Сарадња НИС-а и Техничке школе у Зрењанину

Потписивање Меморандума о сарадњи између НИС-а и Техничке школе у Зрењанину:
представници НИС-а, Техничке школе у Зрењанину, те представници града и округа
Циљ компаније је да улаже у развој знања и вештина својих запослених и њихову континуирану обуку у складу са европским стандардима
Компанија НИС започела је сарадњу са Техничком школом у Зрењанину у циљу образовања и усавршавања кадрова из области нафтне индустрије. Тим поводом, Дмитриј Фоменко, заменик генералног директора НИС-а и Милинко Бабић, директор Техничке школе потписали су у Зрењанину Меморандум о сарадњи и Уговор о стручном оспособљавању радника ове компаније.

 

ОБУКА ЗА „НАФТАШКЕ“ ПРОФИЛЕ

У овој средњошколској установи у Зрењанину до краја године биће организована обука за око 350 радника НИС-а. За креирање и реализацију програма њиховог образовања и усавршавања биће формирани научни и стручни тимови из НИС-а и Техничке школе. Циљ компаније је да улаже у развој знања и вештина својих запослених и њихову континуирану обуку у складу са европским стандардима и новом, савременом опремом. Обука је организована за стручне, „нафташке“ профиле и у зависности од програма трајаће од два до шест месеци.

„Активним улагањем у развој знања и вештина запослених, изградњом система квалитетне и континуиране обуке стварамо могућност да наши запослени стекну квалификације које одговарају европским и међународним стандардима у области производње, прераде и продаје нафте и нафтних деривата. Реализацијом свог личног и професионалног потенцијала, запослени доприносе остварењу организационих циљева. Стога су квалификовани и квалитетни кадрови један од најважнијих приоритета НИС“-а,  истакао је том приликом Дмитриј Фоменко, заменик генералног директора НИС-а.

 

ЗНАЊЕ, ИСКУСТВО, КВАЛИТЕТ

Према речима директора Техничке школе Милинка Бабића начин сарадње између НИС-а и Техничке школе из Зрењанина представља пример доброг односа образовне установе и предузећа.

„Овакав вид сарадње би све образовне и производне структуре у Републици требало да успоставе, а ради што бољег и бржег прилагођавања образовних установа, а посебно стручних школа, потребама привреде. Велика вредност је што ће у оквиру оспособљавања кадрова, поред радника Техничке школе, учествовати и стручњаци из НИС-а који ће својим знањем, а посебно искуством, допринети да се што квалитетније оспособе кадрови неопходни компанији за рад у новим техничким условима производње“, навео је Бабић.

Свечаном догађају у Градској кући у Зрењанину испред НИС-а присуствовали су и Ришат Исламов, директор Блока истраживање и прозводња, Џон Смол, директор Блока сервиси НИС-а, као и Душан Шијан, начелник Средњобанатског округа и Иван Бошњак, градоначелник Зрењанина.