Oбележена 55. годишњица кубанске револуциjе

ХAВAНA – У луци Сантjаго на Kуби, данас jе обележена 55. годишњица кубанске револуциjе, скупом на коjем jе председник Раул Kастро упозорио да се та земља суочава са идеолошким и политичким рушењем социjалистичког система.

Kастро jе у обраћању окупљенима рекао да “светски центри моћи препредено уводе на Kубу неолиберални и неоколониjални начин размишљања”.

Раул Kастро jе, међутим, нагласио да jе уверен да ће Kуба из такве ситуациjе изаћи као победник, пренео jе БиБиСи (ББЦ).
Kубански председник одржао jе говор на истом месту на коjем jе његов брат и бивши кубански лидер фидел Kастро, 1959. године прогласио победу над диктатуром фулгенсиjа Батисте.

Раул Kастро jе у говору поновио да ће Kуба бранити своjе право на самоопредељење и национални суверенитет и да неће заборавити да jе социjалистичка револуциjа била спроведена због сиромашних грађана.

Kастро jе рекао и да треба уложити напоре за усавршавање и продубљивање демократиjе на Kуби, следећи принцип да се народ консултуjе при доношењу свих значаjних одлука.

Председник jе оценио да Kуба сада има подршку земаља региона, jер представља симбол хуманизма и одбране принципа и етничких вредности, пренела jе агенциjа Синхуа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *