Vojislav Koštunica: Nema upornijeg i jačeg glasila

Dramatične promene zahvatile su Srbiju poslednjih šest godina, koje su dovele u pitanje i samu budućnost Srbije. Od kada su 2008. godine albanski separatisti jednostrano proglasili nezavisnost Kosova, a srpske vlasti najpre prećutno a zatim sve otvorenije postale saučesnik stvaranja nezavisnosti Kosova, gotovo da je sve od ekonomije pa do moralnih vrednosti krenulo naopako u zemlji. Raspad se oseća i vidi na svakom koraku. Drugačije i ne može biti kada se izneveri Srbija i kada Kosovo kao glavu zemlje izručimo strancima.
Nema upornijeg i jačeg glasila od „Pečata“ koje je u ovih šest godina bilo vernije Srbiji i njenim nacionalnim i državnim interesima. Tri stotine brojeva svedoče o neprestanoj borbi za istinu i svedoče o svakodnevnom rastakanju zemlje. „Pečat“ nije ustuknuo i nije prećutao nijednu veliku temu sa kojom se suočila Srbija. Ni odricanje od Kosova, ni pravljenje od Vojvodine države u državi, ni ekonomski i socijalni slom, ni neprestane pokušaje za promenu istorijske svesti naroda, ni trovanje naroda genetski modifikovanom hranom, ni nametanje parade ponosa kao najvišeg demokratskog principa. Tri stotine brojeva „Pečata“ služe na čast njegovoj redakciji i njenom uredniku. Siguran sam da će „Pečat“ nastaviti da osvetljava puteve i bespuća pred kojima se Srbija nalazi i da će odigrati veliku ulogu koju je preuzeo na sebe. Srdačno čestitam redakciji ovaj značajni jubilej.

Jedan komentar

  1. Koštunice, Dačić ti priprema hapšenje ?
    Kaže da si potpisom energetskog sporazuma sa Rusijom /vidi ti njega/ napravio izdaju državnih ineresa.
    Kako onda nazvati ovo što je on napravio u Briselu /predaja KIM i pride što još ide !?/, za što će dobiti Nobela ?
    Koja je to izdaja kad ga golicaju Nobelom ?
    Ima li kraja svemu što će taj uraditi da ga ne diraju za poslove sa Šarićem i bratijom, o koferčetu nećemo jer to sada sitan beznačajan lopovluk.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *