Путинова Јединствена Русија подржала ДСС

Демократска странка Србије започела је изборну кампању у београдском „Експо“ центру представљањем економског „Програма развоја Србије од 2014. до 2019. – Економија политичке неутралности“.
Главни гост Демократске странке Србије био је Артјом Туров, члан Генералног савета Јединствене Русије, владајуће руске странке. Обраћајући се на скупу, Туров је истакао да су Јединствена Русија и Демократска странка Србије стратешки партнери већ дуги низ година, као и да се делегације две партнерске странке редовно састају и саветују. „И данас смо дошли да вам пожелимо пуно успеха у предизборној кампањи, као и да  пожелимо вашим кандидатима за посланике да задобију поверење народа и добро представљају интересе грађана Србије“, рекао је представник Јединствене Русије.

Војислав Коштуница: Еврофанатизам или слобода

Шта је у основи Програма развоја Србије, шта је то што повезује војну и политичку неутралност и економију политичке неутралности. Одговор је само у једној речи. Та реч је слобода. Слобода Србије је циљ, а војна, политичка неутралност и економија политичке неутралности представљају начин или средство да се до тога циља дође. У основи нашег државотворног програма је, дакле, слобода Србије. То је слобода Србије као државе, то је слобода њених грађана и то је слободан економски развој земље.
Погледајмо сада како Србија данас изгледа? У каквом је стању привреда, колико имамо незапослених, колико је сиромашних и гладних данас у Србији? Колико је Србија задужена и презадужена? Шта је са пољопривредом, шта је преостало од индустрије, шта је са здравством, културом, просветом? Колико нам Европска унија узима новца само преко Споразума о стабилизацији и придруживању? Шта је са државом и државношћу Србије? Шта је са Косовом и Метохијом где је власт уништила све српске државне институције? Шта је са Војводином где сепаратисти праве државу у држави, где нема ни Статута Војводине ни Закона о надлежностима Војводине, који би били у складу са Уставом Србије. Сви видимо да се распарчава нешто што представља државну целину Србије, видимо да нам је привреда пред сломом и видимо при томе да се свакодневно обесмишљавају и извргавају руглу неке наше основне традиционалне и моралне вредности.
За овакво стање у којем је данас Србија главни узрочник је Европска унија и домаће политичке странке које беспоговорно следе европске интеграције. Српска напредна странка је данас најодговорнија што је у Србији завладао еврофанатични дух послушности према Бриселу. Зато позивамо грађане Србије да изаберу између еврофанатизма СНС и слободне Србије која се руководи начелима војне и политичке неутралности. Демократска странка Србије позива грађане да нам укажу поверење да утичемо да се Србија развија као слободна и проспреритетна држава. Време је, крајње је време да уклонимо главну препреку, главну сметњу која стоји између Србије и њене будућности, а то су европске интеграције.

Ненад Поповић: Изабрали смо прави пут

Ми смо једина странка у Србији која је сачувала образ и част. Једина странка која је остала верна својим принципима. Једина странка коју не покрећу интереси, већ идеје, а највећа од њих је идеја о политичкој неутралности Србије.
Будите сигурни да смо изабрали прави пут. То је пут одбране наших националних и државних интереса и најбољи пут за економски развој Србије. Пут на којем се данас налазе сви они који желе слободну, суверену и економски јаку Србију! То је српски пут!
Програм који данас представљамо – Програм развоја Србије под називом „Економија политичке неутралности“ – води Србију тим путем.
Ако наставимо са сулудим европским интеграцијама, изгубићемо споразум који је највећа шанса за развој наше привреде и за запошљавање – а то је бесцарински споразум са Русијом. Србија је једина земља на свету која има могућност да скоро све домаће производе извози у Русију без царина. Захваљујући овом споразуму извоз пољопривредних производа из Србије у Русију сваке године расте два пута.
Многи су нападали нашу странку и Војислава Коштуницу за потписивање енергетског споразума са Русијом. А данас, с једне стране имамо НИС, најуспешнију компанију Југоисточне Европе, која сваке године пуни 15 одсто буџета Србије, а с друге стране, „Јужни ток“, највећу инвестицију у Европи, који ће само нашој земљи донети две милијарде евра и посао за неколико десетина хиљада људи. Србија има избор! Уместо примене ССП који уништава домаћу привреду, наш избор је бесцарински споразум са Русијом! Уместо безглавог везивања за Европску унију, наш избор је политичка неутралност! Уместо владе која одваја Косово од Србије, наш избор је – Косово је срце Србије!

3 коментара

 1. Poštovanom doktoru,Vojislavu Koštunici
  Ponesi
  Pomiri Srbiju samu sa sobom,
  s Bogom i sa ljudima,
  pomiri je i sa sobom,
  u svojim toplim grudima.
  U svojim očima duboko ponesi,
  njene potoke i izvore,
  njene reke,što teku i ćute,
  i kad su bistre,i kad su mutne.
  Ćute,mi znamo sve tajne,
  od naše daleke prošlosti,
  naše muke i stradanja,
  bezmerne,bezbrojne suze naše.
  Što teku slivene u tu silnu reku,
  Znamo i svoju nemoć,i snagu,
  O,koliko toga znamo,u svojim ćutnjama,
  znamo voleti otađbinu dragu.
  Ponesi mirte grančicu kud prođeš,
  nek zablistaju ,zore rumene
  nek njive bujaju,više ozelene,
  nek snaga u ljubavi do neba se vine.
  nek sine sunce za mir i slogu,
  pomiri Srbiju samu sa sobom,
  posmatraj bujnu reku,reći će ti tajnu,
  da naše suze više ne teku.
  Ponesi bole naše,koje češ,lako poznati,
  pomiri Srbiju samu sa sobom,
  put tvoj ćemo lovorima ovenčati,
  teško klasje žita,vetar će tiho milovati.
  Budi snaga planinske reke,
  i,meka blaga,đurđevska kiša,
  budi polje zrelog žita,
  čije se klasje vetrom njiše,
  budi sunce,budi ljubav,
  plavo nebo,posle kiše.
  Kud prođeš,nek zamirišu božuri,
  simbol stradanja i postojanja,
  seti se Gračanice,
  našeg,gorko ponosnog uzdizanja.
  U tvoje ruke staviću,mirte grančicu,
  u srce dušu Srbije,u oči tvoje,tople izvore,
  da ti se duša napije.
  Ponesi mirte grančicu,
  u ovom dvadeset prvom veku,
  da bol naš umine,
  i,suze,nikad više ne teku.Luna.

 2. Kako ste vi jedina stranka koja je sacuvala obraz? Usvojili ste SSP koji sada pljujete, pustali ste na slobodu siptarske teroriste i sta sve ne. To sto pripisujete sebi pripada samo srpskim radikalima. Do nedavno ste pljuvali SNS kao protivustavne izdajnike, pa ste s njima usli u gradsku vlast. O cemu vi pricate? O kakvim principima?

  • Сузана Коризма

   Немојте више да се служите неистинама, ССП је потписао ДС (Ђелић), а Коштуница је због тога вратио мандат народу. Да је ДСС потписао ССП и данас би био на власти! Почните да разликујете државну од локалне политике, па и радикали су на локалу улазили у разне коалиције! У Београду нема коалиције, то је привремена власт до избора. Да су хтели да уђу у коалицију, не би ни било изора за Београд!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *