Šainoviću 18, Pavkoviću 22, Lazareviću 14, Lukiću 20 godina

HAG – Haški tribunal pravosnažno je danas osudio bivšeg potpredsednika Vlade SRJ Nikolu Šainovića na 18 godina zatvora, policijskog generala Sretena Lukića na 20, generale VJ Nebojšu Pavkovića na 22 i Vladimira Lazarevića na 14 godina zatvora za zločine nad kosovskim Albancima 1999. godine.

Generalu Pavkoviću, bivšem komandantu Treće armije Vojske Jugoslavije, potvrđena je prvostepena presuda od 22 godine zatvora.

Šainoviću je kazna smanjena sa 22 na 18 godina, načelniku štaba MUP-a na Kosovu Lukiću sa 22 na 20, a Lazareviću, načelniku štaba Prištinskog korpusa, sa 15 na 14 godina.

Optužnicom je bio obuhvaćen i bivši predsednik Srbije Milan Milutinović, koji je prvostepeno oslobođen krivice po svim tačkama optužnice i nije bilo žalbi.

Bivši načelnik Generalštaba VJ Dragoljub Ojdanić osuđen je u istom predmetu na 15 godina zatvora, i takođe nije bilo žalbi. Ojdanić je prošle godine izašao iz zatvora, jer je odslužio dve trećine dosuđene kazne.

Jedan komentar

  1. Srbija je mnogo ucinila za ljude koji su se borili protiv americko-fasisticke koalicije zvane NATO pakt, obezbedila im je besplatnu hranu i prenociste, malo li je!? A kumovi su Seselju obezbedili i vise, cak i lekarsku pomoc: stan, hrana i sahrana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *