ДСС – једина опозиција СНС-у

БEOГРAД – Потпредседница Српске напредне странке и министарка енергетике, развоjа и заштите животне средине Зорана Mихаjловић изjавила jе данас да ће о томе ко ће бити нови градоначелник Београда одлучити страначки органи.

Mихаjловић jе, на питање новинара о могућности да буде нови градоначелник Београда, Mихаjловић одговорила да ниjе о томе размишљала, али да jоj jе част да буде прва на изборноj листи, а да о томе у СНС нису разговорали.

Mихаjловић jе у Jутарњем програму TВ Пинк рекла да jе СНС свесна да само тим наjjачих и озбиљних људи може да води Београд, да jе “пуно jе проблема у Београду, али jе пуно и могућности да се Београд развиjа”.

Oна jе наjавила да нову градску владу чека решавање проблема међу коjима су питања електрана, чистоће, проjекта “Београд на води”, стварања нових радних места, помоћи породичним фирмама, малим и средњим предузећима.

Mихаjловић jе рекла да jе Београд у озбиљним проблемима и дуговима и да jе лидер ДС и бивши градоначелник главног града Драган Ђилас “приватизовао Београд”.

У тренутку када jе преузимао власт компаниjе Ђиласа су имале приход од 3.100.000 динара, а када jе одлазио са власти, 12 милиjарди и 900 милиона динара, навела jе Mихаjловић.

Упитана о предизборноj кампањи на нивоу града и републике, Mихаjловић jе одговорила да СНС тражи нови мандат да би могле да се убрзаjу реформе.

На питање о евентуалним коалициjама, Mихаjловић jе одговорила да то сада ниjе тема, да jе потребно наjпре да се заврши кампања, а да не би волела да у постизборноj коалициjи види Д С С с обзиром на то да ниjе заинтересована за приближивање Србиjе EУ.

Mихаjловић jе рекла да jе од првог потпредседника Владе и председника СНС Aлександра Вучића дивно, као и од свакога ко jе отишао да помогне онима коjи су били завеjани снегом.

Mихаjловић jе додала да jе чула синоћ изjаву председника воjвођанске владе Боjана Паjтића да jе у он, такође, помагао, али да, на жалост, како jе додала, неки људи нису.

Упитана о њеноj раниjоj изjави да постоjи jедан министар коjи ради против интереса владе, Mихаjловић jе одговорила да се тиме баве надлежни органи.

Oна jе истакла да jе за њу бивши министар привреде Саша Радуловић само прошлост, а да ће разговори са синдикатом EПС-а бити настављени сутра, jер jе неопходан разговор са свим партнерима да би могла да буде донета било каква одлука и да jе таj синдикат изразио жељу да људи буду укључени у дефинисање закона о раду.


7 коментара

  1. Zar ovo nije ona gospodja koja je sabotirala potpisivanje ugovora sa Rusijom o Juznom toku, koja ga je samovoljno menjala? I za to ce biti nagradjena!? Koja to sila stoji iza ljudi koji rade protiv Srbije?

  2. Ovde je jedno sigurno MI SMO LUDI

  3. Ovima iz SNS-a ni Gebels nije ravan…Pa i neces videti DSS u koaliciji sigurno,ne prodaju svoj obraz tako lako kao sto ste ga vi prodali,imali su i oni minusa ali ubedljivo najmanje od svih stranaka u Srbiji!

  4. U bROZOVOMVREMENU NISAM GLEDAO tv dnevnike,jer je uvek tu bio Broz,istina u vecernjim satima.Sada ne gledam tgeleviziju zbog ove ,ona prevazisla Broza,ne silazi sa TV ekrana,neznam da li uop[ste spava.Sigurno da DSS ,kaorodoljubiva i principijelna stranka,nece u koaliciju sa iuzdajnicima SNS,SPS I i drugi.Ybog onoga sto je ova vlast uradilami sada imamo Srpsku nazadnu strankui.Izbori su vam tu pako voli neka izvoli,ali biraci znajte ako vas opet prevare od refdornmi nemanista.

  5. Trilateralka i natovka, buduća gradonačelnica Beograda…
    Crna zemljo otvori se !!!

  6. Као што је познато у Ужицу је пре пар месеци дошло до проблема са снабдевањем водом за пиће(појава алги у оближњем језеру,токсина који настају распадањем тих алги итд.).Дотична није удостојила грађане Ужица својим присуством,иако је ваљда заштита животне средине њен ресор.Али ни то што није посетила Ужице није толико значајно.Много је значајније да се тада видело да је извештај о стању животне средине у Србији за 2012.Влада Србије усвојила на седници 20.ДЕЦЕМБРА 2013.Из тог извештаја се видело да су у поменутом језеру нађени тешки метали(или тачније прелазни – жива и кадмијум)у вишеструко већој концентрацији од дозвољене.И ником ништа – Министарство никакве мере није предузело,никога није обавестило о резултатима,а из неког разлога уместо појачаног мониторинга у 2013. нису урадили НИЈЕДНУ контролу целе године на језеру Врутци.Све досад речено је довољан показатељ о каквом “стручњаку” се ради. Нажалост,таква особа ведри и облачи и у својој странци, и што је још погубније,у НАШОЈ држави.

  7. Zahvaljujem ministarki Mihajlović, na iskrenosti kada kaže da u budućoj Vladi ne bi volela da vidi DSS, a posebno sam joj zahvalan na tome što govori u svoje lično ime, a ne u ime stranke kojoj pripada. Samo što niko nije upitao DSS da li oni žele u vladu sa ministarkom Mihajlović!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *