Kравченко: НИС уложио пола милиjарде евра у 2013.

БEOГРAД – Нафтна индустриjа Србиjе (НИС) реализовала jе у 2013. инвестициони програм вредан више од пола милиjарде евра, а улагања НИС-а у 2014. у развоj компаниjе ће бити на истом нивоу као током ове године, наjавио jе данас генерални директор НИС-а Kирил Kравченко.

“Година 2013. jе била добра за НИС jер смо постигли значаjне резултате. Уплате у буџет смо повећали за четвртину у односу на претходну годину, тако да ће удео НИС-а на краjу ове године у укупним приходима државе бити више од 13 одсто, што jе готово дупло више него пре пет година,” навео jе Kравченко, у новогодишњоj изjави Танјугу.

Стратешки циљ НИС-а у 2014. остаjе ширење у региону Балкана, како у области истраживања и производње, тако и у области развоjа малопродаjне мреже, наjавио jе Kравченко и додао да ће компаниjа у следећоj години наставити са увођењем иновациjа у све процесе рада, смањењем унутрашњих трошкова, повећањем ефикасности, уз истовремено очекивани благи раст производње, прераде и промета.

Истакавши да jе НИС у 2013. улагао у развоj компаниjе, путем примене нових технологиjа у све сфере пословања, Kравченко
jе напоменуо да jе у овоj години НИС запослио 200 младих људи без радног искуства, помогао очувању више хиљада радних места и креирању нових послова, кроз ангажовање домаћих фирми, као подизвођача.
“Заjедно смо ефикасно реализовали инвестициони програм, вредан више од пола милиjарде евра, кроз улагања у развоj компаниjе путем примене нових технологиjа у све сфере пословања. Tакви резултати не би били могући без сарадње оба акционара,
Гаспромњефта и Владе Србиjе, коjи све одлуке у вези са НИС-ом заjеднички доносе,” указао jе Kравченко.

Oн jе оценио да jе 2013. истовремено била и тешка година, jер криза не jењава, а ни следећа година неће бити претерано лака, али ће НИС дати све од себе да оствари резултате као у овоj години, уз улагања коjа ће бити на истом нивоу као током 2013.
“Улазимо са оптимизмом у 2014. годину, jер као што каже jедна стара пословица – успех jе резултат мудрог избора и добре припреме,”поручио jе генерални директор НИС-а.

Oн jе посебно захвалио потрошачима, коjи НИС-у поклањаjу своjе поверење, као и запосленима у компаниjи, jер су професионалци коjи даjу све од себе да предузеће ради што боље.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *