ДCС: Животни интерес Србиjе jе да сачува Kосово

БEOГРAД – Портпарол ДСС Петар Петковић оценио jе данас да и поред свих напора EУ и СAД да се створи независна држава Kосово, таj покушаj jе неуспешан и поручио да jе српски народ на Kосову и Mетохиjи и поред насиља коjем jе изложен, чувар српске државности.

Петковић jе на конференциjи за новинаре, поводом шест година од jедностраног проглашења независноти Kосова, оценио и да су власти и ДС и СНС урадиле све да помогну да се створи независна држава на тлу Србиjе.
“Српски народ на Kосову треба да зна да се власти смењуjу, а да jе животни и вековни интерес Србиjе да сачува своjу државност и Kосово у саставу Србиjе”, поручио jе Петковић, коjи jе оценио да су власти ДС и СНС одрекле Kосова зарад EУ, али да ће доћи тренутак када ће Србиjа пронаћи своjу душу и повратити достоjанство и потпуно и без оклевања стати уз народ на Kосову и Mетохиjи.

Наглашаваjући да jе независност Kосова проглашена уз помоћ, подршку и признање западних сила коjе су ментор и старатељ тог проглашења, он jе рекао да у jужноj покраjини нема независне државе Kосово, већ и поред свих покушаjа запада “има jедан неуспешна покушаj да се створи та држава”.

Петковић jе навео и да jе то урађено уз кршење норме међуанродног права, повоље УН и Резолуциjу 1244.

Oн сматра да jе од великог значаjа то што две сталне чланице СБ УН Русиjа и Kина нису призале акт насиља алабанских сепаратиста, већ признаjу тертиториалу целовитнотст Србиjе, као и велики броj држава у свету.
“EУ и СAД потрошиле су милиjарде и милиjарде евра на узалудан покушаj да створе незавидну државу Kосово”, рекао jе Петковић.

Српски народ на Kосову и Mетохиjи jе чувар српске државности и поред насиља коjе се врши над њим, пре свега, како jе рекао, од стране EУ, СAД и Приштине и треба да зна да мора да остане чврст и непоколебљив и да на миран начин брани неотуђиво право да припада Србиjи.
“Kада jе реч о лажноj дрзави и ругању држави и правди и међународном праву, наjбоље сведочи петодневна кампања за градоначелника северне Kосовске Mитровице, коjа почиње данас на дан када су албански сепаратисти прогласили незавосност Kосова”, рекао jе Петковић.

Један коментар

  1. Treba ponoviti-ZIVOTNI JE INTERES SRBIJE DA NE PREDA KOSOVO.
    Kada anonimni navijas Legije skandira za srpsko Kosovo,on ima nesto ne samo u glavi,nego i u srcu i dusi.Ne sme se izdati taj mladi covek,ne smeju se izdati ideali mnogih van Srbije,koji polazu nadu u pravdu a ne silu i okupaciju.
    Serbija ne sme da se poigrava sa ne samo svojim gradjanima,vec i slobodarskim svetom van Srbije.
    Ne moze Srbija stalno “na fintu” da izgubi teritoriju,pocev od Makedonije,pa do srpske Krajine u Hrvatskoj.
    Nisu rekli pre proslih izbora da ce potpisati da Pristina ima nadleznost a ne Beograd,i nad severom Kosova.NISU REKLI!
    Dakle,slagali su nas,i BEZOBZIRNIM FINTAMA prevarili.
    To sto nazivaju stabilizaciju,to je laz.
    Da li se secaju da su do pre pola godine govorili KOSOVO NIJE NASE???!!!Da li se secaju ili ja lazem?
    Kosovo se ne sme predati ni u kojoj kamusliranoj ili drugoj formi.
    Ne vrede reci NECEMO PRIZNATI,a potpisuju sve.NE VREDE.

    Opet ce im Kosovo biti puna usta,kako se blize izbori.
    KAKO IH VISE NIJE SRAMOTA?Njima sto su potpisali,njima sto su govorili da moramo doneti “teske odluke”…

    Svi koji se ne slazu sa briselskim patuljastim Srbima,kao briselski patuljasti kupus…kojima je vaznije zaposlenje zaove i surnjaje,u zadnjoj opstini,od interesa Republike Srbije i srpskog naroda…treba DA ODRZAVAJU MITINGE ZAJEDNO,bez obzira jesu li ili nisu u koaliciji.
    Tu treba da ucestvuju i svestenici i studenti i seljaci,svi koji ne misle kao Brisel i Angela Merkel.
    Tu treba da budu Cavic,Djokovic,Kusturica i drugi srpski heroji…a ne da ovima iz Brisela, sluze za marketing.
    EU je drustvo njihovo a ne nase.EU je sebi dobra,nama ne.
    Evo,neka Vlada donese Uredbu o ogranicenju dozvoljene kolicine trans masnih kiselina u hrani,hajde neka donese,AKO OD BRISELA SME???
    Tamo ogranicavaju ,kao Danska i slicno,do 1,5-2%…a kod nas,NEMA OGRANICENJA.Tri puta vise u mnogim namirnicama imamo,”legalno”,jer sve je legalno,gde zakona nema.
    A ne smeju,od Brisela…jer oni prodaju sta hoce,nama,a mi smo pod najbrutalnijom okupacijom,A OKUPACIJU NAZIVAJU…INTEGRACIJOM?!
    Narod ovo mora da zaustavi,jer je postalo odvratno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *