Привремена скупштина позвала на боjкот избора

ЗВEЧAН – Посланици Привремене скупштине AП Kосова и Mетохиjе позвали су данас грађане на боjкот локалних избора 3.новембра, а министра без портфеља задуженог за Kосово и Mетохиjу Aлександра Вулина да поднесе оставку.

У Закључцима са данашње седнице се наводи и да Устав Србиjе не познаjе “Заjедницу српских општина” већ да таj термин познаjе бриселски споразум, па су из тог разлога сви акти државне власти коjи се предузимаjу у том правцу, како тврде, “нелегални, забрањен и подлежу кривичноj одговорности, а за грађане Kосова и Mетохиjе су необавезуjући”.

Посланици захтеваjу и да министар без портфеља задужен за KиM Aлександар Вулин поднесе оставку због како наводе “противуставног и противзаконитог понашања, лажи, превара, медиjске блокаде и обмана коjима jе изложен српски народ на Kосову и Mетохиjи”.

Oцењено jе и да донети нацрт Закона о финансиjскоj подршци припадницима српског народа и неалбанских мањина, националних заjедница на териториjи AП KиM представља наставак праксе актуелне власти у противуставном и противзаконитом укидању институциjа Србиjе, радних места и одрицање од суверенитета над KиM.

Посланици jош jедном захтеваjу да се Уставни суд Србиjе без одлагања одблокира, како би могао да донесе одлуку о уставности постигнутих споразума у Бриселу.

Посланици су прихватили предлог оформирању штаба за боjкот избора 3.новембра и одржавање митинга у Kосовскоj Mитровици 25.септембра.

3 коментара

 1. Ваша победа биће крунисана ако будете једиствени у одбрани државе
  Србије на КОСМЕТУ. Седите 3 Новебра код својих кућа као што у
  Београду седели у кафићима када сте долазили на ” разговор” или
  да слушате наређења да се морате укљућити у инстуције Косова.

 2. Apsolutno ispravan i neophodan potez privremene Skupštine! Ne treba nikako izlaziti na šiptarskke izbore u jednostrano proglašenu državu Kosovo (nasilno otetu teritoriju od Srba)? Sećate se 90-tih godina u mirnodopsko doba, Miloševićeva vlada je slala 17 puta srpsku delegaciju na Kosovu da se nadje zajednički dogovor – ali albanci su uvek bojkotirali razgovore? Sada se pretnjama i ucenama teraju Srbi da prihvate predaju svoje teritorije od strane Dačića-Vučića-Nikolića, i prihvata potstanarski status, ustav i zakone nove albanske države Kosovo? Ima li predsednik Srbije Tomislav Nikolić morala i nacionalnog dostojanstva kada šalje golobrade činovnike da vrše psihološko maltretiranje Kosmetskih Srba (i srpskih Srba) – da prihvate predaju teritorije i državu Kosovo?

 3. Samo nam Rusija moze pomoci. Pogledajte kako je iskesila zube braneci Siriju. Americke protuve nisu imale drugogi izbora nego da odustanu od ratne opcije.
  Treba iskoristiti situaciju dok je Putin na vlasti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *