Vrbas: SNS 40,41% , SPS 23,23%, DS 18,35% glasova

VRBAS – Na lokalnim izborima u Vrbasu, na osnovu 50 odsto obrađenih glasova, Srpska napredna stranka osvojila je 40,41 odsto glasova, socijalisti 23,21 odsto, a Demokratska stranka 18,35 odsto glasova. Izlaznost je bila veća od 60 odsto.

Opštinska izborna komisija nema informacije o “bitnijim povredama” izbornog postupka.

Pet od osam prijavljenih lista nije prešlo cenzus, pokazali su nezvanični rezultati na osnovu prebrojanih glasova na 32 od 36 biračkih mesta.

Prema nepotpunim podacima kojima raspolažu strančki predstavnici u biračkim odborima, ispod cenzusa su koalicija LDP-LSV, grupa građana Svi zajedno-Socijaldemkratski savez-Branislav Petrović, lista D S S-Asocijacija mladih Vrbas, Srpska radikalna stranka i Grupa građana Dveri-Za život Vrbasa-Ivan Kostić.

Posle objavljivanja preliminarnih rezultata lokalnih izbora u Vrbasu, na kojima je Srpska napredna stranka osvojila oko 40 odsto glasova, simpatizeri i glasači te stranke slavili su na ulicama grada, organizujući kolone vozila.

Dok su vozila, okićena zastavama Srbije i SNS, uz trubljenje promicala Vrbasom, u stranačkim prostorijama naprednjaka takođe se slavilo, a da čestita lideru stranke Aleksandru Vučiću izbornu pobedu sa sprata iznad sišao je i potpredsednik SPS-a Dušan Bajatović.

2 komentara

  1. Zaista,razloga za slavlje ima dosta.Čedini i Čankovi nisu pobedili,to je jedino dobro.Ali,šta to donosi običnom čoveku?Šta se učinilo za dobrobit šire zajednice.Nama ostaju pretnje o težini života,o štednji,koja je nerealna,o diktatu tuđina,i samoubistva siromašnih,na koje se niko ne osvrće.Pitam ponovo,da Vučić kaže,koliko brojčano,ljudi mora umreti od nemaštine,koliko,žrtvovano na oltar “sreće”ulaska u EU,u koju, nadam se nikada nećemo ući.Luna.

  2. Očigledno Košava goni od jedne krajnosti u drugu. Političke
    zrelosti nema jer daje ima nebi glasali za svoju propast.
    Vučić ima za cilj vladavinu po diktatu EU NATO IMPERIJE. Dobro
    je dasu skinuli DS i Čankove čanko lizce. DSS mora se debelo zamisliti o svojoj politici, samo kritikovati a ništa konkretno
    uraditi dalo im je odgovor.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *