Николић: Питаjте Динкића за аферу Виногради

KРAГУJEВAЦ – Председник Србиjе Tомислав Николић изjавио jе данас да jе за “аферу Вршачки виногради” одговоран некадашњи министар финансиjа Mлађан Динкић, и додао да jе цела та афера “измишљена” како би “пропала” његова посета Kини, реализована краjем августа ове године.

“Mи смо то све некако регулисали, одложили решавање са кинеским партнером, али, питаjте господина Динкића, ако се усуђуjе да говори лоше о председнику Републике, ко jе створио проблем, ко jе измислио уредбу да у току дана можете да обавите три лицитациjе и да за трећину почетне цене истог дана продате некоме, ко jе то продао кинеском партнеру, ко jе дао све елементе за уговор, и зашто се све крило до пред два дана пред моjу посету да они коjи су и правили уговор да га не потпишу”, рекао jе Николић новинарима.

Николић jе додао да “цела Влада зна” како jе дошло до проблема са продаjом предузећа Вршачки виногради кинеском купцу. Oн jе запитао да ли би могао да буде одбиjен купац да jе коjим случаjем дошао из неке западне земље, а не из Kине:
“Покушавам да створим добар однос са свим државама у свету и неприjатно jе када имате партнере из Kине коjима држава може да каже да неће да потпише оно што jе договорено. Питам се, да jе био партнер са Запада, да ли би исто њему рекли”, упитао jе Николић.

Председник Србиjе приметио jе да Динкић треба да одговара пред “неким другим органима” због стања у економиjи, а поручио му jе – “да га се окане”.
“Због свега онога што се у Србиjи у економиjи дешавало мислим да Mлађан Динкић треба да одговара пред неким другим органима. Нека се окане тога да покушава да “дохвати” изабраног председника Републике”, закључио jе Николић.

2 коментара

  1. Гос. Димкић је био министар а сад је саветник ВАШЕМ политичком
    сину.Адреса за питање је први подпредседник владе Србије. у том
    грму лежи ???

  2. Predsednice Nikolicu, glasao sam za tebe al ne da se na taj nacin branis od jedne lopuze kakav je Dinkic. Ocekivao sam da ce svi oni da zaglave prdekanu a ne da se sprdaju sa tobom. Pa kada predsednik republike zna ,,da dinkic treba da odgovara pred nekim drugim organima…,, STA SE CEKA????????

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *