Nikolić: Važno članstvo u EU, ali i odnosi sa Rusijom

BEOGRAD – Predsednik Srbije Tomislav Nikolić istakao je danas da je članstvo u Evropskoj uniji važan cilj za Srbiju, ali da joj je pođednako važno i očuvanje odličnih odnosa sa Rusijom.

“Uvereni smo da će proces priključenja Srbije Evropskoj uniji dati dodatnu vrednost uzajamnim vezama Republike Srbije i Ruske federacije“, rekao je Nikolić tokom razgovora sa zamenikom ministra spoljnih poslova Ruske federacije Aleksejem Jurjevičem Meškovim.

Nikolić i Meškov saglasili su se da je potrebno više promovisati zajedničke projekte koje su pokrenule ruske i srpske kompanije, pre svega zbog toga što bi njihov pozitivan ishod bio dobar znak za brojne ruske investitore koji su zainteresovani da ulažu u srpsku privredu, saopštila je pres služba predsednika.

Govoreći o realizaciji projekta “Južni tok“, predsednik Srbije je izrazio zadovoljstvo što se sve odvija prema planu i istakao potrebu da se efikasno rešavaju svi tehnički problemi koji bi se mogli pojaviti.

Zamenik ministra spoljnih poslova Ruske federacije rekao je da “Južni tok“ nije samo gasovod, već predstavlja i mehanizam kojim će se drastično poboljšati ekonomski i privredni uslovi u zemljama kroz koje će proći.

 

Mrkić primio zamenika šefa ruske diplomatije Meškova

 

Ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić i zamenik šefa ruske diplomatije Aleksej Meškov ocenili su danas u Beogradu da Srbiju i Rusiju povezuju dobri i prijateljski odnosi i založili su se za njihovo dalje unapređenje.

Mrkić i Meškov su, kako je navedeno u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije, razmotrili pitanja vezana za bilateralnu saradnju, kao i aktuelne međunarodne teme.
“U srdačnom razgovoru obostrano je ocenjen visoki nivo dobrih i prijateljskih odnosa između Republike Srbije i Ruske federacije”, navelo je MSP.

Mrkić i Meškov su istakli opredeljenje obeju zemalja za intenziviranje odnosa u svim oblastima od zajedničkog interesa, kao i za nastavak političkog dijaloga na visokom nivou.

Jedan komentar

  1. Ne zajebavaj narod,bre,Nikolicu,bezallternativni Evropejce,kenjce !!!Jos si povrh svega i lazov,varajuci izmuceni i napaceni srpski narod !Treba da im narod kaze kako ih vidi,oseca i ne ceni !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *