Vulin pozvao Srbe da izađu na izbore

RANILUG – Ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je danas u Ranilugu da se Srbija vraća tamo gde smo mislili da je nikada neće biti i da Srbi na lokalnim izborima na KiM treba da glasaju za listu “Srpska”.

Vulin koji je ujedno i direktor Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju razgovarao je u Ranilugu sa kandidatima za gradonačelnike, nosiocima izbornih lista na listi “Srpska” i predstavnicima organa lokalnih samouprava iz Kosovskog pomoravlja.

On je nakon sastanka istakao da se nada da su građani svesni da svi zajedno stojimo pred istorijom i da je ovo što se dešava i što će se dešavati u narednih mesec i po dana “novi početak”, a da se “Srbija vraća tamo gde smo mislili da je nikada više neće biti”.
“Ovo je početak stvaranja Zajednice srpskih opština, ovo je početak povratka naše Srbije. Nijedno radno mesto koje je Srbija do sada finansirala neće biti ugašeno, znam da vas to najviše brine i zato hoću da vam to kažem”, rekao je Vulin.

On je istakao da zna koliko je teško i kako žive Srbi na Kosovu i da bez Srbije i njenog finansiranja život ovde nije moguć.
“Imate svoju listu, “Srpska” se zove, imate svoju državu, državu Srbiju koja je stala iza te liste. Ovde će doći najviši državni funkcioneri Srbije da vam stegnu ruku da vam se zahvale što ste ostali, što imate hrabrosti da budete tu gde jeste, što ste sačuvali pravo da ponosno govorimo ono što govorimo, da podelimo muku i radost”, poručio je Vulin u Ranilugu.

On je kazao da se trećeg novembra glasa za “Srpsku” a da se četvrtog novembra stvara istorija.
“Ili ćete stvoriti uslove da naša deca žive bolje i pravednije nego što smo mi živeli, ili nas neće biti. Nemamo pravo na popravni. Nemamo pravo da izgubimo budućnost naše dece i glasamo pogrešno”, rekao je Vulin.

Kako je dodao, nemamo pravo da mali Mateja, dečak koji se našao u njegovcoj blizini, nema školu na srpskom jeziku, da nema Dom zdravlja, da nema svog gradonačelnika, svog sudiju i svog policajca.
“Tamo gde nismo imali gradonačelnika, sudiju i policajca nemamo ni Mateju da ga sačuvamo. Hajde da ga sačuvamo tako što ćemo pobediti. Trećeg novembra se glasa za “Srpsku” a četvrtog novembra se stvara Srpska”, rekao je Vulin.

Vulin je obišao ranije danas i sela Gornje Kusce i Pasjane u opštini Gnjilane gde je imao kratak susret sa građanima iz ovog dela Kosova i Metohije.

Jedan komentar

  1. Šta je ovo Vulin u koga sam mogao da se zakunem da je ispravan, govori kao da je bio na kursu orvelovskog novogobora!!! Sve je obrnuto od onoga šta kaže!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *