PEČAT NEDELJE

Godišnje nagrade Srpske asocijacije menadžera

Prvu nagradu u kategoriji Najbolji regionalni projekat u 2013. dobio je NIS za projekat benzinskih stanica u regionu

Srpska asocijacija menadžera dodelila je godišnje nagrade u osam kategorija. Prvu nagradu u kategoriji Najbolji regionalni projekat u 2013. dobio je NIS za projekat benzinskih stanica u regionu. U obrazloženju nagrade koja je dodeljena kompaniji što kroz svoju investicionu politiku najviše doprinosi promociji ovog dela jugoistočne Evrope kao poželjne investicione destinacije i kroz svoj rad najviše doprinosi daljoj poslovnoj integraciji regiona, navodi se da je NIS prva kompanija koja je otvorila kancelariju u Briselu, u EU posluje u Mađarskoj, Bugarskoj, Rumuniji i na taj način doprinosi evropskim integracijama i širenju Srbije u regionu.
NIS trenutno razvija premijum brend GAZPROM za širenje u regionu. Do kraja 2015. planira se puštanje u rad 250 benzinskih stanica GAZPROM u Srbiji i regionu, u šta će biti uloženo nekoliko stotina miliona evra.
„Za nas je ozbiljan izazov nagrada koju smo primili. Zahvalnost pre svega dugujemo potrošačima koji u nas veruju i zbog čega rastemo, potom našim akcionarima, Republici Srbiji i Gazprom grupi za podršku koju nam pružaju u razvoju naše kompanije u regionu i sasvim sigurno našim stručnjacima zbog kojih ostvarujemo tako dobre rezultate. Ovo je mogućnost da poboljšamo i unapredimo naše rezultate u budućnosti. Za pet godina smo dosta napredovali. Povećali smo kroz poreze i doprinose učešće NIS-a u republičkom budžetu sa sedam na 13 odsto i očekujemo da na kraju ove godine taj pokazatelj premaši 13 odsto. To nije kraj, nije čak ni sredina. Hvala na poverenju koje ste nam ukazali, a ja obećavam da ćemo uraditi sve što od nas zavisi da rastemo ubuduće“, rekao je Kiril Kravčenko, generalni direktor NIS-a.
Na svečanoj večeri dodele godišnjih nagrada SAM prisustvovalo je 300 zvanica iz poslovnog, političkog, kulturnog i medijskog života a nagrade su dodeljene u kategorijama: Najbolji poslodavac, Najbolji menadžer, Najbolji mladi menadžer, Najbolja institucija za obrazovanje i usavršavanje menadžera, Regionalni projekat godine, Najbolji poslodavac u kategoriji MSP i Najbolji novinar ekonomske redakcije. Takođe, dodeljena je i specijalna nagrada za najveći doprinos za razvoj i promociju liderstva među mladima.

Tribina o kosovu i metohiji

U okviru ciklusa javnih manifestacija na aktuelne teme, u nedelju 22. decembra u 18 časova u Zmaj Jovinoj 15, međusprat, u Beogradu, Beogradski kulturni klub i Istorijski projekat Srebrenica priređuju tribinu „Slobodni izbori – pod prinudom?“
Kako su ilegalni izbori pretvoreni u mehanizam za obespravljenje nealbanaca na Kosovu i Metohiji? Mogu li se birači Republike Srbije prisiliti da glasaju na izborima koje raspisuje nepriznata država? Sme li ih njihova država terati da učestvuju u takvom nelegitimnom procesu? Prema odluci Međunarodnog suda pravde u Hagu, imaju li Srbi, Romi, Gorani i ostali nealbanci pravo da proglase nezavisnost od samozvane „Republike Kosovo“ na isti način kao albanski secesionisti kada su se otcepili od Republike Srbije?
U okviru tribine biće premijerno prikazan film o toku prisilno održanih „izbora“ na KiM 3. i 17. novembra 2013.
Na tribini će nastupiti Sergej Belous i Midrag Zarković, očevici inkriminisanih događaja, i Aleksandar Pavić iz Udruženja građana „Nikad granica.“

Beogradski forum za svet ravnopravnih

„Problem statusa srpske pokrajine Kosovo i Metohija ostaje nerešen, bez obzira na briselski tzv. sporazum. Mirno i trajno rešenje biće moguće ukoliko se obezbedi puno poštovanje i primena Rezolucije Saveta bezbednosti UN 1244 (1999) i Ustava Srbije kojima se garantuje suverenitet i teritorijalni integritet Srbije. Uloga Saveta bezbednosti u obezbeđivanju pravednog i trajnog rešenja ne može se zameniti ulogom nijedne regionalne organizacije, bila to Evropska unija, NATO, ili neka druga. Ujedinjene nacije su jedina legitimna međunarodna zajednica, sve druge su samoproklamovane i nelegitimne. Teško je danas zamisliti rešenje bilo kojeg problema u Evropi bez učešća Rusije, pogotovu je to nemoguće protiv interesa Rusije. Politika SAD da se pritiscima na Srbiju rešavanje problema statusa Kosova i Metohije izmesti iz Saveta bezbednosti kao jedino nadležnog organa i formalno stavi pod okrilje EU, faktički u ruke SAD, VB i Nemačke, teško da može izdržati probu vremena. Verujem da će budućnost pokazati da je to bila loša procena i velika greška – opcija štetna ne samo za Srbiju već i za Evropu.“
Ovo su neke od teza iz uvodnog izlaganja Živadina Jovanovića na redovnoj godišnjoj skupštini Beogradskog foruma za svet ravnopravnih, održanoj 14. decembra 2013. u Beogradu.
Ovom događaju prisustvovali su i generalni sekretar Svetskog saveta za mir, sa sedištem u Atini, Iraklis Tsavdaridis, Vladika bački, gospodin Irinej Bulović, diplomatski predstavnici više prijateljskih zemalja akreditovani u Beogradu, predstavnici većeg broja nezavisnih, nestranačkih udruženja iz Srbije i srpskog rasejanja, predstavnici udruženja studenata Beogradskog i Univerziteta u Banjaluci, predstavnici više udruženja sa Kosova i Metohije i drugi.

Napad roja

Prošle srede, 11. decembra 2013, grupa od nekoliko desetina mladih okupila se u holu Filozofskog fakulteta u Beogradu kako bi sprečila da na tribini posvećenoj genetički modifikovanim organizmima, koju je organizovala Unija studenata Beogradskog univerziteta, govori Miroslav Živković, koordinator kampanje za Srbiju bez GMO, pokreta „Dveri“. Ova grupa bila je instruirana da uzvikuje parole: „Fašisti, fašisti“; „Dveri“ su fašisti“, „Sveti Sava je fašista“… Uvežbane agresivne kretnje levo-desno i snimanje aparatima i mobilnim telefonima, transparenti sa kukastim krstom, postavljanje ispred govornice, duvanje u zviždaljke i atmosfera linča, predstavljali su paradigmatičan primer delovanja instruiranih, organizovanih grupa u zlatnom dobu „tomahavk demokratije“. Pored Živkovića, koji je u okviru pokreta „Dveri“ značajno doprineo sprečavanju promene zakona koji nas je do sada štitio od GMO i otkrivanju GMO lobista, tribinu je napustila i novinarka Biljana Đorović, koja se godinama uspešno bavi problematikom GMO i načinima na koje korporacije u sprezi sa državama preuzimaju tržišta hrane uvodeći nebezbednu i po život opasnu hranu, uništavajući ekonomiju, prirodnu sredinu i život ljudi širom planete. Govornici su napustili tribinu ne želeći da nastupaju u situaciji u kojoj se reč „fašizam“ koristi za puka etiketiranja i progon protivnika Novog svetskog poretka.
Biljana Đorović, inače saradnica „Pečata“, kaže: „Akciju vidim kao deo šireg zahvata iza kojeg najverovatnije stoji GMO lobi, ogorčen zbog poraza koji je ovde pretrpeo. Mediji u Srbiji, preuzeti od strane globalista, okosnica su u procesu potpunog urušavanja države i uništenja naroda. Mehanizam ovakvih poduhvata razrađen je početkom veka u radu Denisa Bušnela, vodećeg naučnika u NASA „Lengli“ istraživačkom centru: „Strateška pitanja budućnosti / Ratovi budućnosti (do 2025)“ . U delu pod nazivom „Eksploatacija Si-En-En sindroma“ on opisuje kako medijski treba delovati na one koji su percipirani kao nosači otpora sprovođenju agende globalista. Operacija se naziva „napad roja“ – „Potopi Nosača(e) putem „napada roja“ – mediji sinhronizovano sa delovanjem grupa za pritisak, grupama fronta ili izvođačima fols fleg operacija sprovode operacije „potapanja“ protivnika. „Metod je vidljiv iz izveštavanja sa ovog skupa u interpretaciji Ringijerovog „Blica“, „24 sata“, „Peščanika“ i drugih medija koji su me predstavili kao „simpatizera klerofašističke organizacije „Obraz“ sa kojom nemam nikakve dodirne tačke. Blic je u etiketiranju otišao najdalje kada je u naslovu teksta napisao: „Studenti oterali govornike „Dveri“ i „Obraza“. Reč je o primeni klasične psihološke operacije „ubijanja karaktera“ u kojoj se lepljenjem etiketa nastoji da umanji autoritet beskompromisnih istraživača koji su razotkrili mehanizme, grupe fronta i pojedine lobiste koji imaju obavezu da stanovnike Srbije izlože „semenu uništenja“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *