НИС доделио 37 стипендија

НИС је потписао уговоре о стипендирању ученика средњих школа, као и уговоре о стипендирању студената основних и мастер студија Рударско-геолошког факултета у Београду са представницима образовних институција

Стипендије на годину дана добиo je 21 ученик завршних разреда из Београда, Ужица, Пожаревца, Ниша, Ћуприје, Новог Сада, Крушевца, Пожеге, Крагујевца и Јагодине. Такође, потписани су уговори о стипендирању 16 студената основних и мастер студија Рударско-геолошког факултета у Београду, од чега је 14 на смеру Инжењерство нафте и гаса, а двојица су на мастер студијама на смеру Геологија нафте и гаса.
Министар просвете Томислав Јовановић рекао је на свечаности у Пословном центру НИС-а у Београду да су свака помоћ и улагање у школство и просвету у Србији, где су тренутно релативно мала улагања, непроцењиви.
„НИС иде корак испред, јер помаже високо образовање и развој науке у Србији. Доброчинство је у Србији традиционална врлина, коју је утемељио српски просветитељ Свети Сава. Улагање у младе је улагање у будућност. Захваљујем компанијама које улажу у науку и образовање, посебно НИС-у који кроз посебан програм ‚Енергија знања‘ стимулише развој тих области и очекујем да ће се и остале компаније у Србији угледати на НИС и улагати у науку и школство“, рекао је министар.
Декан Рударско-геолошког факултета Иван Обрадовић је том приликом истакао да је осим користи за студенте, програм стипендирања студената важан и за НИС, јер ће тако добити квалитетне и добро образоване младе стручњаке, који су одмах спремни да раде за компанију.
„Очекујем да ће ове стипендије студентима и ученицима отворити пут ка успешној каријери. Наш факултет је, уз сугестије НИС-а, већ иновирао свој образовни програм, како би се студенти што боље оспособили за могућност рада у тој компанији. НИС је претходно помогао у опремању информатичке учионице и развоју софтвера за учење на даљину, а заједнички радимо и на европским пројектима“, истакао је Обрадовић.