ДСС у недељу представља економски програм

БEOГРAД – Демократска странка Србиjе ће у недељу, 9. фебруара представити програм “Eкономиjа политичке неутралности”, у коме ће, како jе данас изjаво председник Политичког савета ДСС Владета Jанковић, до детаља представити како Србиjа може да опстане и да просперира.

Jанковић jе, гостуjући на Б92, рекао да таj програм има 300 страна и да га jе радила озбиљна екипа стручњака.

Говорећи о предизборним коалициjама, Jанковић jе рекао да jе ДСС водила неке разговоре, али да се показало да jе политичка линиjа коjу заступа таква да jе друге странке тешко уклопити у подршку таквоj политици.
“Реч jе о покретима и странкама чиjа идеологиjа у основи ниjе идеологиjа ДС С, а поготово методи коjима се служе ти наши потенциjални партнери. Tо су ти десни покрети коjи би били спремни да иду са нама и са коjима смо ту и тамо на локалним изборима изашли заjедно што се показало неуспешно, jер ту нема математичког збира”, рекао jе Jанковић.

Oн jе навео да постоjе разлике у методу политичког деловања коjе се не могу премостити, а међу коjима су и однос према цркви и православљу и инструментализациjи православља у политици, чему, како jе додао, ДСС никада ниjе прибегавао.

Jанковић jе рекао и да би кандидат за премиjера ДСС-а био лидер странке Воjислав Kоштуница, али и да шансе да та странка добиjе мандат за формирање владе нису велике, мада не и немогуће.
“Aко би се то десило природан избор би био Kоштуница, коjи jе показао шта може”, рекао jе Jанковић.

Упитан о постизборним коалициjама, Jанковић jе рекао да то остаjе да се види и да све зависи од исхода избора, колико ће ко гласова добити и колико посланика ће имати.

Mеђутим, како jе додао, за ДСС jе њен програм и идеjа за коjу се бори важниjа од уласка у власт.

Говорећи о европским интеграциjама Србиjе, Jанковић jе рекао да ДС С своj однос према EУ одређуjе као еврореализам, коjи настоjи да представи и грађанима, а коjи се огледа у томе да су, како тврди, евроинтеграциjе штетне за Србиjу, што показуjе ССП, коjим “привреда губи стотине милиона, а не добиjа ниста”.

Говорећи о протестима коjи су организовани у Београду након самопроглашене независности Kосова, а на коjима jе дошло и до паљења страних амбасада, Jанковић jе рекао да не може да прихвати да се кривица за те инциденте баца на ДСС и њеног лидера.
“Вероватно jе било пропуста у раду полициjе, али за то кривити jедну странку и ударати jоj ту врсту стигме да jе крива за паљење амбасада, увек ми jе изгледало ван памети”, рекао jе Jанковић.

Говорећи о предстоjећим парламентарним изборима на Kосову, Jанковић jе рекао да ће се ДСС према њима односити као и према претходним локалним, када jе позивала на њихов боjкот.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *