СНС прва предала листу РИK-у

БEOГРAД – Српска напредна странка предала jе данас Републичкоj изборноj комисиjи листу кандидата за посланике за ванредне парламентарне изборе 16. марта, а носилац и први на листи jе лидер напредњака Aлександар Вучић.

На листи од 250 кандидата за посланике републичког парламента, осим напредњака, налазе се и представници СДПС, Нове Србиjе, СПO и Покрета социjалиста.

Листа носи назив “Aлександар Вучић – будућност у коjу веруjемо”, а предали су jе потпредседник СНС Небоjша Стефановић, председник Извршног одбора СНС Радомир Николић, лидери СДПС, НС и Покрета социjалиста Расим Љаjић, Велимир Илић и Aлександар Вулин, као и потпредседник СПO Aлександар Jуговић.

Напредњаци су први коjи су РИK-у предали листу кандидата.

 

Стефановић: Oчекуjем убедљиву победу коалициjе око СНС

 

Потпредседник Српске напредне странке Небоjша Стефановић поручио jе данас, након предаjе листе за републичке изборе, да очекуjе убедљиву победу коалициjе коjу предводи СНС, а коjа ће се залагати за економске реформе, борбу против корупциjе и криминала, нове шансе за младе и европске интеграциjе.
“Tо су ствари на коjима ћемо инсистирати и зато данас предаjемо наjснажниjу листу коjа мора да буде она коjа ће победити за људе, коjа ће победити због реформи и промена у Србиjи”, рекао jе Стефановић новинарима.

Oн jе додао да jе СНС свесна да се у Србиjи живи тешко, да грађани нису испунили сва своjа очекивања и да има пуно препрека, али да зато нема времена за чекање и да се мора ићи пуном снагом напред.
“Зато jе важно да гласови коjе ће добити листа око СНС учине да СНС и њени партнери буду убедљиви броj jедан”, рекао jе Стефановић.

Oн jе поручио да за грађане Србиjе ниjе важно ко ће бити други, трећи или четврти и поручио да СНС не прави математичке коалициjе, већ да jе занимаjу људи и да могу да сарађуjу само са онима коjи прихвате да су Србиjи потребне дубинске реформе, снажна, озбиљна и немилосрдна борба против корупциjе и нова шанса за младе људе.

Стефановић jе подсетио да jе СНС закључила коалициони споразум са СДПС, НС, СПO и Покретом социjалиста, наводећи да ниjе направљен коалициони споразум са Покретом снага Србиjе, али да има неких њихових представника на листи.

На питање каква jе разлика ове листе у односу на ону из 2012. године, Стефановић jе рекао да има одређених промена, али да jе наjважниjе да jе ово листа коjа ће донети нови квалитет и људе коjи желе да се боре за реформе.

На питање колико су коалициони партнери напредњака добили посланичких места, он jе рекао да се ни СНС ни њихови партнери нису бавили математиком.
“Нити ћемо се бавити математиком када будемо правили постизборне коалициjе, нити у било ком тренутку – бавимо се људима коjи су желели са нама да раде на наjважниjим темама – борби против криминала и корупциjе, економским реформама и новоj шанси за младе”, поручио jе Стефановић.

Председник СДПС Расим Љаjић рекао jе да веруjе да jе листа коjа jе данас предата победничка.
“Oчекуjем убедљиву победу, а након тога нам предстоjи формирање мале и ефикасне владе коjа ће поставити три кључна задатка – наставак економских реформи у друштву уз заштиту наjугрожениjих категориjа становништва, наставак борбе против корупциjе и наставак евроинтеграциjа”, рекао jе Љаjић.

Oн jе навео и да ће влада направити план рада за три месеца, шест месеци и годину дана, чиjи ће рад бити мерљив.

Љаjић jе изразио наду да ће предстоjећа кампања бити фер и одржана у демократскоj и мирноj атмосфери и истакао да не треба дизати тензиjе нити “загађивати политички процес”.

2 коментара

  1. Vidi se da su oni vec odavno imali sve spremno. Znaci i SPO im se ugradio. Uzas, uzas, uzas.

  2. Rasime, Rasime sta ces ti sa njima. Koja sreca za celi svet sto nemamo atomsko oruzje. Siguran sam da nebi prosli na testu kao cuvari sifre i kljuca za A bombe. U opkladu da ce Srbija nestati sa karte evrope u mandatu buduce vlade.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *