ВОЈИСЛАВ КОШТУНИЦА: ПРЕДСЕДНИК УСТАВНОГ СУДА НА НАЈПРИМИТИВНИЈИ НАЧИН ОБМАЊУЈЕ ЈАВНОСТ

Прва обавеза председника Уставног суда је да говори истину и не обмањује јавност. А садашњи председник Уставног суда Драгиша Слијепчевић управо износи најгрубље неистине и тиме себи одузима право да буде председник Уставног суда.

Најпре председник Уставног суда Драгиша Слијепчевић на најпримитивнији начин обмањује јавност тврдећи да је Влада Србије коју сам водио могла да укине уредбу о преласку границе са Косовом. То Влада Србије коју сам водио није могла да уради пошто је бриселски споразум на основу којег је донета противуставна уредба потписан неколико година пошто је ДСС већ била у опозицији.

Зашто се на недостојан начин Слијепчевић прави да не разуме да спорна Уредба коју је Влада донела 23. децембра 2011. године намеће противуставну обавезу да се административна линија између Србије и Косова поштује као међудржавна граница. Зашто Уставни суд мучки ћути о овој противуставној Уредби. Чему служи Слијепчевићево помињање ранијих уредби које су биле у сагласности са Уставом, и његово упорно одбијање да се изјасни о спорним уредбама. Тако се не понаша председник Уставног суда, већ неко чији је једини циљ да послушно испуњава захтеве власти.

Један коментар

  1. Vojislav Kostunica – NAJTRAGICNIJA licnost savremene srpske povjesti:
    Zajedno sa “euro-nato-prijateljima”snagom $ srusio SLOBODANA MILOSEVICA (citaj “porodicni dragulji”.
    Zajedno sa DS otoceo “ubijanje SRBIJE”!
    I dok je SRBIJA unistavana naocigled svih, pa i njega, nije htjeo da je spasi koalicijom sa RADIKALIMA.
    Prije nego sto je njegov DSS postao beznacajna parlamentarna partija, oni isti koji su “srusili” a poslije i fizicki likvidirali MILOSEVICA,razbili su i RADIKALE preko VUCICA i NIKOLICA….(sta i kako radi NAPREDNA STRANKA svima je jasno)
    Sada su uzaludne intervencije KOSTUNICE , bilo USTAVNOM SUDU, bilo PARLAMENTU. Sada je toliko slab i beznacajan………………….a prije raspada RADIKALA, tolike duge godine, mogao je spasiti SRBIJU bez ikakvih problema…….
    Ukoliko ovaj covjek vjeruje u B O G A ima se cega plasiti……

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *