Уручене ВИРТУС награде за корпоративну филантропију

Награде за корпоративну филантропију ВИРТУС за програме одговорности према друштву у 2013. години уручене су у осам категорија, а главна награда за допринос на националном нивоу припала је компанији НИС

Ову компанију је за награду кандидовало Удружење за локални развој из Каменице за финансијску подршку локалним заједницама у којима НИС послује кроз програм друштвено одговорног пословања. Кроз тај програм под називом „Сарадња ради развоја“ НИС је 2013. године подржао 145 пројеката.
НИС је награду добио и за програм подршке науци и образовању „Енергија знања“, као и за акцију корпоративне филантропије у којој су запослени и компанија заједно за породилишта широм Србије купили 23 апарата за кардиотокографију (ЦТГ) дијагностички метод за праћење стања фетуса и тока порођаја.
„Изузетно нам је драго што смо добитници „Виртус“ награде. Последњих година НИС је напредовао у економском смеру и повећао учешће у буџету Србије са седам на више од 14 одсто, уколико у обзир узмемо и плаћање дивиденди. За нас је веома важно и да сваке године улажемо више у социјалне пројекте. Тако смо у последњих пет година уложили више од пет милијарди динара у различите програме – сарадњу са универзитетом, локалним заједницама, спорт и културу. НИС има српско порекло, име, срце, али европску будућност, и ако српске компаније желе да буду конкурентне на европском нивоу, потребно је да се понашају у складу са најстрожим европским стандардима. Ова награда ће сигурно утицати да још одлучније наставимо истим путем“, истакао је том приликом Кирил Кравченко, генерални директор НИС-а.
Поред главне награде за допринос на националном нивоу која је припала НИС-у, Еуробанк а.д. је освојио награду за допринос локалној заједници, Слободна зона Пирот за мало и средње предузеће, Телеком Србија за дугорочно партнерство између профитног и непрофитног сектора, Делта холдинг за доприносе социјалном укључивању, Концерн Бамби за најиновативнији пројекат, Банка Интеза за волонтирање и Екапија за медијски допринос.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *