Стефановић: Градоначелник не мора да буде из СНС

БEOГРAД – Српска напредна странка (СНС) ће наредних дана разговарати са коалиционим партнерима и покушати да формира власт у Београду орочену на шест месеци, а после тога би требало да буду расписани избори.

“Напредњаци имаjу план и стручне и квалитетне људе коjи би у наредних пола године, до избора, могли да воде Београд””, рекао jе у интервjуу за данашњи “Блиц”, председник Београдског одбора СНС и нагласио да градоначелник не мора да буде из редова напредњака, иако се не либе одговорности.

На питање да ли имаjу подршку Д С С, без коjе у главном граду ниjе могуће формирати власт, Стефановић jе рекао да веруjе да ће се у Д С С определити за подршку, али да о коалициjи нису причали, већ су разговарали о програму и правцу у коjем би се развиjао град.
“”Веруjем да jе договор на помолу””, истакао jе Стефановић коjи сматра да у овом тренутку нема услова за расписивање избора и подсетио да jе рок месец дана да се изабере градоначелника.

Према његовим речима, уколико се то не догоди, уводи се принудна управа коjа после два месеца мора да распише изборе, а онда остаjе jош 45 до 60 дана за кампању.
“”Kада сам рекао да ћемо за шест месеци изаћи на биралишта, говорио сам о наjдужем року у коjем може доћи до избора””, рекао jе Стефановић и нагласио да су све приче о могућим градским и републичким изборима у марту неосноване.

Oсврћући се на смену Драгана Ђиласа, Стефановић jе рекао да jе смењен због лоше политике и недостатка визиjе развоjа Београда.
“”ДС и Драган Ђилас су претходних година рушили Београд, што се види у огромном задуживању и изношењу лажних подата о томе. Београд у овом тренутку дугуjе око 900 милиона евра. Само у последња два месеца Ђилас jе задужио Београђане за нових 60 милиона евра. Ђиласа смо сменили и због афера коjе су претходних година потресале град – малверзаиjе у предузећу “Водовод и канализациjа”, где jе механизациjа изнаjмљивана за 500.000 евра годишње, а могла jе нова да се купи за 520.000, афере са “Бус плусом” и платанима, са набавком подземних контеjнера за “Градску чистоћу” у коjоj су намештеним тендером искључени готово сви домаћи произвођачи и ушло се у преговарачки поступак са фирмом “Благоjевић”…

Стефановић jе навео и да Ђилас ниjе урадио готово ништа на спуштању Београда на реке, а у претходних пет година град jе потпуно централизован и њиме владаjу партиjски кадрови ДС-а.

Стефановић jе рекао и да не мора градоначелник да буде из СНС у овом тренутку, jер Ђилас ниjе смењен како би напредњаци поставили неког из своjих редова на ту функциjу, иако се не либе, ни одговорности.
“”Врло брзо ћемо донети одлуку о томе у консултациjама са нашим коалиционим партнерима. Имамо више кандидата коjи би могли успешно да воде град и спремни смо да на изборима проверимо народну вољу””, рекао jе Стефановић.

Oн jе додао да ће СНС кандидата за градоначелника изабрати на страначким органима и онда то jавно саопштити.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *