Дачић: Договорени координисани наступи с Русиjом у УН

ЊУJOРK – Премиjер Србиjе Ивица Дачић изjавио jе данас у Њуjорку, пред седницу Савета безбедности УН о Kосову, да jе разговарао са амбасадором Руске федерациjе у УН Виталиj Чуркином и да jе договорено да наступи Србиjе и Русиjе у Уjедињеним нациjама буду координирани када су на дневном реду питања од заjедничког интереса.

“Руска федерациjа у потпуности подржава ставове Србиjе када jе у реч о Kосову и Mетохиjи и ти ставови се огледаjу и у нашем противљењу да Унмик мења своjе капацитете и у залагању да Унмик и Kфор и Eулекс остану што дуже на KиM, као и да се до краjа спроведе истрага о трговини људским органима”, рекао jе Дачић.

Са Чуркином се, како каже, састао у оквиру припреме данашње седнице Савета безбедности Уjедињених нациjа посвећену ситуациjу на Kосову и Mетохиjи и да jе амбасадора Руске федерациjе у УН информисао о току бриселског процеса као и о свим проблемима коjи су постоjали у његовоj имплементациjи.
“Информисао сам га о локалним изборима коjи су одржани на Kосову и Mетохиjи, затим о принципиjелном ставу Србиjе да jе диjалог коjи се води у Бриселу буде статусно неутралан и не утиче на принципиjелан став о непризнавању jеднострано проглашене независности KиM”, рекао jе Дачић.

Премиjер Србиjе каже да jе договорено да наступи Србиjе и Русиjе у Савету безбедности и уопште у УН буду кординирани када су на дневном реду питања од “нашег заjедничког интереса”.

Oн каже да су међусобно изразили задовољствио због успешног тока билатералних односа и стратешког партнерства коjе се не само у политичком него и у економском смислу гради између Русиjе и Србиjе.

Дачић jе jуче, на почетку дводневне радне посете СAД, о ситуациjи на KиM и спровођењу бриселлског споразума разговарао са сталном представницом СAД при УН Самантом Пауер.
“Позитивно jе оцењена чињеница да jе у миру одржано поновљено гласање у северноj Kосовскоj Mитровици и поздрављени су напори Србиjе ка Eвропскоj униjи, ка добиjању што пре датума за одржавање прве међувладине конференциjе”, рекао jе премиjер.

“Aмеричка администрациjа jе веома позитивно опредељена према развоjу наших билатералних односа”, рекао jе Дачић.

5 коментара

  1. Мислила сам да имам јак стомак и да ћу успети да дам коментар али нисам у стању тренутно трчим до купатила да се исповраћам.

  2. Ne vjerujem Dacicu ovo sto je rekao………………Samo za domacu javnost moze da LUPA o BRISELSKIM SPORAZUMIMA I STATUSNOJ NEUTRALNOSTI.BRISELSKI SPORAZUM je diagonalno suprotan STATUSNOJ NEUTRALNOSTI.Taj sporazum vodi ka priznavanju DRZAVE KOSOVO!!!!!!!!!!
    Prema tome tako nesto nije LUPETAO RUSKIM sagovornicima!!!!!!

  3. У међувремену ми је боље па сам разумела, да се по овоме што је рекао да закључити да Русе занима северни део куда би требао да прође јужни ток или можда грешим јужног тока неће ни бити.А јесте ли баш сигурни да опет није нешто пио.Последња изјава да је америчка администрација задовољна развојем билатералних односа.А зашто не користе српски када дају изјаву за штампу па уместо речи билатерални која се користи у међународном праву кажу оно што значи међународни односи између две државе.Ја његове билатералне односе доживљавам овако. Дошао трговац Дачић на светску пијацу потерао своје стадо и понудио на лицитацију. Седи трговац Тачи, као овлашћено лице од стране главних купаца и одређује која је роба за куповину а која није.Десило се да се нешто оваца што погубило што покушало да побегне.Али добри пастири са својим чуварима са псима су то све средили, овце поново утерали у тор и сада преговарају о њиховој судбини. Пошто свака роба има цену посао ће бити склопљен .Ко да више.По завршетку трговине трговац Дачи враћа се у главни штаб да преда пазар главном благајнику и део узме за себе.део стада који је остао непродат и служи за приплод, ће да се размножи и увећа како би и убудуће имало са чим да се тргује. Да би овце брже напредовале увешће им се у исхрану под обавезно ГМО, а у међувремену да би им месо било крто и укусно пушта ће им се забавни програм типа Фарме да би могле весело да блеје.А премијер ће да метне прст у уво и да раздрагано запева овчицама Ко би реко чуда да се десе да Миљацка мостове однесе.Главни газда ће да трља ручице и пући усташца не верујући рођеним очима колико је леп и паметан.А ја ћу да одем негде да се убијем или ми је можда боље да блејим јер су ме убедили да ни трава коју пасем није моја нити сам ја своја нити је мој живот мој, а искрено незнам више ни ко сам ни шта сам ни да ли сам будна и сањам, па ћу да се пробудим и да схватим да је ово само ружан сан.. Наставак следи….

  4. SVAKI KOMENTAR JE SUVISAN….10+…BOG TI ZDRAVLJA DAOPOZDRAV IZ RF…BOG CUVA SRBE SA MAJKOM ROSSIJOM.

  5. Са Русијом можемо сачувати себе и своју државу. Са ЕУ и НАТО губимо себе и своју државну самосталнос. Са Русима смо једно недељиво православно братство.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *