. Д. )

Тек толико да се зна куда ће ићи српско школство кад победи GAY FRIENDLY (пардон, ЕУ!) политичка опција на изборима 16. марта ове године.

[restrictedarea]

ГЕЈ ЈУРИШНИЦИ И ОЛИМПИЈАДА У СОЧИЈУ Уочи Зимске олимпијаде 2014, педесет двоје бивших и активних спортиста (од којих ће дванаесторо учествовати на такмичењима у Сочију) затражило је од  власти Русије да преиспита закон о забрани пропаганде хомосексуализма малолетницима. Неки од њих су критиковали Међународни олимпијски комитет и спонзоре игара због тога што нису извршили већи притисак на Путина како би ефекти закона били ублажени. Кампања „гејева“ и „gay friendly“ спортиста води се под паролом „Шести принцип“, јер Олимпијска повеља својим Шестим принципом гарантује да неће бити дискриминације. Кампању су покренуле организација „All Out“ и „Athlete Ally“.

Међу потписницима „гејофилног“ апела налазе се, између осталих, Сет Вескот, носилац златне медаље у дисциплини сноуборд, канадска биатлонка Розана Крофорд, мушка екипа возача боба из Аустралије, звезде тениса Мартина Навратилова и Енди Родик, фудбалер Грег Роџерс итд. Меган Репино, носилац златне медаље у женском фудбалу са Олимпијаде у Лондону, рекла је: „Схватам и уважавам начело да олимпијада није одговарајуће време и место за политичке изјаве, али ово је с оне стране уобичајених изјава. Живот и просперитет људи су у опасности и то превазилази границе свега што олимпијске игре представљају. Сматрам да је о томе битно да се говори,  да се настави разговор за време игара, да се не дозволи прећуткивање те теме“.

Лондонски „Гардијан“, који је писао о овој иницијативи, навео је изјаву председника МОК Томаса Беха да спортисти имају право да о својим ставовима говоре на конференцијама за новинаре, али политичке изјаве за време такмичења и примања медаља остају, и даље, забрањене. Димитрије Чернишко, „главнокомандујући“ операције „Сочи 2014“, у име руске државе изјавио је да спортисти који желе да говоре против руског закона то ипак неће моћи да чине у Олимпијском селу, него у нарочитој „зони протеста“, 18 километара даље. Руске организације за заштиту „геј права“ нису планирале пут у Сочи, како због цена карата и боравка у  граду за време Олимпијаде, тако и због, како кажу, „бирократских препрека“.     Схватили су да у озбиљној држави, каква је Путинова Русија, „нема лабаво“.

Русија се није уплашила ни пред Давосом, ни пред геј олимпијцима. Што се Србије тиче, њене елите дрхте и тресу се од најмањег шушња, чак и оног лабрисовског…Тек толико да се зна.

[/restrictedarea]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *