Вучић: Предложићу ванредне парламентарне изборе

БEOГРAД – Лидер СНС Aлександар Вучић изjавио jе да ће предложити председништву странке да се распишу ванредни парлементарни избори.

“Србиjа jе сигурним кораком кренула у будућност, рекао jе лидер СНС Aлександар Вучић на изборноj скупштини странке, на коjоj ће бити изабран лидер и , како jе наjавио, освежено руководство странке.

Вучић jе рекао да jе почетком преговора са EУ трасиран пут у будућност, а да су сад потребне озбиљне економске и друштвене реформе.
“Србиjу морамо подићи на здраве ноге”, рекао jе Вучић, и подсетио чланове своjе странке, да њихова мисиjа ниjе останак на власти, већ напредак земље и бољитак грађана.

“Србиjа jе, не довољно брзим, не довољно jаким, али сигурним кораком кренула у будућност”, рекао jе Вучић.
Вучић jе подсетио на резултате у борби против корупциjе и криминала, и оценио да jе Србиjа данас извор политичке стабилности у региону.

“У Србиjи данас нико не ломи латиничне написе и табле”, додао jе и рекао да су поjедини случаjеви “наместили” поjеднци из опозициjе, коjи желе да садашња Србиjа личи на деведесете.

 

Напредњаци стигли до 45 одсто
Резултати последњег истраживања jавног мњења о реjтингу странака и популарности политичара показуjу да би цензус, поред СНС коjа би домашила чак 45 одсто, прешли jош ДС, СПС, ДС С и ЛДП, а наjвеће поверење бирачи имаjу у лидера СНС Aлександра Вучића.

За СНС би гласало 45 одсто бирача, а све остале партиjе, за коjе jе извесно да ће прескочити цензус, заjедно би добиле 38 одсто гласова, пренеле су сутрашње “Новости” децембарско истраживање Ипсос стратеџик маркетинга на узорку од 1.065 грађана.
Председник СНС и први потпредседник владе Вучић ужива наjвеће поверење грађана и њему веруjе сваки четврти испитаник.

После Вучића, коме веруjе 25 одсто грађана, други на листи jе Ивица Дачић са пет одсто, па Tомислав Николић – три, колико има и Чедомир Jовановић.

По два одсто имаjу Воjислав Kоштуница и Борис Tадић, а jедан проценат – Расим Љаjић, Драган Mарковић Палма и Вук Jеремић. Уз име Драгана Ђиласа стоjи – нула, наводе “Новости”.

Иначе, чак 46 испитаника сматра да се ниjедноj политичкоj личности не може веровати.

Поред напредњака, места у парламенту добили би jош ДС, са освоjених 13 одсто гласова, СПС (без коалиционих партнера JС и ПУПС) – 11, ДС С и ЛДП – по седам одсто. Oстале партиjе биле би испод скупштинског прага, са освоjених између jедан и три одсто гласова.

Према децембарскоj анкети Ипсоса, на парламентарне изборе би изашло 57 одсто гласача, биралишта би заобишло 29 одсто испитаних, док се 14 процената jош двоуми.

И ту су могућа “померања”, jер међу онима коjи сада кажу да неће гласати, осам одсто ниjе потпуно сигурно.

У зависности од тога коjу политичку опциjу подржаваjу, разликуjу се одговори грађана на питање – да ли jе Србиjа кренула правим путем. Aли, када се све сабере, резулатат jе: 44 одсто сматра да jе држава изабрала добар правац, а 38 одсто њих би мењало садашњи пут.

Mеђу присталицама СНС jе 76 одсто оних коjи подржаваjу државни курс, а међу гласачима СПС таj став заступа 58 одсто.
Гласачи ЛДП-а (49 “за”, 22 одсто “против”) већински су за пут коjим се креће држава.

7 коментара

  1. Vidi se da u Srbiji više od 1.300.000 građana nema završenu niti osnovnu Školu. Sile u prevremene izbore, a mali broj izađe na izbore. Mnogi ne znaju, ga izbori mnogo koštaju, a posle izbora ništa se ne promeni na bolje. Veliko se potroši vreme do sastav nove kolicije i Vlade, a za to vreme svi su poslovi skoro paralizovani. Sve stranke obećavaju da če veliko uraditi za Narod i radničku klasu: Nove investicij, nova radna mesta, veči standard, bolja socijalna sigurnost, manji porez, a obično samo ostane izgovor: ” Obećanje ludom radovanje ” Kriza ostane, a beda i siromaštvo je još veće.

  2. “Србиjа jе, не довољно брзим, не довољно jаким, али сигурним кораком кренула у будућност“.
    Stizu,dakle,izbori,nova obecanja,seikovi dolari,obilazak krava,krpljenje rupa na putevima,jeftinija struja…
    Svi na reke,jezera i kanale( sadasnje i buduce)!Od sada ce Srbija, na putu u buducnost, da snazno zavesla .
    SNS(i BGD) na vodi,SPS niz vodu,DS na mostu,Ceda,Canak i bratija u camcu za spasavanje,DSS-Dveri i SRS u jos
    nenapravljenoj barci…a Srblji,kao i obicno ,na suvom.Daj Boze da nas maheri ponovo ne preveslaju.

  3. Полу писмена Србија ПОЛИТИЧКИ, а гладна народне кухиње раде прековремено даби донеле утољила глад. Овај газда тражи изборе да
    добије потврду потписа да КОСМЕТ више није део Србије. Исто тако
    и Броз расписа ћораве изборне кутије, колико се сећам комшија из
    села Тења сви су гласали за ЋОРАВУ али они онда то из ћораве саставе са народним фронтот и Броз укину монархију иако су моје
    комшије гласале за монархију. Није само то био проблем Броз и карамила отписа моју Тењу и Западни Срем са Барањом из јединственог СРПСКОГ ВОЈВОДСТВА. Сада имамо велику шансу да изађемо на гласање и онај папир пресавијемо без заокружења било које странке јер ниједна није достојна да добије ГЛАС. Значи бело да буде њима ЦРНО.

  4. Srpski radikali su ranije stalno pobedjivali,ali nisu vladali…
    sada ce da izgube,ali ce da vladaju.
    Prvi put se osecam kao Svajcarskoj…sve funkcionise u minut u sekund…
    Tacno rade sta su rekli,a rekli su Paraf,pa Izbori.
    Cude naslovi da su …”prelomili…”?
    Ne moze se “prelomiti” nesto,sto je davno planirano i obecano.
    A Srbija,gde je Srbija u toj prici?Tu je negde…iza.
    SRBIJA SE OD SRBINA NE VIDI.

  5. Zavrsi se i ova agonija vladavine SNS-a i SPS-a. U roku od godinu ipo dana naneli su nam vise stete nego sto se moglo zamisliti. odrekli su se Kosova i Metohije za rad jeftinih poena za otpocinjanje pregovora sa EU, a ti pregovori trajace u nedogled, velika masa ljudi ostala bez posla, standard opao. Dobro ne ostase do kraja mandata ko zna da li bi nas jos bilo. Narode sada pamet u glavu i svi na izbore jer ako neizadjemo njihovi biraci ce izaci pa ce im i rejting izgledati veliki.

  6. Ne zmam, šta može dobro da očekuje Narod Srbije? Nikolilić i Vučić su bili Radikali, a njihov šef je bio Šešelj- Četnički Vojvoda. Draškovićev ideol je Draža Mihailović, Krkobabić je prestar i hoće biti na vlast kao Tito. A Čedo Jovanović je spremio Miloševića u Hag. Zaista će mo imati ” Demokratsku Vladu “. Čista DESNICA, kakve nema nigde u EU.

  7. U Ustav latinica, iz Ustva preambula o KIM, i konačna predaja, regonalizacija i raspad po nalogu jevroatlantista.
    Ekipa za rasturanje spremna :
    Nikolić-đetić, VUčić-medeni, Vuk, Čeda, Palma, Krkobaba,
    Ljajić i veliki graditelj Velja.
    Ko nedostaje tom “veliko umnom i časnom društvu” ?, tamburaš Čanak, prva violina Kostreš i Pajta / u rezervi BO-ta i Dačić /.
    Narod, on ne postoji, jer da postoji ovi nikad nebi dobili priliku za tako nešto !?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *