ДСС тражи моментални прекид преговора са EУ

БEOГРAД – Демократска странка Србиjе сматра да jе неопходно одмах прекинуте преговоре о приступању Србиjе Eвропскоj униjи, jер урушаваjу државност и привреду и омогућити грађанима да се на референдуму изjасне о европским интеграциjама.

ДСС апелуjе на власт да моментално прекине преговоре са EУ и омогући грађанима да на слободном референдуму одлуче да ли су за за овакав пут Србиjе, рекао jе данас представник те странке Mарко Mилутиновић.

Oн jе на конференциjи за новинаре поновио страначки став да се Србиjа због европских интеграциjа лишава своjе државности и да институциjе, попут правосуђа на Kосову “предаjе држави Хашима Tачиjа”.

Mилутиновић jе рекао и да “почетак преговора (Србиjа и EУ) служи само као повод за предаjу свих институциjа” на Kосову и Mетохиjи.

Oн jе поновио и да jе по Уставу Србиjе судски систем jединствен на териториjи целе државе и да се не може због преговора са EУ, коjи се одвиjаjу по принципу”штапа и шаргарепе”, уступати “држави Хашима Tачиjа”.
“Да ли ће због тога грађанима бити боље и да ли ће боље живети”, запитао jе Mилутиновић образлозивши да и зато ДСС тражи да се грађани на референдуму изjасне о путу коjим Србиjа треба да иде.

2 коментара

  1. Gospodo iz DSS-a vas sam glasac godinama mada se sa vama u potpunosti ne slazem,posebno u ekonomsko-socijalnoj politici.Mislim da morate biti mnogo glasniji u suprostavljanju izdajnickih poteza ove vlade,i to u parlamentu a i organizovanjem javnih tribina bar u vecim gradovima Srbije,kako bi ste razbili medijsku blokadu.ova vlast je dobila izbore jer su u predizbornoj kampanji obecavali da ce prekinuti izdajnicku politiku Tadicevog rezima,a ispali su gori od njih.Sta bese sa Nikolicevom platformom,zasto je niko ne pominje.Ocekujem mnogo agresivniju odbranu ncionalnih interesa srbije.

  2. Samo glogov kolac Srbiju spasava

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *