Постигнут договор, ветерани прекинули протест

БEOГРAД – Премиjер Ивица Дачић и представници Савеза удружења бораца договорили су се вечерас да се прекину протести бораца и да се заjеднички пронађе наjбоље решење, саопштено jе из владине Kанцелариjе за сарадњу с медиjима.

На састанку jе договорено да се у овоj години донесу измене и допуне Закона о борачко-инвалидскоj заштити коjе би обезбедиле статус борца и здравствено осигурање борцима.

Договорено jе да се, након обjављивања става Mеђународног суда у Стразбуру о питању ратних дневница, формира заjеднички тим Владе Србиjе и представника удружења са задатком да влади предложи динамику и моделе решавања проблема.

Kако се наводи, влада ће препоручити локалним самоуправама да обезбеде нормално функционисање удружења бораца и да у складу са своjим могућностима унапреде положаj бораца, ратних воjних инвалида и породица погинулих бораца.
“Посебно jе указана потреба да се пронађу решења за запошљавање деце палих бораца, ратних воjних инвалида и социjално угрожених и тешко оболелих бораца и да се приликом доношења социjалних програма у предузећима нарочито води рачуна о овоj категориjи радника”, наводи се у саопштењу.

Група чланова Удружења бораца Србиjе од 1990. до 1999. седам дана jе штраjковала глађу у Ваљеву, тражећи да надлежни испуне седам захтева укључуjући и исплату ратних дневница.

Један коментар

  1. Jos samo da se resimo ovih sladunjavo-ljigavio nasmesenih masnih.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *