Зашто православље смета Новом светском поретку?

Пише Зоран Милошевић

Познати амерички геополитичар Збигњев Бжежински види главну опасност за Нови светски поредак у православљу, док саветник у министарству спољних послова САД, ништа мање познати С. Хантингтон, пише да је Русија и њена православна цивилизација неприкладна за Нови светски поредак, и зато ову цивилизацију треба променити

Православље и православне цркве, посебно Руска православна црква, представљају главну препреку успостављању тоталитарне Светске владе и Новог светског поретка. Зато је главни циљ Новог светског поретка уништење православља и руске државности, заједно са физичким уништењем православних. Нови светски поредак жели да уништи постојеће религије, те да их споји у једну себи прилагођену религију, истиче јерођакон Авељ (Сименов) за портал zaistinu.ru. Та нова религија клањаће се сатани. Све организације које раде на изградњи Новог светског поретка (Савет за међународне односе САД, Билдербег клуб, Трилатерална комисија и друге) чине људи који припадају масонским ложама и промовишу окултизам. Истовремено, само масонство је атрибут Светске владе. Њихова наднационална и надржавна позиција је основа глобализације. Масонство одређује ко је „светска елита“ и ко припада „изабраном народу“ у односу на остатак човечанства. Расизам, пресвучен у световну идеологију, основа је Новог светског поретка свесног да му је главни непријатељ православље, које не прихвата такав поредак. Наиме, под плаштом демократизације спроводи се дехристијанизација света, што је најављено (и) 1904. године од стране угледног француског масона Лафера, који је рекао да су они (масони) не само антиклерикалци него су против свих догми и свих религија. Стварни циљ коме теже је сламање свих догми и свих Цркава.

ПРАВОСЛАВНА ПРЕПРЕКА Познати амерички геополитичар Збигњев Бжежински види главну опасност за Нови светски поредак у православљу, док саветник у министарству спољних послова САД, ништа мање познати С. Хантингтон, пише да је Русија и њена православна цивилизација неприкладна за Нови светски поредак, и зато ову цивилизацију треба променити. Другим речима, главна препрека успостављању Новог светског поретка, који планира да заједно са Светском владом, светским министарством полиције, светским министарством војске (НАТО) светским министарством за трговину и наравно једном религијом – окултизмом, представља православље и православне цркве.

[restrictedarea]

Зашто је то тако?

Главни циљ глобализма је промена свести људи, гушење њихове воље и вере, како би се променама људи довели до мржње према Богу и Истине у Христу. Нови светски поредак није атеистички, а ни пагански, већ отворено антихришћански и богоборачки поредак, те компромиса са њим нема. Светска влада предлаже једну светску религију по масонском обрасцу, а то значи сједињење не са Богом, већ са ђаволом, тврди јерођакон Авељ (Сименов). Самим тим православни хришћанин мора бити против таквог поретка и религије.

Поред овог разлога, постоји и други, а то је циљ који је себи поставио окултизам – религија Новог светског поретка. Главни циљ окултне елите је космополитизација људи, односно укидање старог религиозног и националног идентитета. Нови поредак заборавља отаџбину (ствара се јединствена планетарна цивилизација без поделе на државе) идентитет, претке, а намеће само потребе и потрошњу као основу идентитета. У том поретку о Цркви хришћанској се и не говори, она је просто институција која се мора уништити, наводи Јерођакон Авељ (Семенов). Даље, глобализација или мондијализам је богоборачка антихришћанска идеологија створена ради унификације човечанства и уништавања (десуверенизације) држава, нација, вероисповести и са једним центром из кога се влада планетом – са Светском владом и једном религијом за целокупно човечанство.

Треће, главна карактеристика процеса глобализације са богословске тачке јесте што Светска влада присваја право да управља народима и државама (агресија на Југославију, Ирак, Авганистан, Либију, Сирију…) занемарујући права народа на самоопредељење и независност, те принудно намеће своју идеологију која лишава људе права да исповедају властиту религију и да живе по својим правилима. Даље, дрзнули су се да буду господари живота и смрти било ког човека на планети, те примењују тоталну контролу људи уз помоћ савремене технологије. Једном речју, Светска влада присваја себи права која припадају Богу. Да подсетимо, први пут после Другог светског рата појам „Нови светски поредак“ изговорио је 1990. године тадашњи председник САД Џорџ Буш.

О „неприлагођености“ православља Новом светском поретку говори и доцент Олга Четверикова са московског Универзитета „Ломоносов“, за портал odnako.org. Четверикова сматра да је православље природна и вероватно последња препрека на путу стварања глобалног религиозног тржишта. Наиме, ако човек припада некој традиционалној религији, то значи да припада неком вишем трансценденталном идеалу, Истини. Религија задаје правце развоја и тражи од човека да постојано ради на себи како би се приближио вечној Истини. Као и сваки рад, и овај тражи доста храбрости, дисциплине и здрав поглед на живот, а то је све што савремени свет одбацује јер је нашао упориште код егоиста. Уколико су све религије истините, онда Истине нема ни у једној. Све се може свести на питање естетике, који су обреди лакши и прихватљивији за просечног човека, те која религија нуди више раја и више девица. При томе је само важно да све религије прихватају либерално-демократске вредности западног света као општељудске. Руски патријарх Кирил је 22. децембра 2013. године, како преноси портал fakti.rs, истакао да народ који је сачувао веру има критеријум истине. „Хришћанин је наоружан силом које су други људи лишени. Није довољно имати само здрав смисао, добру логику и познавање историје. Треба у срцу осећати шта је истина, а шта лаж.“

ДУХОВНОСТ НОВЦА Један од познатијих заговорника Новог светског поретка, члан Билдерберг клуба и бивши саветник француског председника Митерана, Жак Атали, написао је програмску књигу „Линија хоризонта“ у којој истиче да је сада „ера новца“, који је постао универзална вредност, чак и духовна вредност. На том основу се успоставља један свет заснован на принципима геоекономије. За геоекономију није важно где који народ живи, каква је његова историја и култура, религија и традиција. Све се своди на то где су светски центри берзи, где се налазе рудници драгоцености, информативни центри и велика предузећа. Геоекономија оцењује политичку реалност са аспекта постојања Светске владе и Новог светског поретка. Према Аталију, Нови светски поредак мора постати универзалним на почетку трећег миленијума, тј. у наше време. Атали открива да постоје три нова успостављања Новог светског поретка и говори о три лика тог поретка: о сакралном светском поретку, о светском поретку моћи и о светском поретку новца. Нови светски поредак значи и насилно потчињавање држава и народа са циљем успостављања диктатуре „изабране“ елите над човечанством. Овоме се супротстављају само православне цркве, посебно Руска православна црква.

Суштина Новог светског поретка је опредељена 1970-их година од стране Римског клуба у чланку под називом „Границе раста“. У чланку се истиче да на планети нема довољно ресурса за све људе, те да би Запад задржао доминацију, треба примитивизовати остатак планете, односно онемогућити његов развој и напредак. Једно од средстава за примитивизацију незападног света је радикални ислам, као противник западног начина живота и западне културе и науке. Уколико погледате шта се догодило у Либији, шта се догађало у Сирији, Авганистану, на Космету, у Босни и Херцеговини, куда воде „Муслиманска браћа“ (које подржава Запад) у Египту, јасно се види активирање радикалног ислама, који уводи предмодерне друштвене односе. Управо је радикални ислам средство Запада за примитивизацију источног, али и самог исламског света.

Доценткиња на Универзитету „Ломоносов“ Олга Четверикова у Светској влади и Новом светском поретку види и окултизам, заправо, наводи да цео пројекат има окултне корене. Главни успех Светске владе у наше време је појава психолошке спремности људи да прихвате Нови светски поредак као „једино могући и безалтернативни пут развоја“. Но, тај пут представља и рушење националних држава, примену неправних форми контроле људи, велико умањење броја становника на планети, што значи да рационални и нормално мислећи човек то не може прихватити. Још мање овај поредак може да прихвати хришћанин.

Треће преуређење света

Научни сарадник Института за источне студије Фасих Бадерхан за портал Православие.ru говори о стварању Новог светског поретка или преуређењу света, као о „трећем преуређењу света“. Прво преуређење је завршено са падом Османске империје, друго са падом СССР-а, а симбол тог пада је рушење Берлинског зида. Треће преуређење је започето са тзв. Арапским пролећем.

Рокфелерова нада

Дејвид Рокфелер је још 1994. године изјавио: „Ми се налазимо на прагу глобалних промена. Све чему смо се надали налази се у светској кризи, после које ће народ прихватити Нови светски поредак“, стоји на порталу руских писаца rospisatel.ru.

Тржиште религије

Директор Института културe, религије и међународних односа Бостонског универзитета, професор социологије и теологије Питер Бергер у чланку „Религиозни плурализам и плуралистички век“, објављеном на америчком порталу project-syndicate.org, пише: „Плурализам од Цркве захтева да постоје струје, правци. Струје имају све одлике Цркве и када се роди дете, оно је дужно да се добровољно сједини, али се васпитава да постоје и друге струје у вери и да су оне легитимне. Институционално то значи да религије не могу да рачунају на постојање традиционалних верника. Привлачење људи некој вери се одвија на религиозном тржишту. Протестанти и римокатолици су се овоме прилагодили, али не и православни. Посебно је тешко било прихватање овакве праксе код римокатолика, али су касније ипак створили теолошку базу у различитим декларацијама о слободи религија, почевши од Другог ватиканског концила. Прихватање тржишне економије код римокатолика је ишло теже, али и то се догодило са енцикликом папе Јована Павла II Centesimus Annus.“

[/restrictedarea]

11 коментара

 1. Postovani, u tekstu je bilo potrebno naglasiti da je S. Hantington preminuo pre izvesnog vremena, odnosno da je bio savetnik u Ministarstvu inostranih poslova SAD, a ne da je jos uvek.
  Redovni citalac.

 2. Православни владика Његош, од свог богољубља и човекољубља пева : ” С точке сваке погледај човјека,/ како хоћеш суди о човјеку -/ тајна чојку човјек је највиша,/ Твар је творца човјек изабрана! ” ( Луча, Посвета, 131 – 134), а охола господа, у дехуманизованом и безбожничком гордоумљу би да `контролишу` милијарде људи, олако планирајући да `елиминишу` неколико милијарди људи !? Али, неће бити њихова воља…

 3. Наслов није адекватан стању на Западу што се тиче ПРАВОСЛАВЉА. На
  целом Западу има неколико хиљада православних Бого моља Гос Зоране. Ми Срби тврдим имамо преко 300 стотине наших цркава и ако
  се неварам најмање пет манастира са монаштвом у Аризони са ТРИДЕСЕТ МОНАХИЊА високо школованих игуманија зна одлично српски
  јер преводи верске књиге на енглески.Нешто друго је у питању освајачки нагони ЛИХВАРА, који верују у само у власт и новац где
  је БОГ само средство освајања света.Тачно смета им и увек је сметала ВЕЛИКА РУСИЈА СА СВОЈИМ ПРИРОДНИМ ДОБРИМА. Русија памти
  освајаче и сви су изгубили битку очекивати даће и нови светски поредак пасти на КАПИЈИ ПРАВОСЛАВНЕ РУСИЈЕ!! Ми Срби клечимо и молимо да нас приме тамо где Србима није Место.

 4. Kod nas je receno jos prije par godina, da ako hocemo u Jevropu, e onda se moramo odreci Svetoga Save i Pravoslavlja !! Kako situacija ide, a vidimo da smo odsjeceni od nase duhovne kolijevke,a po nekim crkvama su vec skinuti oltari, tako da se obredi sluze na rimo-katolicki nacin. Da li se neko sijeca kada je receno, da su poslednji uslovi za Srbiju: hapsenja Karadzica i Mladica ?!

 5. Драган

  ЕКУМЕНИЗАМ…СПЕЦИЈАЛНИ РАТ ПРОТИВ ДРЖАВЕ, ЈЕЗИКА, ВЕРЕ,
  ИСТОРИЈЕ, КУЛТУРЕ, ТЕРИТОРИЈЕ…НАРОДА срБскОГА

  Коме и зашто иде у прилог да се мења вишевековна програмска шема
  Св. Литургије, осим противницима Бога и Људи?!
  Овде су, свакако, у питању теолошки разлози, које врло једноставно, срцу пријемчиво и уму разумевајуће објашњава многопоштовани ПРОТА МАТЕЈА! *
  Такве ПРОТЕ су, као што је ПРОТА МАТЕЈА, мене, моју супругу и децу
  крстили, мене и моју супругу венчали и опојали душе мојих у Господу уснулих сродника и пријатеља …
  Такви су остали и остају доследни свештеничкој заклетви – да ће
  Св. Литургију служити на начин како су примили од својих предходника и предходника њихових предходника… – СВЕТИХ ОТАЦА!!!
  Томе је остао и остаје веран у векове векова и Владика Артемије, па је и због тога протеран са Косова и Метохије са својим верним монаштвом.
  Али, пошто сам ја лаик, па ми се може приговорити да нисам ТЕОЛОШКИ КВАЛИФИКОВАН И КОПЕТЕНТАН, ја ћу укратко поменути да се ту, у ствари, и не ради толико о ТЕОЛОШКИМ, већ о КИБЕЕРНЕТСКИМ – ПРОГРАМСКИМ РАЗЛОЗИМА, којег НОВОТАРЦИ ЈЕСУ ИЛИ НИСУ СВЕСНИ?!
  Поента је у томе, да се НОВОТАРЕЊЕМ мења ЛИТУРГИЈСКА ШЕМА СЛУЖЕЊА НА ЗЕМЉИ –“ВОЈУЈУЋОЈ ЦРКВИ “ – у односу на исту такву шему ЛИТУРГИЈСКОГ СЛУЖЕЊА НА НЕБУ – “ПОБЕЂУЈУЋОЈ ЦРКВИ“.
  То се сликовито може објаснити упоређивањем једног личног рачунара
  са централним, базним рачунаром.
  Уколико се било шта промени у програмској шеми личног рачунара, он
  остаје одсечен од централног, базног рачунара, програмски
  више није са њим компатибилан, није више умрежен, губи приступ бази података…
  Дакле, мењањем вишевековне шеме ЛИТУРГИСАЊА треба направити „РАСКОЛ“ – РАСЦЕП – између ЗЕМАЉСКЕ И НЕБЕСКЕ ЦРКВЕ, и тако омогућити НЕПРИЈАТЕЉУ БОГА И ЉУДИ ДА ОСТВАРИ СВОЈЕ НАМЕРЕ!
  То је тај СПЕЦИЈАЛНИ РАТ /ИНФОРМАТИЧКО-ИНФОРМАЦИЈСКИ/, СОФТВЕРСКО-КИБЕРНЕТСКИ РАТ којим треба РАЗБИТИ ТУ СРБСКУ СЛОГУ ПРЕДАКА И ПОТОМАКА – РАЗДВОЈИТИ ПРЕТКЕ ОД ПОТОМАКА, ТЈ. “ЗАБОРАВИТИ ПРОШЛОСТ И ОКРЕНУТИ СЕ КА БУДУЋНОСТИ“, А ШТО ЗАГОВАРА АКТУЕЛНА ЦИВИЛНА И ЦРКВЕНА ВЛАСТ – У ЛИЦУ ЕКУМЕНИСТА, “НОВОТАРАЦА“!
  Али, сваки народ који се одриче своје прошлости, руши темеље свог постојања и опстанка, и, наравно, не може имати ни будућност!!!
  Дакле, наш и Божији непријатељ хоће, по сваку цену, да нас и духовно пороби, јер му то никако не полази за руком, премда нас је физички /преко домаћих издајника/ окупирао – запосео један део наше територије – Свето Косово и Метохију!!!
  Сувишно је појашњавати, јер је то више него очигледно, да је то део „Милосрдног Анђела“, рата који се води против народа срБскОГА, само сада неубојним – виртуелним – средствима …
  Али, Господ говори, преко својих изабраника, да ће се до краја времена служити Св. Литургија на Предањски, Светоотачки, вишеве-
  ковни начин, одржавајући тако у јединству ЗЕМАЉСКУ и НЕБЕСКУ ЦРКВУ, ТРИЈУМФОМ ПОБЕДЕ ДОБРА НАД ПРОТИВНИКОМ БОГА И ЉУДИ!

  Драган Славнић

  1
  1
 6. Ma ne smeta. Nisu “oni” ni protiv bilo koje vjere.
  Nisu, sljedstveno tome, ni protiv pravoslavlja. A evo zašto.!
  U narednom dijelu pokušavam da vam objasnim.

  Danas smo svjedoci da se vrši propaganda za doniranje dijelova tijela i u tom procesu učestvuju mnogi poznati i nepoznati.
  Gledajući sa aspekta humanizma, doniranje organa čovjeka nakon ili neposredno pred smrt je vrlo humana akcija i treba svaki normalan čovjek da je podrži.

  Međutim, gdje je humanost i dobročinstvo onih koji te organe presađuju ?

  Zašto bi mi davali svoje organe besplatno, a drugi da ih ugrađuju za ne male svote novca,
  Zapravo, tu se radi o velikim količinama novca. Obično su ti iznosi od 100.000,00 do 200.000,00 eura.

  Mi možemo ustanoviti da kompletan čovjek ne vrijedi više od 250.000.00 KM do 400.000,00 KM (125.000,00 do 200.000,00 eura).

  Oni koji uzimaju moje besplatno darovane organe traže pare koje u suštini čovjek ne može zaraditi za cijeli svoj život. Pa kako onda da budem donator-donor ?

  Kako onda može neko da traži za neku intervenciju na ljudskom biću cifru koja je veća ili jednaka onoj koju on može zaraditi za svoj cijeli život ?
  Da li se tu radi o prevarama i obmanama ? Da li neko od tih para ima ekstra profit ?
  I Rusi su prihvatili zapadnjačku igru.

  Darovanje organa čovjeka takođe mora biti adekvatno plaćeno.
  U ovakvim slučajevima dobrovoljni davaoci organa su prevareni, jer neko daje organe besplatno, a neko uzima velike pare za te organe i presađuje ih.

  Kapitalista ne zarađuje profit svojim radom nego tuđim radom
  i postaje sve bogatiji i bogatiji.

  Zašto bi vjera bila kriva??
  Patološko benigno vjerovanje (vjera ili religija) obično nastaje u ranom periodu djetinjstva ili u periodu starosti, neposredno nekoliko godina pred smrt čovjeka. Mada se često pojavljuje i u kriznim situacijama (kuge, epidemije, ratovi, poplave, zemljotresi i sl.). Takva stanja su obično kod čovjeka predodređena za prihvatanje neke psihoterapije koja se obično kod ljudi u prvom redu manifestuje u prihvatanju neke upravljačke natprirodne kosmičke “ličnosti”, kojoj se oni bezuvjetno prepuštaju i koja im, u tom trenutku, predstavlja jedino utočište i nadu. Mase ljudi se prepuštaju svjesnom kolektivnom i pojedinačnom hipnotisanju, sa željom da im ta “kosmička ljudina” prihvati molitvu i da njihovo stanje učini boljim.

  Kako su ljudi vijekovima bili ugnjetavani, ponižavani, ubijani, maltretirani bez nade da im to stanje bude poboljšano od strane bilo kojih zemaljskih vlastodržaca, jedino pribježište traženo je u tzv. vjeri, kolektivnom hipnotisanju, čije su vođe (predvodnici) upravo bili oni koji su ih doveli u takvo beznadežno stanje. Takvi predvodnici, odnosno takve vođe tražili su punu lojalnost i bezuvjetno vjerovanje u ono što su oni smatrali da je uzvišena “nebeska sila” odnosno “nebeska ličnost” tražila. Ljudi postaju zavisni od te ličnosti, kao njihova djeca (kako su potencirali taj naziv ovozemaljske vođe i predvodnici). Učili su ljude da ih “nebeska ličnost” voli, njeguje i čuva, jer su ljudi Njihova najdraža kreacija u Kosmosu, odnosno na Zemlji. To je trebao da bude narod koji će čvrsto patološki benigno vjerovati da sve što “predvodnici” traže od njih, da je to Riječ Nebeskog vođe. Na hiljade generacija našlo je utočište u toj Riječi.

  Odanost ljudi takvim principima imala je samo psihološko djelovanje. Ustvari, bila je to obična psihoterapija. Ljudi su psihološki i fiziološki bili umireni i “svjesni” svih nedaća i teških traumatiziranih stanja. Sve što im se dešava, a što su ovosvjetske vođe svjesno i iz svoje koristi, namjerno činili ljudima, govoreći im da je to njihova sudbina od koje ne mogu pobjeći, da je to njihova kob i da to moraju prevazići, da strpljivo čekaju da “Nebeska ličnost” kroz njihove molitve promijeni takvo stanje i da im pomogne.

  Milioni i milioni ljudi su umirali sa sviješću da je to što im se dešavalo moralo tako biti.

  Nikad nisu shvatili da ih je taj “njihov otac” zapravo napustio, da tzv. UNIVERZALNI PLAN uopšte ne postoji.

  Tamo negdje u prostranstvu je mračni Kosmos sa svojim potrebama i međuzavisnim djelovanjima sveprisutnih objekata i da su naši životi samo nepovezane lančane slučajnosti.

  Naš život je potreban samo vođama i predvodnicima radi njihovih uživanja i lagodnosti, u kojima kroz generacije i generacije žive i umiru. Mi smo samo sredstvo za ostvarivanje tuđih prohtijeva i mazohističkih uživanja. Korisnici naših usluga i života danas se zovu mafijašima i mi smo samo njihovi podanici. Bez nas oni ne bi mogli opstati. Sa nama oni ostvaruju ne male prohtjeve pune šizofreničarskih karakteristika. Nastranost je njihova nit vodilja. Mi im trebamo samo kao njihove sluge.

  Ljudi trebaju da shvate da mafijaši ne mogu biti njihove vođe i predvodnici i da se ne trebaju prepuštati tzv. sudbini. Neka samo uoče ovo:
  Zašto se, uglavnom, ružne stvari događaju dobrim i finim ljudima bez razloga, a zašto se dobre stvari događaju lošim ljudima, takođe bez razloga.

  Vlastodršci, mafijaši, danas su shvatili da se u Svijetu pojavila kritična masa ljudi koji ne poštuju njihove odredbe. Takvi ljudi bježe iz postojećih torova i pokušavaju naći rješenja zdravim razumom. Zato mafijaši danas publikuju razne katastrofe, tsunamije, poplave, pojave mrava, svinjske gripe i slično, kako bi ljudi u većem broju bili “vjernici”, odnosno kako bi se vratili “svom bogu”. A za mafijaše postoji više bogova. Za krščane-hristjane bog je Isus, za muslimane bog je Alah, za jevreje Jehova, pa Buda za one na Istoku … Svi treba da vjeruju u “svog boga”, da se svrstaju u svoj tor. Za mafijaše je stanje više bogova najbolje rješenje, jer tako mogu upravljati ljudima, praviti ratove i mržnju među različitim skupinama i onda intervenisati humanitarno.
  Svi ljudi mimo toga su otpadnici i direktni njihovi protivnici.

  Od vremena naše poznate istorije (od Faraona i starog Egipta) pa do danas, ljudima upravljaju mafijaši (rečeno današnjim rječnikom). Nikada i nigdje u proteklom periodu i u proteklim vremenima nije vladala Pravda, Iskrenost, Ljudskost. Pojedine iznimke u kratkim periodima su samo izuzetak koji potvrđuje pravilo, da Zemljom uvijek vlada haos. A haos je normalan ambijent za rad hohštaplera i mafijaša.

  Najgora stvar je u tome što obični ljudi, svi ljudi, pridaju veliki značaj tim hohštaplerima. Dokaz je da, recimo, ljudi idu na odmore i izlete u Egipat radi piramida (a radili ih mafijaši), zatim svi u Francuskoj posjećuju mauzolej i druge muzeje vezane za Napoleona (koji je uzrokom stradanja više od pola miliona Francuza, da ne govorimo o drugim narodima), zatim svi se “dive” Lenjinu i Staljinu.

  Nemoguće je proći muzeje koji pokazuju strastvena ubistva indijanaca u Americi. U Kini i van nje kao i u Mongoliji, Džingis Kan je glavna ličnost. itd.itd. Hitler je glavni junak mnogih muzeja. Normalni ljudi, prosjećni ljudi i ispod prosjeka ljudi, žele da vide bivše ubice i njihova djela.

  Rijetki su primjeri isticanja normalnih ljudi, pametnih ljudi. Najčešće se to dešava u slućajevima kada su takvi ljudi omogućili da mafijaši mogu još lakše upravljati ovom napaćenom Zemljom.

  Primjer mogu biti svi pronalazači vrlo korisnih ostvarenja za Svijet, zatim svjetski geniji koji su ovoj Zemlji omogućili mnoštvo olakšica u njihovom redovnom životu i slično. Svi pronalazci su ustvari služili najviše “močnicima” a vrlo malo običnom narodu.

  1
  2
 7. Antisrpska i antiruska koalicija zapadno-evropskih i americkih imperijalista postavila je sebi za cilj da destabilizuje i regionalizuje Srbiju i Rusiju i da Srbe i Ruse svedu na meru beznacajnih naroda u tz. “novom svetskom poretku”, koji bi bio pod kontrolom idolatrijske organizacije Carobnjaka medjunarodne univerzalne masonerije, Rimskih katolickih templara i njihovih mocnih clanova velikih finansijera sa sedistema u Rimu, Londonu, Briselu, Vasingtonu i Nju Jorku. Zato se i daje zamah mracnim teroristickim i kontra-revolucionarnim pokretima u Srbiji i Rusiji i izvesnim delovima nepokorenog sveta, da potkopavaju i potpaljivaju mase u korist americkog lidersipa, kojeg je najavio americki predsednik Ulysses S. Grant 1872 godine, jer je te godine bio po drugi put izabran za predsednika SAD, kada je otvoreno rekao:
  “Civilozovani svet tezi ka rebublikanizmu, ka narodnoj vladavini preko njegovih predstavnika i nasa velika republika sudbinom je odredjena, da sluzi kao vodic svim ostalima… Nas tvorac sprema svet, da postane u odgovarajucem momentu jedna velika nacija, koja ce govoriti samo jednim jezikom i kojoj vojska i flota vise nece trebati” – “Le monde civilise, disait Grant, tend vers le republicanism, vers le gouvernement du people par ses representats et notre grande Republique est destine a server de guide a toutes les autres… Notre Createur prepare le monde a devenir en temps opportune une grande nation qui ne parlera qu’une langue et ou les armees et les flottes ne seront plus necessaries” (Vidi: Pierre Virion, Bientot un gouvernement mondial? – Une super et contre-eglise, str. 27).
  Dalje, na str. 28 Virion kaze: “TO JE UNAPRED POTVRDJENI AMERICKI LIDERSIP U OSTVARENJU OVOG PROGRAMA, CIJU SU NEPRECIZNOST I GOVORNICKO MESIJANSTVO MASKIRALI U JEDNU OKULTNU DIKTATURU”. Odmah zatim, na istoj strani, Virion se pita: “ODAKLE JE DOLAZILA GRANTOVA SIGURNOST? JOS U ONO VREME?” , da bi nastavio:
  – “Ne samo zbog prenosa u Njujork iste te 1872 godine sedista Generalnog Saveta Internacionale Karla Marksa, koja ce imati poznati nam razvoj;
  – ne samo zbog ustolicavanja u Sjedinjenim Americkim Drzavama nekoliko godina pre toga i zbog vrtoglavog uspona bankarske grupe ‘Jakob Sif, Kun i Loeb’, koja ce finansirati revoluciju 1917 godine;
  – ne samo zbog ustolicenja u Njujorku od 1867 godine Mazinijevog ‘Univerzalnog Demokratskog Saveza’, usprkos vaznosti njegove neposredne uloge u revolucionarnim pokretima sve do Poljske i Rusije, posredstvom Bakunjinove mreze;
  – i ne samo zbog osnivanja u Njujorku 1843 godine cuvenog tajnog iskljucivo jevrejskog drustva B’NAI BRIT.
  Najzad, na str. 255 Virionovog dela, karakteristican je primer americkog senatora James-a P. Warburg-a, koji je pred americkim senatom 1950 godine rekao: “BEZ OBZIRA NA TO, DALI TO NEKO HOCE ILI NECE, MI CEMO IMATI SVETSKU VLADU! JEDINO PITANJE KOJE SE POSTAVLJA JESTE: DA LI CE TA VLADA BITI USPOSTAVLJENA NA OSNOVU NJENOG PRIHVATANJA ILI PAK POBEDOM” – “QUATRE ANS PLUS TARD, EN 1950, WARBOURG DECLARAIT DEVAN LE SENAT AMERICAIN: ‘QU’ON LE VEUILLE OU NON, NOUS AURONS UN GOUVERNEMENT MONDIAL. LA SEULE QUESTION QUI SE POSE EST DE SAVOIR SI POCE GOUVERNMENT MONDIAL SERA ETABLI PAR CONSENTEMENT OU PAR CONQUETE” ).
  James P. Warburg je umro u toku 1969 godine, prema jednom podatku kojeg je objavio William P. Hoar u svojoj knjizi “Architects of conspiracy – An Intriguing History”, gde stoji: ” Warburg P. James once told the U.S. Senate Foreign Relations Committee ‘WE SHAL HAVE WORLD GOVERNMENT WHETHER WE LIKE IT OR NOT. THE QUESTION IS ONLY WHETHER WORLD GOVERNMENT WILL BE ACHIEVED BY CONSENT OR BY CONQUEST’…” – “… BEZ OBZIRA NA TO, DA LI TO NEKO HOCE ILI NECE, MI CEMO IMATI SVETSKU VLADU. JEDINO PITANJE KOJE SE POSTAVLJA JESTE: DA LI CE TA VLADA BITI USPOSTAVLJENA NA OSNOVU NJENOG PRIHVATANJA ILI PAK POBEDOM” (Vidi: William P. Hoar, Architects of conspiracy – An Intriguing History, Boston – Los Angeles, 1984, str. 317).
  Ova Grantova sigurnost, a kasnije i Varburgova, imala je svakako svoju osnovu u toj koncentraciji, ali isto i u evoluciji tajnih udruzenja i podzemnih pokreta, no ona je pocivala pre svega na idolatriskom aparatu Caronjaka Visoke Univerzalne Masonerije, koji je stvoren pod imenom “PALADIZMA”, OSNOVANOG U ISTIM TIM Sjedinjenim Americkim Drzavama, od strane dvojice istaknutih masona Alberta Pajka (Vidi: Albert Pike, Morals and dogma of the ancient and accepted Scottish rite of freemasonry. Charleston, A .: M.: 5641) i Djuzepa Mazinija.
  Mazini je nasao podrsku u Sjedinjenim Americkim Drzavama da zajedno sa Pajkeom preduzme ostvarenje centralizacije medjunarodne masonske aktivnosti, pretvarajuci je u jednu sinhronizovanu akciju sa ciljem “OSTVARENJE JEDNE SVETSKE VLADAVINE, KOJA CE BITI VIDLJIVA U INTERNACIONALNIM JAVNIM USTANOVAMA, ALI NJENA VISOKA VLADAJUCA HIJERARHIJA STAVLJA U PRVI PLAN EKONOMIJU, ZELECI TAKO DA OSTVARI JEDINSTVO SVETA NA MATERIJALISTICKOJ BAZI, CIME STAVLJA NEPREMOSTIV JAZ IZMEDJU HRISTA, NJEGOVE CRKVE I SAME SEBE…” ( Vidi: Virion, str. 29/30).
  U ovom procesu Carobnjaci medjunarodne univerzalne masonerije, nacionalni i medjunarodni finansijeri “KOJI VODE SVET’ ( Vidi: Virion, str.190), poseduju neogranicena materijalna sredstva, raspolazuci istovremeno masovnim medijima, stampom, radio-televizijom, publicistikom i kinemetografijom, pomocu cega ostvaruju “NEVIDLJIVU REVOLUCIJU” (Vidi: Virion, str.191).
  Svoju 40 stranu Virion zavrsava ovako: Nad nagomilanim rusevinama posle Prvog svetskog rata, mason Vilson ( Willson Thomas Woodrow 1856-1924) se usudio da kaze: “Hriscanstvo nije uspelo da ujedini narode. Mi cemo uspeti, nadam se pomocu Drustva Naroda” – “Le Christiannisme n’a pas reussi a unir les peoples. Nous reussirons, j’espere, par la Societe des Nations.”
  I tako se arhitektima tz. “novog svetskog poretka” i konspiratorima ukazala prilika da ubace ideju o “svetskoj vladavini” sa sedistem u Nju Jorku, o cemu na 44 str. Virion kaze: “Cas je dakle bio dosao, da se ubaci ideja o svetskoj vladavini u masu, da se obradjuje medjunarodno testo, da bi se direktno izmodelirao profil ‘Velikog Dela’ na jednom planu koji vise nije bio tajna, starom tri veka, koji je vec izlozio Komenius, pa onda Saint – Yves d’ Alveydre, da bi nasao najzad svoj modernizovani izraz u SINARHIJSKOM PAKTU – IMPERIUM MUNDI” (Vidi: Pierre Virion, Beintot un gouvernement mondial? – Une super et counter-eglise, Paris, France, 1967 – Pirre Virion, USKORO JEDNA SVETSKA VLADA – JEDNA SUPER, NAD ILI PROTIV-CRKVA…).

 8. “Другим речима, главна препрека успостављању Новог светског поретка, који планира да заједно са Светском владом, светским министарством полиције, светским министарством војске (НАТО) светским министарством за трговину и наравно једном религијом – окултизмом, представља православље и православне цркве.”
  Опростите, нејасан ми је овај завршни текст!

 9. браћо срби једина права истина је у одлаѕак у храмове на свету литургију на молитву у сто већем броју и покајане ѕа учинене грехове то је наша обавеѕа и потреба. остало је брига ГОСПОДА БОГА.немојте се секирати није мрак створио светлост као сто они желе да нас убеде нег ће они у мраку пропасти и живети само да сто мане наших повуку ѕа собом.

 10. Kratko: pravoslavlje je stara hriscanska vera, zapad je apsolutno nehriscanski, njihov hristos hoda po vatikanu i financira ratove, da bi vladao svetom – znaci zapad je papinska vera.
  Kada bi pravoslavci priznali papu za najviseg vodju i sacinitelja sveta, onda im PRAVOSLAVLJE ne bi smetalo.
  Zasto Pravoslavna crkva ne pristupa ekumenizmu: jer mora priznati papu – vladara.
  E pa to za – prave – pravoslavne vernike, svestenike, vladike i td. nece moci. Oni koju su se vec izjasnili da su ekumenisti – na zdravlje im. Tamo ce im “plate” biti vece.

 11. По обичају, српски се его типа “ја-па-ја” надувава до пуцања! Права непријатељска религија, то види свака баба, јесте ислам!

  1
  2

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *