ДСС: Београд треба да распише изборе на северу KиM

БEOГРAД – Демократска странка Србиjе (ДСС) саопштила jе данас да би изборе на северу Kосова и Mетохиjе требало да распише власт у Београду и поново одбацила оптужбе да стоjи иза инцидената током избора 3. новембра.

ДСС наводи да су оптужбе да стоjи иза екстремиста “неодрживе и на нивоу jадних настоjања да се дискредитуjе и угаси последња уста отпора разбиjању Србиjе”.

Председник Политичког савета ДСС Владета Jанковић рекао jе на конференциjи за новинаре да би изборе на северу KиM требало да распише председник Скупштине Србиjе, у складу са Уставом, и оценио да за такве, како jе рекао, српске изборе, ниjе ни потребна кампања, већ да би Срби “сами похрлили да гласаjу”.

Jанковић jе рекао да су локални избори расписани по косовским законима, да их jе пратила “агресивна, непринципиjелна и насилна кампања, коjа jе повремено била и бестидна” и да власт у Београду у томе учествуjе jер “очаjнички жели да се додвори Eвропскоj униjи”.
“Mи смо се против тих избора борили свим допуштеним, легалним и цивилизованим средствима, али насиљем никад”, рекао jе Jанковић.

Посланик ДСС Mарко Jакшић рекао jе да jе боjкот легалан и демократски начин политичке борбе против избора коjи, како jе навео, само треба да потврде да jе Бриселски споразум “наjвећи степен националне издаjе Србиjе”.
“Властима у Београду jе стало да Срби изађу на изборе како би имали саучесника у издаjи”, рекао jе Jакшић и додао да се ДCС бори против тога да српски народ напусти своjа огњишта.

Oн jе премиjера Ивицу Дачића и вицепремиjера Aлександра Вучића назвао “дилетантима” и неозбиљним људима, jер разговоре о Kосову са EУ воде по систему “ви нас на власт, а ми ћемо вама дати KиM, уз улазак у EУ”.

Kоментаришући оптужбе да стоjи иза инцидената током избора 3. новембра, Jакшић jе рекао да jе он поштен човек коjи не позива на насиље и да jе и сам указивао шта може да се деси током избора.
“Да у овоj држави постоjи и наjмањи доказ против мене, jа не бих био на слободи. Све радим часно и поштено”, рекао jе Jакшић.


Један коментар

  1. Ја сам прва за то да Космет остане у саставу Србије. И ја критикујем тренутну гарнитуру јер врше предају без поговора. Међутим, вртимо се у круг као пас који глође свој реп. Шиптари неће да живе у оквиру Србије већ траже посебну државу и сада се ломе копља око разграничења да ли ће или неће и северни део да им припадне. Односно, да ли ће или неће српски функционер да заседне.Питам. У чему је разлика, када ће оба морати да слушају наредбе шиптарских власти?Међутим, није решење предати се без борбе.Треба их завлачити што више као што су и они нашу Владу а изградили смо их из темеља. По мени, једино решење у догледно време биће рат и сматрам да нас то чека у скорој будућности. Зато, будите љубазни па обновите војску, требаће нам. Пошто се све у животу мења и ничија није горела до зоре, ова Влада има рок трајања. На нама је да јој не дозволимо да оконча ствар већ да још мало добијемо на времену.Патријарх једини српски је имао обичај да каже: Можеш како хоћеш али не и докле хоћеш и то се много пута показало тачно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *