Николић: За лепшу, срећниjу и успешниjу 2014, са више деце

БEOГРAД – Председник Србиjе Tомислав Николић пожелео jе грађанима Србиjе много лепшу, срећниjу и успешниjу нову 2014. годину, уз очекивање да ће, уколико се оствари све оно што се планира, моћи да кажу да jе то била година у коjоj се доста тога урадило.

“Не желим грађанима да уливам превелику лажну наду. Mогу, међутим, да кажем да су наше тешкоће делимично иза нас, а да очекуjем да током године пред нама у приличноj мери остану иза нас”, рекао jе Николић у изjави Танјугу.

Према његовим речима, уколико би се све оно о чему се интензивно разговара и што Влада Србиjе износи у jавност остварило онако како jе замишљено, грађани Србиjе имали би право да коначно jедном кажу: “Па добро, нису ово била само обећања, ово jе била година у коjоj се доста тога урадило”.
“Променили смо односе, променили смо схватања о томе шта jе живот и како се у Србиjи треба борити за сваки нови дан, за свако ново радно место, за сваки осмех коjи може да се изазове на лицу”, рекао jе председник.

Николић jе оценио да ће бити отклоњене “извесне потешкоће” коjе постоjе у Влади Србиjе и после њене реконструкциjе, нагласивши њену “потпуну посвећеност раду” на неколико циљева.
“Mи заиста желимо искрено да будемо чланови EУ, да отворимо преговоре и да њима отклонимо све недостатке коjе Србиjа има. Желимо и да завршимо разговоре са Приштином на наjбољи могући начин, поштуjући оно што нам jе народ поверио када нас jе изабрао, а то су суверенитет, интегритет, достоjанство, Србиjу као чланицу УН…”, поручио jе председник.

“EУ jе циљ зато што jе то jедно организовано друштво – друштво у коме се поштуjу и правда и правичност и људска права, коjе jе уређено у потпуности тако да држава мисли о народу, а не да jе се народ боjи”, рекао jе Николић.

Oн jе поново истакао жељу да Србиjа сачува сва стара и отвори нова приjатељства.
“Никада нећемо одустати од тога да су наши велики приjатељи и изван EУ, да су наша велика тржишта, снабдевачи сировинама, енергентима и изван EУ, да су наша традиционална приjатељства на коjима имамо тржишта за скоро све производе и за све оно што произведемо у Србиjи и изван EУ”, рекао jе председник.

Покренули смо много тога што jе стаjало, таворило, зато што су све досадашње владе биле нестабилне и размишљале о томе да ли могу да повуку jош неки популаран потез, приметио jе председник и закључио:
“Mислим да сада имамо на власти људе коjи су спремни да повуку и несимпатичне потезе, да због њих евентуално имаjу и краткотраjни или вишемесечни пад популарности, али када год се налазите у тунелу, увек гледате тамо где jе излаз и гледате да до њега стигнете, без обзира на препреке коjе вас у њему чекаjу”.

Председник Србиjе пожелео jе свим грађанима Србиjе много лепшу, много срећниjу, много успешниjу, са много више деце, нову 2014. годину.

2 коментара

  1. Sve to lepo zvuci, makar na papiru, ali EU cak ni na papiru ne zvuci lepo. O kakvom uredjenom i tako dalje drustvu prica ovaj covek?! Svi se uporno trude da nas vaspitaju i nateraju da razmisljamo njihovim zatrovanim politikantskim mozgovima. Predsednice, sto dalje od EU! Srbija ce preziveti i glad i zedj, ali EU nece. EU ce nam satreti korenove, ubiti nam dusu i istoriju, ubija nam istinu i postojanje. Hvala, Predsednice, na zeljama, ali one nisu bas sve lepe.

  2. Nikolić:: Za lepšu, srećniju 2014. Kako za koga. Za Kosmetske Srbe je neizvesno. Oni su otkačeni i odbaččeni od Srbije sa sve teritorijom! Izdajom i predajom Kosova i Metohije Nikolić-Dačič-Vučić su zabili nož u ledja Srpskom Kosmetu! Sve što oni danas politikki izjavljuju deluje provokativno i izdajnički za sve srpske patriote. Unapred se zna da oni jedno govore a na terenu drugo rade!
    – Nikolić o Evropskoj Uniji govori u superlativu, društvo u kome se poštuju pravda, pravičnost i ljudska prava (!)? – A zašto se sva ta evropska prava i pravda ne poštuju Srbima na KiM? ZAŠTO E. unija i Srbija prihvataju REALNOST na Kosovu proizvedenu višedecenijskim albanskim separatističkim fašizmom i etničkim čišćenjem Srba – i daju Albancima za pravo (realnost) da otmu celu teritoriju od Srbije!!! Od vekovne Srpske teritorije barem pola je moralo da pripadne Srbiji (dva ENTITETA) da bi Srbi zaštitili svoj fizički i teritorijalni opstanak od separatističkog fašizma?
    – Takodje je kontradiktorno i provokativno od Nikolića da stalno potencira da je narod njima (Dačiću-Vučiću-Nikoliću) na izborima poverio na čuvanje integritet, suverenitet i dostojanstvo Srbije – a upravo su oni pogazili i izdali integritet i dostojanstvo Srbije otsecanjem i predajom KiM?
    – NIKOLIĆ nema moralno pravo da govori o dostojanstvu Srbije kada ga je on lično pogazio i ponižio time što (kao predsednik Srbije) –
    ne sme da udje na Kosovu bez kosovskog pasoša i odobrenja Hašima Tačija, i to sa posebnom molbom preko Evropske unije da se zamoli Hašim Tači da da odobrenje(!)?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *