Napadnut Krstmir Pantić

KOSOVSKA MITROVICA – Dvojica maskriranih napadača sinoć  su oko 21.50 napali u Kosovskoj Mitrovici kandidata Građanske inicijative “Srpske” za gradonačelnika ovog grada Krstimira Pantića.

Pantić je u izjavi Tanjugu rekao da se incident dogodio ispred njegove zgrade u Kolašinskoj ulici u severnom delu Mitrovice kada su dvojica maskiranih napadača nasrnula na njega.
“Sreća je da sam kod sebe imao torbicu za koju su napadači pretpostavljam pomislili da je oružje i nakon nekoliko udaraca pobegli. Ne znam tačno, ali mislim da se radi o mlađim osobama starosti do 20 godina”, dodao je Pantić.

Pantiću je lekarska pomoć ukazana u mitrovičkoj bolnici gde mu je sanirana povreda na bradi i on je nakon ukazane lekarske pomoći pušten kući.

Krstimir Pantić je jedan od petorice kandudata za gradonačelnika ovog grada na lokalnim izborima u nedelju.

 

Vulin: Kukavički napad onih koji hoće etničko čišćenje

 

Ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju osudio je napad na Krstimira Pantića, rekavši da je to kukavički napad kojem će se obradovati samo oni koji ne žele da se zajednica srpskih opština ikada formira.

Vulin je u izjavi Tanjugu rekao da je ovaj kukavički napad mogao da učini samo neko ko iskreno mrzi Srbe i ko hoće da se proces etničkog čišćenja Srba spovede do kraja.
“Jedini mogući motiv napada na poštenog, porodičnog i vrednog čoveka jeste njegova borba da Srbi preuzmu svoju sudbinu u svoje ruke. Niko se ovome neće više obradovati od neprijatelja Srba i onih koji ne žele da se Zajednica srpskih opština ikada formira i da Srbi budu svoji na svome sa svojom vladom i državom”, ocenio je Vulin.

On je naveo i da se divi hrabrosti Pantića i pozvao Srbe da stanu i budu uz kandidata liste Srpska i izdrže i ne dozvole da vlast osvoje oni koje Srbi ne žele.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije je saopštila da je “užasnuta vešću” o napadu na Krstimira Pantića.
“Najoštrije osuđujemo napad na gospodina Krstimira Pantića i pozivamo EULEKS i OEBS da učine sve kako bi se krivci što pre pronašli, jer je potpuno jasno da privremene vlasti u Prištini to neće učiniti, kao što ni do sada nisu rasvetlili aposolutno ni jedan zločin počinjen nad Srbma u Pokrajini”, navodi se u saopštenju.

Takođe, Kancelarija za Kosovo i Metohiju poručuje srpskom narodu na Kosovu i Metohiji da ih teror i nasilje ne smeju pokolebati, “već da nas sve zajedno to mora učvrstititi u odluci da u nedelju izađemo na lokalne izbore i izaberemo svoje najbolje predstavnike”.
“Samo to će biti garancija da će Srbi na Kosovu i Metohiji moći da ostanu i opstanu”, navodi se u saopštenju.

Jedan komentar

 1. Tko ucestvuje na izborima fantom drzave KOSOVO, mora da prihvati i pravila iste drzave. Ove batine spadaju u ta “pravila”!!!!!
  …………”Niko se ovome nece vise obradovati od neprijatelja srba,
  i onih koji ne zele da se zajednica srpskih opstina ikada formira i da srbi budu svoji na svome sa svojom vladom i drzavom” !Zavrsen citat:Aleksandar Vulin. Gospodin Vulin je ” IZGUBLJEN U SVEMIRU”
  “zajednica srpskih opstina” u cijoj drzavi?????
  “svoj na svome”………..hoce reci “svoj” u kosovskoj drzavi????
  “svoja vlada i drzava” da li vlada u Pristini (svoja) ili ona u Beogradu????????????”Da li drzava Srbija ili fantom drzava Kosovo?
  Sve je pomjesao Vulin……….jos jedanput IZGUBLJEN U SVEMIRU!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *