Да ли је битка за Украјину завршена?

Пише Зоран Милошевић

Какав одговор спрема југоисток Украјине насељен Русима?

Узурпатори власти у Украјини угрожавају Русе на југоистоку забраном коришћења матерњег језика и прете уништењем руске културе; разарањем Руске православне цркве и заузимањем свих цркава и манастира; постављањем намесника-фашиста из Западне Украјине са диктаторским овлашћењима; разарањем и забраном рада свих политичких партија које не деле идеологију украјинског нацизма; масовним репресијама према онима који се боре против украјинског нацизма; озакоњењем експропријације земље и предузећа и друге имовине у корист Западне Украјине; потписивањем Асоцијације о приступању Европској унији, што ће коначно довести до пропасти економије на југоистоку Украјине, ступањем у НАТО и постављањем војне базе НАТО-а.

Шта треба да ради југоисток Украјине где живе Руси?

Да ли би у оваквој ситуацији најпре требало „развластити“ кадрове Партије региона који су предали државу нацистима а, сва је прилика, исто су спремни да учине и са југоистоком ако за то буду имали могућности? Као неопходност намеће се и налог да се изаберу народна већа која би даље формирала комитет народног спаса. Комитет народног спаса пак требало би да организује физичку заштиту органа власти и територије (кроз формирање народне милиције). Следи организација нижих нивоа власти. Свим посланицима што подржавају превратнике у Кијеву, следствено горенаписаном, требало би одузети мандате а сви нивои нових органа власти требало би да објаве да не признају преврат у Кијеву, да откажу потчињавање законима пучиста како би власти југоистока Украјине преузеле одговорност за збивања на својој територији.

Тек пошто се народна већа заштите од превратника из Кијева, требало би припремити и објавити документ о стварању Аутономне алијансе „Мала Русија“ са парламентом, председником, судским системом и војском. Потом се представници Аутономне алијансе „Мала Русија“ морају обратити Русији да призна њихова аутономна права у оквиру Украјине.

За аналитичаре портала globalconflict.ru, конфликт на југоистоку Украјине захтева да се предузму важни кораци, од организовања народне милиције до проналажења новог лидера. Са овим се слаже и генерал-мајор Федералне службе безбедности у пензији, Јевгениј Лобачев истичући да Руси, на пример, у Криму морају почети да стварају снаге безбедности како би се заштитили. Русија може војно помоћи тек када администрације Керча или Севастопоља званично затраже заштиту. Но, до сада нико такав захтев није упутио.

ВОЂА ЈЕ У НАРОДУ За Русе на југоистоку Украјине сада је, према мишљењу Љубов Љуљко, најважније питање вође, лидера што се не боји да преузме одговорност, не плаши да пролије крв за одбрану отаџбине, ако треба, и наравно, није корумпиран! Но, где га наћи? У Партији региона? Тамо су све сами испрепадани људи. Посланици са Запада Украјине су уплашени и раде све што им фашисти нареде, рекао је посланик Партије региона Вадим Колесниченко. Има ли вође међу комунистима? Не, јер они су посвећени очувању совјетских споменика и одласцима у музеје. Једино решење је тражити вођу у народу и то у Севастопољу где се на протесту окупило 20.000 људи спремних да организују народне заједнице да би их штитиле од фашиста. На митингу је акламацијом изабран за градоначелника грађанин Русије, Алексеј Чалог. Овај поступак је вид протеста јер је од 1992. године само у овом граду у Украјини градоначелник постављан директно из Кијева. „Ми ћемо заштитити свој град и нећемо дозволити никоме да нам диктира услове, пре свега то нећемо дозволити националистима“, нагласио је нови градоначелник Севастопоља. Можда је он будући лидер Руса Украјине?

[restrictedarea]

ТРЕНУТАК ИСТИНЕ За Русију је наступио тренутак истине, јер се у Украјини решава судбина Руса и државе, истиче Андреј Ваџра за портал imperiya.by. Уколико се не покренемо у одбрану, нашу судбину решаваће наши непријатељи. Југоисток Украјине треба да пође од чињенице да је у држави извршен државни удар и узурпација власти од неколико малих политичких партија, помогнутих споља. У том смислу и Врховна рада (парламент) и влада су незаконити и нелегитимни.

Путин не може иступити против украјинског народа. Уколико народ буде ћутао, то је знак Путину да се он слаже са превратом. Путин неће ратовати за Украјинце, он може само да им помаже. А проћи ће најмање месец до два, док народ не дође себи. Нови лидери Украjине већ су почели да се свађају. Демократија у Украјини је умрла. Наступила је диктатура. Сада ће наступити амерички експерти и већ је извесна „демократска“ забрана емитовања руских телевизијских станица у Украјини.

Сада треба очекивати да ће у Украјину да долете хиљаде тзв. америчких специјалиста да помогну у писању нових закона и да богатства Украјине предају људима на Западу. Једино што може задржати пад Украјине је њена федерализација. Уколико Југ и Исток Украјине објаве своју независност, може се избећи коначни пад Украјине и читав пројекат показати губитничким за Запад. Јер, уколико Запад настави са провокацијама, Украјина ће престати да буде држава у садашњим границама.

Сви војни експерти Русије акламативно тврде да Русија треба да се и војно умеша у дешавања у Украјини. „Ако се мешају Американци, Британци, Немци, зашто то не би учинила Русија која има заједничку границу са Украјином и најмање 22 одсто становника Руса који су сада угрожени?“, преноси руски портал правда.ру. „Са стране Русије то није мешање, то је помоћ, а са стране Запада то је мешање у унутрашње послове суверене државе.“ Са људима из нове власти се не може преговарати. Они нису одговорни за ситуацију, већ неко са стране.

Фактички, у Украјини постоји двовлашће са два центра, Кијевом и Харковом. Москва се тренутно концентрише на одбрану југоистока Украјине где живе Руси. Но, то није последња реч Москве. Олимпијада је завршена, Русији су одвезане руке. И не треба сумњати да ће врло брзо Владимир Путин донети мере које ће зауставити дах целом свету, пре свега руским непријатељима, пише портал Русский мальчик. Притом, све у складу са законима, аргументима и доказима. Москва ће извршити федерализацију Украјине, успоставити демократску власт и рукама југоистока очистити украјинске фашисте са Запада Украјине. Битка за Украјину је, изгледа, тек почела.

 

Југословенски сценарио

 

Што се тиче Запада, истиче руски портал правда.ру, све личи на сценарио из Југославије. Западни политичари већ говоре да „Украјину (читај – Русе; прим.аут.) треба принудити на мир!“ „Европа не може да игнорише распиривање насиља на сопственом прагу, на територији чији народ жели да уђе у Европску унију“, пише амерички „Кришчен сајенс монитор“.

 

Победа на економском плану

 

Русија не може да се похвали брзим реакцијама на изненадне догађаје у њеној зони интереса, осим у Јужној Осетији. Акције у Сирији су предузете тек после преласка „црвене линије“ од стране Запада. У случају Украјине реакција Москве мора бити жестока, рекао је порталу правда.ру Константин Симонов, шеф Катедре за примењену политикологију Финансијског универзитета при влади Руске Федерације. Наиме, Украјину чека тешка економска криза, јер старе владе је држала финансијска и економска помоћ Русије, које сада неће бити. Европска унија не може спасти Украјину, јер нема никакав план спасавања ове државе. Оно што Русија не сме да уради јесте да се договара са Тимошенковом и даје јој кредите. То би била велика грешка. Ситуација је јасна, Русија је изгубила на политичком плану, али може да победи на економском. Да подсетим, када је на власт дошао Јушченко, био је општеприхваћени европски лидер, а када је отишао, имао је подршку само четири одсто становника.

Што се тиче Крима, тамо Русија треба да подржи реалне проруске снаге које ће покренути тему „поделе Украјине на два дела“ и то није драма, већ логични излаз из ситуације, сматра Симонов. Но, Москва у Украјини тренутно нема политичара на кога може да стави улог! Не треба се плашити, наглашава Симонов. Не! Крим мора спровести референдум и затражити федерализацију Украјине и ми треба те снаге да подржавамо, а не олигархе. Проблеми у Украјини ће почети за неколико година када се подигну цене гаса и цене хране, када се умање плате, пензије, укине бесплатно лечење, различита социјална давања, када се повећа незапосленост и уништи економија, истиче Симонов.

 

Турска оптужује ЕУ

 

Турски представник министарства иностраних послова Мевлут Чавушоглу тврди да је Европска унија распалила грађански рат у Украјини. „Две године наши пријатељи из Европе говоре Украјинцима: ‚Или изаберите нас или ми нећемо да вас подржавамо’, што је био неправилан приступ. Турска хоће да настави сарадњу са Европском унијом, али она мора да промени политику“, преноси речи Чавушоглуа турска агенција „Анадолија“.

[/restrictedarea]

4 коментара

  1. vidite -> smatram

    Bitka Nemacke za deo Poljske(!) nije zavrsena.

  2. Само сложно до подбеде можете стићи Ви браћо Руси имате моћну државу која неће дозволити оно што се догодили вашој браћи Србима. Ми у Србији и расејању желимо ВЕЛИКУ МОЋНУ ДРЖАВУ ПРАВОСЛАВНОГ НАРОДА РУСКОГ. Таква моћна Русија помоћи ће Србима да заокруже свој етнички простор у то име до победе РУСА И СРБА!!!

  3. Osovina zla,Rim-London-Vašington je u novoj ampitudi rimokatoličke oluje, milijarde radikalizovanih i povampirenih rimokatolika. Oluje katolika, koju su osamdesetih pokrenuli poznati antipravoslavni zlikovci g.Tačer i Regan. Vođe zloglasne anticivilizacijske anglo-američke koalicije, koja uništava svet. Sa komesarom zala, pokrštenim Poljakom, rimokatolikim specijalacem, popom Vojtilom, inspiratorom, pokroviteljem, ideologom i strategom. Ujedinjenja, homogenizacije, radikalizacije, verskim ostrašnjenjem milijarde katolika u raspirivanju Trećeg Svetskog rata. Sa ciljem uništenja pravoslavnih Srba i pravoslavnih Rusa. Kapitalnim ideološkim opredeljenjem “Ni komunizam, ni nacizam”, negira svaku eventualnu ideju kojom bi se mogla negirati ideja svetskog rimokatoličkog imperijalizma, kao svetskog poretka. Ne birajući sredstva i snage u ostarivanju svoga cilja.
    U borbi za okupaciju pljačku i profit, pored rimokatoličke vere kao ideologije, su snage zlikovačkog NATO pakta. Ujedinjene zlikovačke rimokatoličke soldateske, rehalibitovane hitlerovske koalicije i angloameričkog ešelona, koji je u Drugom Svetskom ratu zaustavljen od pravoslavnih antifašista u okupiranju i porobljavanju Evrope. Rušenjem berlinsko zida obnovljen rat protiv pravoslavlja strategijom posrednog nastupanja, korišćenjem katoličke braće i pravoslavne braće, izdajnika pravoslavlja, kao pete kolone. Nama su presudili pomoću katoličke braće i srpskih izdajnika. Na redu je Rusija i ruski narod. Nadajmo se da među njima nema toliko izdajnika, jer je veliki i bratski ruski narod pobedio katolike u predhodnim najezdama sa Aleksandrom Nevskim, sa Petrom Velikim, sa velikim Kutuzovim i sa velikim Staljinom. Ruski narod je uvek u odsudnim istorijskim trenucima imao i velikog vođu. Verujmo, da je to i veliki Putin.

  4. Znate kako! Kapitalizam, kao poredak, ne da ni jedan cent zabadava, a smeši im se propala investicija! Kako opravdati trošak? Putin je u TRI tačke obrazložio “pritisak” i KRAJ! Pogotovo što je apsolutno u pravu! Strašno je /loše/ saznanje da zvaničnici i ljudi koji vode ozbiljne zemlje daju neprimerene i nekontrolisane izjave! Verovatno u besu, moraće pod hitno da prihvate stvarnost /Merkel/ a za istoriju ne brinite /Obama/ ona vremenom sve stavlja na svoje mesto!Uzgred, da li su Rusi i za vreme II sv. rata bili na pogrešnoj strani /reče on i ostade …../?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *